به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر رهبري مقام معظم رهبري، همزمان با خجسته سالروز ميلاد حضرت معصومه سلام الله عليها، هزاران نفر از بانوان قرآن پژوه و فعال قرآني، امروز با حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار كردند.
در ابتداي اين ديدار خانم ها،
- دکتر فائزه عظيم زاده اردبيلي، استاديار و معاون پژوهشي واحد خواهران دانشگاه امام صادق (ع)،
- دکتر صديقه مهدوي استاد دانشگاه و پژوهشگر برتر،
- دکتر مريم حاج عبدالباقي حافظ كل قرآن و استاد دانشگاه آزاد اسلامي،
- پروين اميرآبادي داور مسابقات قرآن و مديرعامل موسسه انجمن قرآني بانوان،
- الهام غفاري حافظ كل قران، مدرس و پژوهشگر قرآني،
- و مائده اديب زاده حافظ كل قرآن و مدرس دانشگاه و حوزه
ديدگاههاي خود را در خصوص مسائل مربوط به فعاليتهاي قرآني كشور بويژه بانوان بيان كردند.
محورهاي مطالبي كه اين بانوان پژوهشگر و فعال در عرصه قرآن بيان كردند عبارت است از:
• تعميق بيشتر رشته هاي علوم قرآني دانشگاهي
• بهره مندي مناسب از هشت هزار پايان نامه و پژوهشهاي قرآني بانوان
• اطلاع رساني مناسب از پايان نامه و پژوهشهاي قرآني با تأسيس پايگاه اطلاع رساني و کتابخانه تخصصي
• حمايت از بانوان قرآن پژوه و تشكيل كرسي نظريه پردازي در علوم ديني
• اهتمام بيشتر صدا و سيما به معرفي بانوان قرآن پژوه و پژوهشهاي آنان
• تأسيس مركز تخصصي تفسير براي انسجام بخشي به پژوهشهاي قرآني و جلوگيري از پژوهشهاي موازي
• ايجاد رشته هاي تخصصي تفسير در دانشگاههاي الهيات
• ضرورت حضور بيشتر بانوان قرآني در دستگاهها و شوراهاي قرآني
• توجه به آموزشهاي تخصصي قرآني در استانها بويژه مناطق محروم
• زمينه سازي براي برگزاري مسابقات بين المللي قرآن كريم ويژه بانوان
• اعزام بانوان قاري قرآن به حج و كشورهاي ديگر جهت تبليغ
• وجود دستگاهها و مراكز قرآني موازي و نبود انسجام لازم
• استفاده از ظرفيت بسيج براي گسترش فرهنگ قرآني در جامعه
• تقويت و تعميق برنامه هاي قرآني بسيج
• و لزوم گسترش فعاليتهاي هنري قرآني و بهره گيري توليدات نمايشي و هنري از مفاهيم قرآني
در اين ديدار همچنين حجت الاسلام دکتر احمدي، عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي گزارش کوتاهي از فعاليت هاي علمي و تحقيقاتي بانوان قرآن پژوه کشور بيان کرد.
حضرت آيت الله خامنه اي در اين ديدار، حضور برجسته و شگفت انگيز بانوان ايراني در عرصه هاي علمي، تحقيقاتي، و پژوهشي بويژه حوزه مسائل قرآني را از دستاوردها و افتخارات نظام جمهوري اسلامي دانستند و تأکيد کردند: جهت گيري همه فعاليت هاي قرآني بايد به سمت ظهور و بروز عملي آموزه ها و دستورات قرآني در جامعه و رفتارهاي فردي و جمعي باشد و اين هدف جز با آشنايي صحيح آحاد جامعه با مفاهيم و معاني قرآن و هدايت پژوهش هاي قرآني در اين مسير، امکان پذير نيست.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه نگاه غرب به زن، نگاه غلط، ابزاري و اهانت آميز است، افزودند: اسلام، براي زن احترام و شخصيت قائل است و زمينه بروز استعدادهاي فراوان بانوان در سطوح مختلف خانواده، جامعه، و بين المللي را بمنظور کسب علم و دانش، تحقيق و پژوهش، و تربيت و سازندگي فراهم مي کند.
