کد خبر:۴۴۶۶۰۹
استاد حوزه و دانشگاه:

در انتصابات باید «شایسته سالاری ضد فامیل بازی» لحاظ شود/ هر که می‌خواهد نماینده شود یاد جوانان و روستائیان می‌افتد

استاد حوزه و دانشگاه گفت: حضرت علی(ع) زمانی که حاکم کوفه شدند به امام حسن (ع) و امام حسین (ع) حکومت ندادند؛ مطمئنا این دو بزرگوار از مالک اشتر کمتر نبودند، اما امیرالمومنین(ع) در مناصب بالا حتی به شرط شایستگی هم از فامیل و منسوبان به خویش استفاده نکردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، آیت الله سید حبیب الله قدمی، نویسنده، محقق و استاد حوزه و دانشگاه در دیدار شب گذشته جمعی از فعالین جوان استان گلستان به مناسبت عید سعید غدیر در پاسخ به ابراز مشکلات و دیدگاه‌های جوانان گفت: ما باید همه مشکلات را بر اساس آموزه‌های دینی بررسی کنیم.

 

وی با بیان اینکه در نظام سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه فعالیت می‌کنند، ابراز کرد: دو قوه مقننه و مجریه پشت یک میز آمده‌اند و این خیانت است، به واقع نماینده مجلس ما و یا هر فرد دیگری از قوای دیگر حق دخالت در قوه مجریه و برعکس را ندارد.

 

این نویسنده و محقق اظهار کرد: رئیس جمهور می‌گوید در انتصابات با نمایندگان مجلس مشورت می‌کند، اما این نه تنها نقطه قوت و مثبت نیست بلکه یک ضعف است؛ البته اگر نمایندگان ضعفی دیدند حق اعتراض دارند، اما در بدویات و اصل وظایف دولت حق دخالت مستقیم ندارند.

 

وی گفت: مشکل این است برای مثال نماینده‌ای که می‌خواهد رأی بیاورد قول می‌دهد که شخصی را به مدیری یا مدیر کلی برساند، برای دستیابی به این امر با دولت همصدا می‌شود و وقتی همصدا می‌شود دیگر نمی‌تواند اگر خبطی دید، ایرادی بگیرد و در نتیجه در جاهایی که باید فریاد بزند، سکوت می‌کند و همین آغاز خیانت است.

 

آیت الله قدمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تصمیمات در نیروی اجرایی در کنار نیروی نظارتی انجام می‌گیرد. باید این مسئله با یک ورود جدی ناامن شود تا افعال این دو در وظایف اصلی تفکیک شده و در جاهای مقتضی و لازم، به کار یکدیگر ورود کنند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: مسئله دوم وابستگی قوه قضائیه و قوه مجریه است. این دو باید بدون وابستگی فعالیت کنند، اما به لحاظ بودجه‌ای قوه قضائیه وابسته به قوه مجریه است، به همین خاطر ممکن است قوه قضائیه همه حرفی نتواند بزند.

 

وی در همین زمینه متذکر شد: در استان گلستان ۱۳۰طرح جنگل داریم، این موضوع باید افشا شود و قوه قضائیه جلوی آنرا بگیرد، اما سکوت حاضر به دلیل همین عدم وابستگی‌هاست که ضربه می‌زند.

 

آیت الله قدمی در پاسخ به این مطالبه جوانان مبنی بر اینکه جذب در ادارات دولتی بر مبنای شایسته سالاری نیست و معمولا یا مدیران بازنشسته دوباره کاری می‌کنند و یا میز و صندلی خود را به فرزندان و فامیلان خود تحویل می‌دهند، ابراز کرد: در اسلام و در مناسب بالا افراد باید شایسته سالاری ضد فامیل بازی را لحاظ کنند.

 

مجلس خبرگان بازوی رهبری در بدنه نظام است

 

وی ادامه داد: حضرت علی (ع) زمانی که حاکم کوفه شدند به امام حسن (ع) و امام حسین (ع) حکومت ندادند. مطمئنا این دو بزرگوار از مالک اشتر کمتر نبودند، اما امیرالمومنین در مناسب بالا حتی به شرط شایستگی هم از فامیل و منسوبان به خویش استفاده نکردند. در این گونه مواقع اگر نزدیکان انسان شایسته هم باشند توهم فامیل بازی در مردم شکل می‌گیرد و این مسئله موجب رقم خوردن یک نوع بی اعتمادی می‌شود. در کشور هم باید همینگونه باشد، مدیران شایسته در پست‌های بالا از فامیل خود استفاده نکنند ولو آن فرد به نظر شایسته بیاید، بلکه باید به دبنال فردی با همین شایستگی در دیگر افراد جامعه بگردند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: باید حب جاه و اولاد و مال در نظام رفع شود، همه می‌خواهند نماینده شوند. در زمان انتخابات به روستاییان و جوانان بها می‌دهند، اما موقع حلوا و منسب این‌ها یادشان می‌رود این باعث بی تفاوت شدن جوانان می‌شود، خیلی‌ها هم مریدان خود را به شروط خاصی نگه می‌دارند . در واقع برخی مرید مشرک می‌خواهند که این موارد به شدت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ضربه خواهد زد.

 

وی در پایان با تأکید بر لزوم نظارت بر قوه مجریه و مقننه در بدنه نظام متذکر شد: مجلس خبرگان رهبریباید بهترین سرباز و بازوی مقام عظمای ولایت در بدنه نظام باشند و باید نظارت‌ها توسط این نمایندگان در استان‌ها صورت بگیرد تا فامیل بازی و قدرت طلبی جلوی فعالیت سالم مدیران را نگیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مبینا احمدزاده
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۴
توی استان ما حتی توی کشور در سطح بالا شایسته سالاری اصلا وجود نداره چه برسه به تصورش
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار