به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو عبدالحسین روح الامینی در برنامه سفارت نفوذ که با حضور فاتحان لانه که عصر امروز در مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شده بود گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از بهمن 57 تا آبان 58 نه ماه گذشت در حالی که دولت موقت اهم امور کشور را در اختیار داشت اما در مسیر حرکت بارها ناتوانی خود را در اداره کشور اعلام کرده بود و خود را فلوکس واگن می پنداشت و جایگاه امام را از منظر دیگر تعریف می کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: دولت موقت ناتوانی خود را به وضوح اعلام می کرد و تنها لیبرالیسم را پیشه راه خود کرده بود و به هم ریختگی را می توانستیم در گوشه گوشه این کشور مشاهده کنیم تهدید امنیتی خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان از جمله این به هم ریختگی کشور به شمار می رود.
روح الامینی در ادامه به نگرانی های دانشجویان در آن زمان اشاره کرد و گفت: دانشجویان در آن زمان نگران بودند چرا که آمریکا به دنبال ایران بود که شاه را به آمریکا ببرد و بار دیگر به ایران بازگرداند و دانشجویان از این موضوع احساس خطر کردند و از جای جای ایران دوستان خود را دعوت کردند چرا که دانشجویان معتقد بودند شاه باید در کشور محاکمه شود و پاسخ اقداماتی که در ایران انجام دادند را بدهد این مسیر تازه ای بود که دانشجویان ایران با حساسیت آن را دنبال می کردند.
وی بیان داشت: آمریکا برای بازگشت شاه به ایران تحرکاتی در عراق برنامه ریزی کرده بود که این تحرکات به عرصه سلطنت طلبان صورت گرفته بود یک تحرک خطرناک به شمار می رفت به همین لحاظ با وحدتی که میان خود ایجاد شده بود و امام راحل از جوانان همواره برای ایجاد وحدت استمداد می کردند و این استمداد را در سال 42 آغاز و انقلاب 57 بارها دیده بودیم.
این فاتح فتح لانه جاسوسی در ادامه با اشاره به اقدامات دانشجویان در قبل از تسخیر لانه جاسوسی گفت: از چند روز قبل از تسخیر دانشجویان در ساختمان های بلند اطراف لانه و اتوبوس های دو طبقه فضای داخل سفارت را زیر نظر گرفته بودند و حتی به بهانه گرفتن ویزا دانشجویانی داخل لانه شده بودند و وضعیت آنجا را کاملا بررسی و رصد کرده بودند.
وی در ادامه با بیان این مطلب که دانشجویانی که اقدامات قبل از تسخیر را انجام داده بودند از دانشگاه های علم و صنعت، دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی) دانشگاه تهران و چند دانشگاه دیگر به صورت هماهنگ این اقدامات را انجام می دادند.
وی افزود: در روز 13 آبان دانشجویان در یک راه پیمایی تظاهری که تماما عکس امام بر لباس های دانشجویان نصب شده بود به صورت هماهنگ خیابان طالقانی را به سمت لانه حرکت کردند تا اینکه به درب اصلی لانه رسیدند و با قیچی که در دست داشتند زنجیرهای در را پاره کردند و وارد ساختمان شدند و سپس در را بستند این که می گویند دانشجویان از دیوار وارد شده اند درست نیست بلکه ما قفل در را باز کردیم و وارد آن شدیم.
وی گفت: 444 دانشجویی که وارد ساختمان شده بودند چند روزی را در ساختمان حضور داشتند و این تنها به نشانه اعتراض بود که شاه را به ایران تحویل دهند تا در ایران محاکمه شود.
روح الامینی گفت: من روز قبل از تسخیر لانه جاسوسی مامور خرید بلندگو بودم.
وی در ادامه در رابطه با این مسئله که فاتحانی که لانه جاسوسی را تسخیر کرده بودند متاسفانه اظهار ندامت می کنند گفت: مسئله مسئله حساسی بود و به نظر من هیچ یک از فاتحین لانه جاسوسی ابراز ندامت از این کار خود نکرده اند به گونه ای که اکبرزاده به گلایه به او می گفتم که چرا شما صحبت نمی کنید و نظر خود را در این خصوص اعلام نمی دارید گفت از من دعوت نمی کنند که حرف بزنم اما معتقدم ایشان نیز از تسخیر لانه جاسوسی پشیمان نیستند حتی با عبدی در یکی از کشورهای اروپایی صحبت داشتم باز او نیز از این عمل خود ابراز پشیمانی نکرد.
روح الامینی بیان داشت: آقای ابراهیم یزدی در کیهان یک هفته بعد از تسخیر، تسخیر را اقدام مهمی برشمرد و حتی چریک های خلق نیز که مخالفت خود را با اقدامات مسلحانه در زمان انقلاب نشان دادند تا هفته های بعد از تسخیر 24 ساعته جلوی این ساختمان رژه می رفتند و تریبونی را تشکیل داده بودند و از آن تریبون نظر خود را اعلام می کردند و تمام آن ها این تسخیر را تسخیر مهمی می دانستند و کسی پشیمان نیست و اگر هم اعلام می شود پشیمان هستند تحلیل ها تحلیل های درستی نیست.
روح الامینی گفت: شرایط آن روز به گونه ای بود که دانشجویان توانستند این کار را کنند به گونه ای که امام خمینی(ره) بیان فرمودند کاری که امروز دانشجویان کردند انقلاب بزرگ تر از انقلاب اول است و نباید این مسئله کم رنگ شود.
وی گفت: زندگی بالا و پایین دارد و این موضوعاتی که مطرح می شود یک موضوعات حاشیه ای است و اگر مطرح می شود که فاتحین پشیمان هستند این گونه نیست بلکه هنوز در انجام کار خود ایمان دارند.
