محمد فاضلی در کارگاه آموزشی آب و رسانه در نیروگاه طرشت با بیان اینکه اشتباهاتی در سیاست سدسازی در گذشته رخ داده است گفت:مساله آب در ایران بدخیم شده است و هیچ راهکار کاملی برای برای آب نداریم.
وی افزود:اگر نتوانیم مسائل آبی کشور را حل کنیم، در تاریخ اینگونه از ما نام خواهند برد که کشوری بود که 7 هزار سال زندگی کردند اما در طی 50 سال چنان بلایی سر کشور آوردند که از بین رفتند پس در صورت حل نشدن بحران آب، عبرت تاریخ می شویم.
وی تاکید کرد: فرصت آزمون و خطا در بخش آب نداریم و اشتباهاتی که در گذشته رخ داده سبب شده است به تدریج اثرات منفی خود را نشان دهد.
فاضلی با بیان اینکه از حدود 40 یا 50 سال قبل که سدسازی در کشور ما رونق گرفت، مشکلات به تدریج روی هم انباشته شد و امروز به اوج خود رسید خاطر نشان کرد:مسئله بدخیم مسئله ای است که تا راه حل آن مشخص نشود، خود مسئله نیز مشخص نیست.
فاضلی با تاکید بر اینکه در این زمینه هیچ راه حل از پیش ساخته شده ای وجود ندارد، گفت: براساس نوع مشکل، راه حل نیز تغییر می کند بنابراین، برای حل بحران آب در دریاچه ارومیه باید از یک شیوه استفاده کرد و برای رفع بحران آب استان تهران نیز شیوه دیگر را به کار گرفت.
معاون پژوهشی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ادامه داد: هیچ گاه نمی توانیم درمساله آب، اقدامات را کافی و کامل بدانیم بلکه نقطه توقف ما بحث های مالی یا مشکلات ناشی از هماهنگی هاست.
وی ادامه داد:در واقع در بحث آب هیچ راه حل کاملی وجود ندارد و نمی توانیم یک راه حلی ارائه دهیم که هم کشاورز بتواند به میزان دلخواه کشاورزی کند، هم محیط زیست راضی باشد.
فاضلی ادامه داد:افرادی که به دنبال یافتن عصای موسی برای حل مشکلات آب هستند اشتباه می کنند چرا که هیچ راهکاری در بحران آب پیدا نمی شود که همه ذینفعان از آن راضی باشند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو نمی تواند ادعا کند که در ساخت سد هیچ اشتباهی رخ نداده است زیرا اگر اشتباهی وجود نداشته پس چرا امروز با بحران آب مواجه هستیم.
فاضلی، بر لزوم مشارکت همه دستگاه ها و ذینفعان در حل بحران آب تاکید کرد و گفت: برای حل این بحران حتی باید با کشاورزان و زنان خانه دار نیز گفت و گو کرد و از آنها کمک خواست.