به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از حوزه هنری، محمد كریمی سردبیر سایت تاریخ شفاهی حوزه هنری از اضافه شدن صفحه ترجمه عربی این وبگاه به دیگر بخشها خبر داد و گفت: این سایت تحلیلی هم اكنون با چهار زبان فارسی، انگلیسی، اردو و عربی در حال فعالیت است و تلاش داریم تا مطالب دیگر زبان ها همزمان با زبان فارسی بهروز و بارگذاری شود.
كریمی همچنین گفت: در صفحه عربی سایت تاریخ شفاهی حوزه هنری تعدادی از مطالب فارسی این سایت در حوزههای مقاله، خاطره، معرفی كتاب و مصاحبه ترجمه شدهاند و روی سایت قرار گرفتهاند و مطالب تازه دیگری هم ترجمه شده و در حال بارگذاری است.
سردبیر سایت تاریخ شفاهی حوزه هنری با تاكید بر اینكه محتوای صفحه عربی همچون دیگر صفحههای ترجمه شده سایت تاریخ شفاهی از بخش فارسی زبان گرفته میشود، عنوان كرد: مسئول صفحه عربی مطالبی را انتخاب میكند كه بتواند با مخاطب عرب زبان ارتباط برقرار كند و مطالبی كه مربوط به منطقه ای خاص از كشورمان و به اصطلاح بومی و داخلی باشد، به دیگر زبانها ترجمه نمیشود.
وی خاطرنشان كرد: برای ترجمه مطالب صفحه عربی سایت تاریخ شفاهی از هموطنان عرب زبان در خوزستان استفاده كردهایم و در همان جا كارهای مربوط به ترجمه انجام میشود؛ چرا كه معتقدیم استفاده از مترجمان آكادمیك كه در دانشگاهها و آموزشگاهها عربی را فرا گرفتهاند برای این كار مناسب نیست و زبان عربی آكادمیك با زبان عربی ژورنالیستی متفاوت است و باید از اشخاصی استفاده كنیم كه زبان عربی را به روز و به زبان مردم عربزبان صحبت میكنند.
گفتنی است، صفحه زبان اردو سایت تاریخ شفاهی ایران نیز بر اساس دیدگاههای مقام معظم رهبری برای گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی در حوزه خاورمیانه و شبهقاره هند چندی پیش راهاندازی شد تا علاقهمندان به فرهنگ انقلاب اسلامی بهویژه در پاكستان، هند و دیگر كشورهای اردو زبان بتوانند از مطالب سایت استفاده كنند.
همچنین لینك سایت تاریخ شفاهی حوزه هنری به عنوان تنها نماینده تاریخ شفاهی ایران در وبسایت عالی ترین مرجع تاریخ شفاهی جهان، «انجمن بین المللی تاریخ شفاهی» قرار دارد.
واحد تاریخ شفاهی حوزه هنری از بدو تشكیل دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری در سال 1372 فعالیت خود را آغاز كرد. این واحد با جمعآوری مشاهدات، خاطرات و اطلاعات افراد مبارز یا مطلع از روند پیروزی انقلاب اسلامی یا حوادث مهم تاریخ معاصر و انتشار آنها، ضمن تلاش در راه حفظ تاریخ انقلاب اسلامی به نشر ارزشها و آرمانهای بلند انقلاب اسلامی نیز میاندیشد. همكاران این واحد اولین سایت تخصصی تاریخ شفاهی را از سال 86 به نشانی www.oral-history.ir راهاندازی كردهاند و به انتشار اخبار و مطالب تخصصی این حوزه مبادرت میورزند.