کد خبر:۴۶۲۶۷۲
خبرگزاری دانشجو بررسی می‌کند؛

راهکار ۴ تن از روسای دانشگاه‌های گلستان پیرو فرامین مقام معظم رهبری/ از یک «ملت» خواندن «دانشجو» تا لزوم میدان دادن به ارزشی‌ها

پیرو فرامین مقام معظم رهبری در دیدار ۲۰ آبان ماه معظم له با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، عقیده و راهکارهای رئیس دانشگاه‌های پیام‌نور، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، نماینده دانشگاه فرهنگیان و همچنین نماینده‌ای از روسای دانشکده‌های فنی و حرفه ای استان گلستان را در این خصوص جویا شدیم.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-استان گلستان؛ دانشگاه و دانشگاهیان از اثرگذارترین مراکز و اقشار کشور در تصمیم گیری‌های ملی به شمار می‌روند و حتی بیراه نیست اگر قاطبه جریانات شکل گرفته در هر اجتماع متمدنی را از این دو بدانیم، این اهمیت وقتی محرز می‌شود که به عبارت معروف «دانشگاه مبدا همه تحولات است» و به کلام نورانی امام راحل رجوع می‌کنیم.


اغماض از تاثیر شگرف دانشگاه و دانشگاهیان در تحولات هر کشوری زمانی به صفر می‌رسد که به فرمایشات مقام معظم رهبری نگاهی بیاندازیم که در سخنرانی‌های متعددشان چه در دیدارهای دانشجویی و چه در دیدار با دیگر اقشار کشور به این مهم اشاره و تأکید ویژه می‌ورزند چنانکه در دیدار ۲۰ آبان سال جاری معظم له با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور نیز آن جلسه را یکی از بهترین و شیرین‌ترین جلسات توصیف کردند و فرمودند: «دانشگاه مهم‌ترین مرکز تربیت مدیران آینده کشور است به گونه‌ای که عملکرد مناسب و یا غیر مناسب دانشگاه‌ها در این زمینه، آینده کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد».


پیرو این فرمایشات و با توجه به اهمیت موضوع، نظرات و راهکارهای چهار تن از روسای دانشگاه استان گلستان را در قالب پرسش‌های چون «مهم‌ترین مطالباتی که مقام معظم رهبری در دیدار با روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری داشتند در چه حوزه‌هایی بود؟ چرا؟، به طور مجرد، این دیدار و تدارک آن چه معنایی را القا می‌کند؟ چه مواردی از نظر شما مهم‌ترین مبحثی بود که مقام معظم رهبری بدان اشاره کردند؟ و برای پاسخ به گلایه‌های مقام معظم رهبری نسبت به وضعیت فرهنگی برخی دانشگاه‌ها چه اقداماتی باید صورت بپذرید؟» جویا شدیم.

 

دانشجو باید در رأس کارهای سیاسی باشد

سید علی اکبر حسینی، رئیس پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان استان گلستان نیز در ارتباط با مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری در این دیدار گفت: رهبر معظم انقلاب طبق معمول سخنانی فوق العاده لذت بخش، دلنشین و متناسب با وضعیت فعلی دانشگاه‌ها را ایراد و نکات مهمی را گوشزد فرمودند که اکثر این مسائل را پیشتر نیز بیان کرده بودن اما این بار بسیار صریحتر و شفافتر مطالب را به روسا انتقال دادند.

وی از مهم‌ترین مواردی که توسط مقام معظم رهبری مطرح شد به عدم نافع بودن علم اشاره کرد و متذکر شد: به فرموده معظم له علم و وضعیت علمی دانشگاه‌ها، امروزه بسیار از نافذ بودن و کاربردی بودن خود فاصله گرفته، یعنی این علمی که تولید می‌شود یا تدریس می‌شود باید بدرد مملکت بخورد یا مشکلی از مشکلات کشور را حل کند.

حسینی تأکید کرد: بنا بر منویات مقام معظم رهبری سرعت رشد کشور نسبت به میانگین سرعت رشد جهان خیلی بیشتر است، اما این نسبت به حدود ۴ میلیون دانشجویی که در ۲۰۰ هزار مرکز آموزش عالی درس میخوانند خیلی کم است، این تعداد دانشجو باید علم را در همه ابعاد گسترش دهد و ما را هم به بیگانه بی نیاز کرده و هم مشکلات داخلی را حل کند، اگر اینجور نشود کار بیهوده ایست.

رئیس پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان گلستان همچنین گفت: رشد علمی کشور موید بی توجهی به دانشگاه و دانشجو و تولید علمی در قبل از انقلاب است که این یک فرصت است و باید ان را ضمن حفظ، گسترش نیز داد.

 

هزینه ۲۰۰ دلاری برخی دانشجویان دکتری برای چاپ مقاله!!

وی به بیان فرماشات قابل توجه و مداقه مقام معظم رهبری پرداخت و متذکر شد: نکته دیگر این است که مقاله‌های ما اکثرا آبکی و مادی نگری شده، دانشجو برای اینکه یک نمره‌ای بگیرد و امتیازی کسب کند و مدرکی داشته باشد مقاله می‌نویسد و برای بالا بردن سطح علمی کشورش کوششی ندارد، اکثر دانشجوهای دوره دکترا برای اینکه بتوانند از مقاله یا رساله خود دفاع کنند، مبلغی حدود ۲۰۰ دلار میپردازند تا مقاله شان در یک مجله که اعتبار داشته باشد یا نه چاپ شود تا دفاعیه‌اش راحت‌تر شود، خود این ۲۰۰ دلار وقتی در سطح کلان دیده شود یک بودجه فرهنگی یا علمی می‌شود، اگر مقاله‌های ما نافذ و کاربردی بود پس چرا برای بحران دریاچه ارومیه این‌همه مقاله و رساله منتشر کرده‌اند؟ وقتی مشکل مشخص است و مقاله کاربردیست باید چند مقاله اول این بحران را حل می‌کرد.

