وی خاطرنشان کرد: در نخستین مرحله به موضوع جغرافیا پرداخته و اینگونه بیان شد که مثلا لبنانیها باید مسئولیت کشورشان را برعهده بگیرند و نباید در امور دیگر کشورها دخالت کنند.
سید حسن نصرالله تأکید کرد: این مرحله در کشورهای عربی و اسلامی تا حد بسیاری با موفقیت پیش رفت، و مشکلات، شکستها، نقصها، و احساس عدم توانایی در رسیدن به دستاورد و یا پیروزی به این امر کمک کرد، و اینگونه بود که هر کشور و یا ملتی فقط به فکر خودش بود.
سید حسن نصرالله اظهار داشت: در مرحله دوم، وارد کشورها شدند و مسؤولیتها و وظایف را تقسیم کردند، به صورتیکه پس از آنکه از نگرانی لبنانیها و یا نگرانی ملی سخن گفته میشد، صحبت از امور مربوط به شیعیان، مسیحیان، دروزی ها و یا سنی ها به میان آمد.
دبیرکل حزب الله لبنان خاطرنشان کرد: مسؤولیتهای ملی در لبنان تقسیم شد و پس از بعد طایفهای، ما را به سوی مسائل منطقهای کشاندند به صورتیکه گفته شد ساکنان هر منطقه نباید در امور اهالی مناطق دیگر دخالت کنند.
سید حسن نصرالله با اشاره به موضوع "بحران زباله" در لبنان گفت: بدترین تصور در این سطح، انحطاطی است که ما در این کشور به آن رسیدیم.
وی افزود: مرحله چهارم همان هدف شیطان است، به صورتی که همه نگرانی یک فرد در جنگ نرم مسائل شخصی، شهوات، منافع، کینه ها، و همه چیزهایی شود که دوست دارد و یا از آن متنفر است؛ این همان فاجعه بزرگی است که ممکن است هر فرد و یا انسانی گرفتار آن شود.
سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: ما اکنون در قلب این نبرد قرار داریم، و این امر از آشکارترین مسائل فکری، عقلی و دینی است. ولی دخالتهای رسانهها و قدرتهای استکباری به جایی رسیده اند که با تفکرات ما و امور بدیهی بازی می کنند.
سید حسن نصرالله تأکید کرد: در سطح دینی، اسلام دین عقل و فطرت است، درست مانند راه و روش پیامبران؛ همه پیامبران برای انسانیت و از بین بردن ظلم، و نشر عدالت در زمین تلاش کردند؛ و یکی از اصول تشکیل دهنده اسلام این است که پیروان آن در قبال مردم مسؤولیت پذیر باشند.
سید حسن نصرالله اظهار داشت: باید درباره این فریب کاری که نه عاقلانه است و نه در دین جایی دارد، هوشیار بود؛ ما وظیفه داریم که به حج برویم، نماز بخوانیم، زکات اموالمان را بدهیم، و برای سلامت و کرامت مردم در سرزمین خود و در هر کجایی که می توانیم تلاش کنیم، و بر ما واجب است که در قبال امت و منطقه و مقدسات مسؤولیت پذیر باشیم.
سید حسن نصرالله گفت: این وظیفه و تکلیف بر حسب توانایی است، بعضی از مردم توانایی انجام کاری را ندارند مگر آنکه احساس مسؤولیت و ابراز نگرانی کنند؛ اما بعضی مردم پول دارند و برخی سلاح و یا علم و یا فرهنگ یا منبر رسانه ای؛ پس این مسؤولیت و تکلیف بر اساس توانایی است.
سید حسن نصرالله تأکید کرد: یکی از عالیترین مصادیق مسؤولیت پذیری عمومی، جانفشانی امام حسین (ع) است. از نظر امام حسین (ع) بزرگترین تهدید برای اسلام و مسلمانان، وجود یزید بن معاویه در جایگاهش بود؛ درنتیجه اولویت مطلق مقابله با آن طاغوت بود. یکی از اهداف ایشان نجات اسلام و امت و پرده برداشتن از واقعیت آن حاکم بود که اگر دهها سال بر مسلمانان حکومت میکرد فاجعه روی میداد؛ امام حسین (ع) هدف خود را با شهادت محقق کرد.