حضرت آيت الله خامنه اي، کميت بسيار زياد بانوان ايراني در عرصه قرآن پژوهي را بسيار ارزشمند و در جهان اسلام کم نظير خواندند و درخصوص بروز عملي مفاهيم قرآن در جامعه خاطرنشان کردند: جامعه ايران بدليل فاصله بسيار زياد با قرآن در دوران طاغوت، عقب ماندگي هايي از لحاظ تدبر در قرآن و ظهور عملي دستورات قرآن در زندگي فردي و جمعي دارد که بايد تلاش شود اين عقب ماندگي ها برطرف شوند.
ايشان اساسي ترين کار براي قرآني شدن يک جامعه را شکل گيري نظام مبتني بر دستورات قرآن و اسلام دانستند و افزودند: تشکيل نظام جمهوري اسلامي در ايران يکي از بزرگترين و مهمترين موارد عمل به قرآن بود که انجام شد و اين حقيقت واضح و بديهي غالباً مورد غفلت قرار مي گيرد.
رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: تشکيل نظام جمهوري اسلامي، بهترين زمينه عملي را براي سازندگي قرآني بوجود آورده است و بايد تلاش شود در اين چارچوب، رفتارهاي فردي، خانواده، مديريتي، سازماني، سياسي، بين المللي، و رفتارها در مراکز آموزشي، عملي و تحقيقاتي براساس اسلام و قرآن شکل گيرد.
حضرت آيت الله خامنه اي لازمه رسيدن به چنين هدف والايي را آشنايي صحيح آحاد مردم با مفاهيم و معاني قرآني دانستند و خاطرنشان کردند: جهت گيري پژوهش هاي قرآني بايد به سمت عينيت بخشي دستورات قرآن در جامعه و زندگي مردم باشد.
مقدمات و شرايط مورد نياز براي پژوهش در قرآن، محور ديگري بود که رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره کردند و افزودند: پژوهنده قرآن بايد از نظر روحي و دروني زمينه پذيرش حقيقت ناب قرآن را داشته باشد زيرا در غيراينصورت ممکن است پژوهش در قرآن، در جهت مخالف آن استفاده شود.
حضرت آيت الله خامنه اي در تبيين اين موضوع خاطرنشان کردند: اگر دل پاکيزه نباشد، نتيجه آن مي شود که از قرآن براي کوبيدن اسلام و جمهوري اسلامي و فضائلي که نظام اسلامي در اختيار ما قرار داده است، استفاده مي شود.
ايشان يکي ديگر از مقدمات پژوهش در قرآن را انس با قرآن و همچنين آشنايي با زبان عربي و مباني اصول فقه دانستند و تأکيد کردند: شيوه و متد علمي استفاده از قرآن در قرآن پژوهي بسيار مهم است و در اين زمينه، شيوه علماي دين و فقها در استفاده از آيات و روايات، شيوه اي کاملاً علمي و آزموده شده است.
رهبر انقلاب اسلامي در بخش پاياني سخنان خود بار ديگر به موضوع علوم انساني در دانشگاهها و گلايه خود در اين خصوص اشاره کردند و افزودند: مبناي علوم انساني غرب که در دانشگاههاي کشور بصورت ترجمه اي تدريس مي شود، جهان بيني مادي و متعارض با مباني قرآني و ديني است، در حاليکه پايه و اساس علوم انساني را بايد در قرآن جستجو کرد.
حضرت آيت الله خامنه اي يکي از مسائل مهم و اصلي در قرآن پژوهي را، استخراج مباني علوم انساني دانستند و تأکيد کردند: اگر اين کار انجام شود پژوهشگران با استفاده از مباني قرآني و همچنين استفاده از برخي پيشرفتهاي علوم انساني، مي توانند بناي رفيع و مستحکمي را از علوم انساني پايه گذاري کنند.
در اين ديدار جمعي از خواهران فعال قرآني از : دارالقرآن سازمان تبليغات اسلامي – دارالقرآن بسيج مستضعفين – دارالقرآن سازمان اوقاف و امور خيريه – جمعي از خواهران قرآن پژوه – اساتيد دانشگاه و طلاب خواهر حوزه علميه و مربيان قرآني آموزش و پرورش حضور داشتند./انتهاي پيام/