به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، جان کری، وزیر خارجۀ امریکا پس از اتمام اجلاس وین گفت دیگر کشورهای شرکت کننده در مذاکرات سوریه میگویند بشار اسد، رئیس جمهور سوریه برای مشارکت در «مذاکرات واقعی» آماده است.
کری همچنین گفت آتشبس در سوریه مشمول گروههای تروریستی از جمله داعش و جبهۀ النصره نخواهد شد.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز گفت استفان دمیستورا، فرستاده ویژۀ سازمان ملل در سوریه، دربارۀ این موضوع که کدام گروههای سوری در مذاکرات آتی سوریه نماینده داشته باشند، تصمیمگیری خواهد کرد.
لاوروف همچنین گفت اجماع قدرتهای جهانی بر سر همکاری با یکدیگر برای مقابله با گروه داعش افزیش یافته است.
وزیر خارجه روسیه در نشست خبری که پس از اجلاس وین برگزار شد، افزود: «امروز من جلسات دوجانبهای داشتم و احساس میکنم فهم رو به رشدی برای ایجاد یک ائتلاف بینالمللی کارآمد برای مبارزه با داعش وجود دارد.»
وزیر امور خارجۀ آلمان نیز به خبرنگاران گفت که کشورهای شرکتکننده در این اجلاس یکروزه، تصمیم دارند فوراً مذاکره با گروههای مخالف دولت سوریه را آغاز کنند.
فرانک والتر اشتاین مایر افزود کشورهای شرکت کننده خواستار برگزاری انتخابات در 18 ماه آینده در سوریه هستند اما معلوم نیست مذاکرات پیشرو تا چه اندازه دشوار باشد.
موگرینی: میتوان «فرآیند» را آغاز کرد
فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از اتمام اجلاس وین این مذاکرات بینالمللی را «خوب» ارزیابی کرد.
وی تصریح کرد که اکنون میتوان «فرآیند» دستیابی به یک توافق بر سر بحران سوریه را آغاز کرد.
با این حال، عادل الجبیر، وزیر امور خارجۀ عربستان سعودی با پایان یافتن اجلاس وین اعلام کرد ریاض از فرآیندی سیاسی حمایت خواهد کرد که منجر به کنارهگیری بشار اسد منجر شود و در غیر این صورت به حمایت خود از مخالفان دولت سوریه ادامه خواهد داد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز به همراه سید عباس عراقچی و حسین امیر عبداللهیان، معاونان وی در این نشست شرکت داشت.
دور اول این گفتگوها با حضور دیپلماتهای 17 کشور جهان و نمایندگان سازمان ملل و اتحادیه اروپا روز جمعه (8 آبان) در وین برگزار شد.