شاکری دیگر فاتح لانه جاسوسی در رابطه با این موضوع که آیا مصداق استکبار امروز عوض شده است که وزیر امور خارجه ایران با رئیس دولت آمریکا دست می دهند گفت: آمریکا انقلاب را در آن زمان به رسمیت نشناخت و این خود یک مسئله بزرگ بود حتی شاه ایران را نپذیرفته بود به این خیال همانگونه که انقلاب مصدق را برکنار کرد و توانست شاه را برگرداند این بار نیز می تواند با توطئه های خود شاه را پشت سر ایران بازگرداند. اما پازل های او پازل های درستی نبود و فقط تراوش ذهنی بود و مصداق استکبار از آن روز تا به امروز هیچ تغییری نکرده است.
فیاض دیگر فاتح لانه جاسوسی در رابطه با ضررهایی که امروز آمریکا به بهار اسلامی وارد می کند گفت: آمریکا با توطئه های خود تا حدودی بهار اسلامی عربی را تغییر مسیر داده است اما همچنان ایران حرف اول منطقه را می زند و با آمریکا به مقابله برمی خیزد و روحیه استکبارستیزی در میان ملت ایران تقویت شده و ادامه دارد.
وی افزود: روسیه امروز به عنوان ابر قدرتی مطرح است که حتی در سازمان ملل حق وتو دارد اگر روسیه نیز غفلت کند بزرگترین ضربه را از آمریکا خواهد خورد.
فیاض تصریح کرد: روحیه استکباری آمریکا نه تنها نسبت به ایران بلکه نسبت به سایر کشورها نیز وجود دارد و ما هم چنان دشمنی وی را در بسیاری از موضوعات شاهد هستیم و آن را می بینیم.
ثمنی دیگر فاتح لانه جاسوسی در این نشست گفت: 35 سال است که آمریکا به دنبال برقرار کردن رابطه با ایران است و به هر طریق ممکن به دنبال مذاکره است و از کار خود نادم است اما امام(ره) در همان اوایل انقلاب و بعد از تسخیر لانه جاسوسی و قطع رابطه آمریکا با ایران گفت ما از عملکرد خود نادم نیستیم و آمریکا باید جبران کارهایی را که کرده است بکند.
فیاض تصریح کرد: تسخیر لانه جاسوسی در زمان حساسی انجام شد و اسناد بسیاری در بررسی اسنادی که از سفارت آمریکا در آن زمان آن ها را منهدم کرده بود به دست آورده است و هیچ سندی دال بر اینکه بنی صدر با جاسوس آمریکایی رابطه داشته است وجود ندارد.
وی افزود: من مدتی است بر روی اسناد کار کرده ام و به این نتیجه رسیده ام که هیچ یک از جاسوسان آمریکایی به صورت مستقیم با مهره های خود رابطه برقرار نمی کنند بلکه بنی صدر با یک جاسوس آمریکایی در رابطه با قراردادی که میان آن دو بسته شده بود در خصوص مسائل اقتصادی با وی ارتباط برقرار کرده بود و امروز مشاهده می کنیم که جاسوسان آمریکایی با لباس افراد دانشگاه یا به هر عنوان دیگری ارتباط برقرار می کنند.
فیاض در ادامه تصریح کرد: آمریکا حتی به مدت عمر حضرت امام نیز حساسیت نشان می دادند و برآورد می کردند که عمر حضرت امام تا چه اندازه است.
روح الامینی در ادامه بیان داشت: حرکت دانشجویان حرکت خود جوش بود و نیروهای دانشجویی هوشیار بودند و تنها کسی که قافل بود آمریکایی ها بودند که متوجه حرکت دانشجویان در آن زمان نشده بودند و نیروهای مسلح در آن موقع از بیرون محافظت می کردند اما طراحی صحنه تسخیر تماما به دست دانشجویان صورت گرفته بود.
فیاض در رابطه با اینکه چرا شعار مرگ بر آمریکا سر می دهید گفت: تا استکبار موضع خود را در قبال ایران تغییر ندهد با او ارتباط برقرار نخواهیم کرد آمریکا شیطان بزرگ است و موضعش نسبت به ما هیچ تغییری نکرده است.
روح الامینی نیز در این خصوص گفت: مرگ بر آمریکا بوده و تا ما عوض نشویم و یا آمریکا پشیمان نشود و از آرمان هایی که علیه ایران دارد و برای ایران هزینه داشته کوتاه نیاید مرگ بر آمریکا ادامه دارد.
وی گفت: یکی از مقامات ارشد آمریکا از قول رئیس جمهور بیان می دارد که گزینه نظامی آن ها روی میز است و هنوز دست از روابط خصمانه اش با ایران برنداشته است چگونه مرگ بر آمریکا نگوییم.
وی افزود: آمریکا برخی از تحریم ها را تا ده سال آینده برنمی دارد تحریم هایی که به ما اجازه داده نمی شود تا در کشور تولید و توسعه داشته باشیم اما به ما اجازه مک دونالد و کوکاکولا و در کنارش پپسی داده است و ما می توانیم در کشور توسعه دهیم اما در علم و فناوری و قطعات هواپیما همچنان در تحریم هستیم و تا این راه آمریکا ادامه دارد مرگ بر آمریکا نیز ادامه خواهد داشت.
شاکری در این رابطه گفت: شعار مرگ بر آمریکا شعار دولت و حکومت نیست بلکه این یک پیام مردمی و فراگیر است.
وی افزود: مگر آمریکا موضع خود در قبال ایران را عوض کرده است که ما نسبت به آن ها موضع مان را عوض کنیم.