اسماعیل جلیلی، عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در رابطه با نامه رهبری به رئیس جمهور در برجام گفت: ضمانت اجرایی برجام گام هایی است که در برجام بعنوان چارچوب مشترک پذیرفته شده است و باید دقت کنیم تا الزاماتی که تضمین کننده منافع ملی کشورمان است در برجام اجرایی شود.
این وکیل مردم در خانه ملت تصریح کرد: در مصوبه شورای عالی امنیت ملی که با تأیید مقام معظم رهبری قانونی نیز شد و مصوبه ای که مجلس تحت عنوان اقدام متقابل تصویب کرده و الزاماتی که رهبری به آن موارد تأکید فرموده اند ضرورت دارد تا رئیس جمهور نامه رهبری در اجرای برجام را رعایت و بند بند آن را اجرایی کند چراکه تأکیداتی که از سوی مقام معظم رهبری و مجلس و شورای عالی امنیت ملی بیان شده برای ابهامات و لغزش هایی است که در برجام وجود دارد و بی توجهی به این ابهامات می تواند منافع جمهوری اسلامی ایران را به خطر بیندازد.
عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت تصریح کرد: آمریکایی ها و اروپایی ها باید این تضمین را بدهند که در پسا تحریم اثراتی که انتظار میرفت برای کشورمان ایجاد شود و تعهداتی که در اجرا داده اند را عملیاتی خواهند کرد.
نماینده مردم مسجد سلیمان و لالی در بهارستان گفت: با توجه به تهمیداتی که اندیشه شده و اقداماتی که برای اجرای گام به گام صورت می گیرد دولت این اجازه را دارد که در هرکجا که مشاهده کرد طرف مقابل پایبند به تعهدات خود نیست از گردونه پایبندی به تعهدات در برجام خارج شود.
وی با بیان این مطلب که در حوزه بین الملل دولت به مفهوم عام آن مورد توجه قرار می گیرد نه افراد و گروههای حاکم، گفت: در معاهدات بین المللی که تحت قطعنامه شورای امنیت ملی مصوبه ای با این عنوان که دولت همه کشورها در زمان های مختلف تا زمانی که قطعنامه ها پابرجا است متعهد به اجرای تعهدات هستند.
جلیلی بیان کرد: مانیز معتقد هستیم که با روی کار آمدن جمهوری خواهان بر اجرای آمریکا در نحوه اجرای به برجام اختلالاتی ایجاد خواهد شد؛ اما نباید این را فراموش کنیم که ایران نیز در برجام اختیاراتی دارد که اگر به هر دلیلی جمهوری خواهان یا هریک از مقامات آمریکایی چه رویکرد سیاسی و اراده جمهوری خواهان برای برهم زدن پسا تحریم را داشته باشند ما نیز به تعهدات خود عمل نکنیم.
عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در خاتمه اظهار داشت: تجربه تاریخی به ما نشان می دهد که طرف مقابل کشورمان مطمئن نیست و مطمئن نخواهد بود اما می توانیم گام های خود را به گونه ای طراحی کنیم که با مدیریت صحیح منافعی را که در اجرای برجام انتظار داشتیم در برجام حاصل شود.