به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام علیزاده، رئیس پژوهشکده سازمان حج و زیارت و از حاضرین در فاجعه منا در نشست بررسی راهکارهای حقوقی پیگیری فاجعه منا که صبح امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد ضمن تسلیت فاجعه غمبار منا و تبریک و تسلیت شهادت سردار همدانی اظهار داشت: کسانی که از دور فاجعه منا را رصد می کردند شاید احساس کسانی که از نزدیک شاهد این فاجعه بودند را نداشته باشند زمانی که این خبر اعلام شد افراد برای پیگیری شرایط نزدیکان خود به ستاد ما مراجعه می کردند به ویژه زمانی که خبر سهل انگاری سعودی ها در خصوص واقعه منا پیچیده شد نگرانی ها نیز افزایش می یافت.
وی با اشاره به گرمای شدید صحرای منا در روز واقعه اظهار داشت: گرما قریب به 50 درجه بود و افراد حادثه دیده نزدیک به سه ساعت زیر آفتاب سوزان قرار داشتند و این اتفاق سبب شد آب بدن آنها به طور کلی تبخیر شود.
رئیس پژوهشکده سازمان حج و زیارت با بررسی فقهی و شرعی مسئله رخ داده در عربستان اظهار داشت: هنگامی که به آیات قرآن نگاه می کنیم تنها جایی که در جهان خداوند امنیت آنجا را تامین کرده است حرم مکه و کعبه است حضرت ابراهیم اولین دعایی که در این سرزمین سر دادند این بود که خداوندا این سرزمین را محل امن قرار بده.
حجت الاسلام علیزاده با بیان اینکه امنیت مکه برگرفته از امنیت تکوینی و تشریعی است تصریح کرد: زمانی که کسی امنیت این خانه را بر هم زند سرنوشتی جز هلاکت نخواهد داشت.
وی برای اثبات ادعای خود به آیاتی از کلام الله مجید اشاره کرد و گفت: براساس آیات قرآن اگر کسی بخواهد امنیت خانه خدا را به هم بزند دچار هلاکت خواهد شد.
رئیس پژوهشکده سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به حدیثی از امام صادق مبنی بر آنکه کسی که داخل حرم شود و به آنجا پناهنده شود آمن است گفت: براساس این آیات و روایات حتی اگر گناهکاری وارد خانه خدا شود کسی حق تعرض به آن را تا زمانی که در آنجاست ندارد همان طور اگر حیوان درنده ای وارد حرم امن الهی شود تا زمانی که مشکلی برای انسان ها ایجاد نکند کسی اجازه تعرض به آن حیوان را نخواهد داشت.
حجت الاسلام علیزاده در پایان با اشاره به اینکه واقعه رخ داده نتیجه سهل انگاری و اهمال کاری مسئولان عربستانی است خاطرنشان کرد: سهل انگاری مسئولان سعودی سبب نقض امنیت حرم شد و این نقض امنیت حرم از نگاه فقه و شرع مذموم و قابل پیگیری است.