به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، صولت مرتضوی امروز در هفتمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه اساسا مدیریت به معنای تدبیر است، گفت: انباشتهها و داشتههای انسان اعم از داشتههای مادی و معنوی است و حسن تدبیر در مدیریت شهری بیت الغزل مدیریت است.
وی افزود: چنانچه مجموعهای از صاحب نظران گرد هم بیایند و با بهره گیری از عقل و علم امکانات را به استخدام درآورند، قطعا میتوانند به اعتلای مدیریت کمک کنند.
شهردار مشهد ضمن اشاره به این موضوع که عناصری که در تدبیر صحیح و در مدیریت کارساز هستند، به دو دسته علم و فکر تقسیم میشوند، تصریح کرد: اساسا علم و عقل دو مولفه مکمل یکدیگر هستند و انسان همواره تلاش میکند تا با استخدام تمام امکانات، برداشتی متناسب با واقعیت عملیاتی و کاربردی از امورات داشته باشد.
مرتضوی ادامه داد: آیا علم بر عقل مقدم است یا عقل مقدم بر آن است؟ آنچه مسلم است این است که عقل مقدم بر علم است و در روایات نیز از عقل به عنوان رسول باطنی نام برده شده است.
وی با اشاره به اینکه در برنامه ریزی از عناصر عقل و علم به منظور تدبیر صحیح برای رسیدن به مطلوب استفاده میشود، بیان داشت: متاسفانه تعریف جامعی از مدیریت شهری نداریم و چنانچه داریم در مقام عمل این تعریف محقق نشده است.
شهردار مشهد ادامه داد: آیا مدیریت شهری، مدیریت نظافت شهر، ارائه خدمات و حمل و نقل و غیره است یا اینکه مدیریت شهری برنامه ریزی به منظور تامین نیازهای اولیه، ثانویه، عمومی و شخصی یک شهر میباشد؟.
مرتضوی بیان داشت: هنگامی که سخن از مدیریت شهری میشود در حقیقت سخن از مدیریتی است که به تربیت روحی، بدنی، سکونت مردم، آموزش، امورات دانشمندان و غیره بیندیشد.
شهردار مشهد بر تامین منابع کافی جهت اداره شهر تاکید و خاطرنشان کرد: هنوز پاسخی درست برای این پرسش که حکومت باید منابع را تامین کند یا مردم و یا به صورت مشارکتی منابع را در اختیار شهر بگذارند، وجود ندارد.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه دو عامل بر امنیت اجتماعی و خودکفایی ما آسیب وارد میکند، تصریح کرد: اقتصاد تک محصولی و آسیب به نظام شهری دو مسئلهای هستند که برای ما آسیب زا هستند، البته با بلند مرتبه سازی مخالف نیستم؛ اما معتقدم این توسعه باید عالمانه باشد.