 

فرهنگ باعث میشود از علم بمب اتم درست شود یا درمان پزشکی

حسینی در باب مسائل فرهنگی که این روزها دغدغه اصلی مقام معظم رهبری و خیلی های دیگر شده است، خاطرنشان کرد: باید توجه کرد که این فرهنگ و تربیت است که باعث می‌شود از یک علم، بمب اتم ساخت یا یک روش درمانی پزشکی، دانشگاه فرهنگیان بحمدالله از آن جهت که در راس کشور و دانشگاه‌های کشور قرار دارد، از لحاظ فرهنگی بهتر است و اکثر قریب به اتفاق دانشجوها در مراسمات مذهبی و نماز جماعت شرکت می‌کنند ولی در دانشگاه‌های دیگر وضع فرق می‌کند، به عقیده بنده مدرک علمی که بدون کسب دین و مذهب در دانشگاه گرفته شود بی فایده است.
حسینی افزود: اکثر دانشجوهای دارای مدرک ما یا وارد عرصه شغلی نمی‌شوند و یا اگر هم بشوند در رشته تخصصی خود کار نمی‌کنند که این ضررهای جبران ناپذیر اقتصادی و مالی را در پی دارد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان گنبد کاووس در رابطه با مشکلات علمی ذکر شده از سوی مقام معظم رهبری نیز تأکید کرد: از مشکلات علمی ما می‌توان به دارا نبودن هیات علمی مناسب که مخصوصا در پردیس ما این مشکل بسیار زیاد است، نبود استانداردهای آموزشی، پژوهش محور نبودن و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

وی این سخنرانی را یک زنگ خطر برای دولت، دانشجوها و مسئولین ذیربط دانست و با اشاره به فرمایشات رهبر معم انقلاب مبنی بر عقب نشینی دو پله‌ای سرعت رشد علمی کشورمان و مقایسه سرعت رشد علمی مثبت در دولت قبل و منفی شدن همین سرعت در این دوره دو ساله دولت، گفت: به نظر من مبنا و معیاری که بخواهیم رشد علمی را دقیق حساب کنیم نداریم اما اگر هم باشد بحث کمی است نه کیفی و کیفی بودن از نکات مهم بیانات مقام معظم رهبری بود.

حسینی در رابطه با وظایف و راهکارهای دانشگاه برای رفع دغدغه‌های فرهنگی مقام معظم رهبری گفت: کار فرهنگی را نمی‌توان یک نفره انجام داد، محیط کار را میتوان تغییر داد اما جامعه نیازمند یک عزم همگانی و مردم محور و با نور هدایت مقام عظمای ولایت است.

وی درباره تاثیر دانشجومعلمان در این حرکت فرهنگی بیان کرد: هرکدام از شما دانشجویان یک ملت هستید، شما هر سال تحصیلی حداقل ۳۰ دانش آموز را آموزش و پرورش می‌دهید که این آمار در پایان ۳۰ سال خدمت یک ملت را می‌سازد.
رئیس پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان گلستان ادامه داد: دانشجومعلمان باید دانش آموزان را کشور محور تربیت کنند تا نگاه امیدوارانه به کشورهای دیگر نداشته باشند، چرا که روسیه هم ایران را در شرایط سختی فراموش میکند، همانطورکه در شرایط سرما ما را از خرید گاز محروم کرد.

حسینی در پاسخ به این پرسش که نظر شما درباره شرکت دانشجویان در بحث‌های سیاسی قبل از انتخابات و یا جوسازی و فضاسازی سیاسی دانشگاه چیست و آیا فعالیت سیاسی دانشجویان از نظر شما مشکلی دارد یا خیر؟ حتما و حتما. دانشجو باید در راس کارهای سیاسی باشد، دانشجو معلم باید خط مشی سیاسی آینده این مملکت را بسازد و نیازمند تجربه در همه عرصه‌ها، علی‌الخصوص سیاست است.

 

 

باید راهکار عملی رفع دغدغههای مقام معظم رهبری در دانشگاهها ایجاد شود


سیدمرتضی نصرتی، رئیس دانشکده فنی امام خمینی (ره) علی آباد کتول پیرو دیدار با مقام معظم رهبری با روسای دانشگاه‌های کشور، گفت: رهبر معظم انقلاب همواره با اشرافیت کامل نسبت به مسائل ایران وجهان و آینده نگری‌های حکیمانه خویش نظام جمهوری اسلامی را به سلامت از گردنه‌های موجود به مراحل تکامل پیش می‌برند.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با دانشگاهیان بیانات بسیار مهمی ایراد نمودند که عمل به آن از وظایف ما دانشگاهیان خواهد بود، تصریح کرد: ایشان دغدغه‌های خود را از دانشگاه‌ها در بعد فرهنگی در چهار محور «عمق بخشی بصیرت دینی و سیاسی، گسترش فضای فرهنگ ایمانی اسلامی، میدان دادن به دانشجویان و اساتید ارزشی و ترویج ارزش‌ها در سطح دانشگاه» بیان فرمودند که قطعا تمامی دانشگاهیان پیرو این منویات وظیفه دارند با توسعه فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی و برنامه ریزی برای برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی، راهکارهای مناسب برای اقدام عملی را برای رفع دغدغه‌های معظم له فراهم سازند.

نصرتی همچنین به مطالبات مقام معظم رهبری در بُعد آموزشی اشاره کرد و متذکر شد: «جلوگیری از توقف پیشرف علمی، توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، نقش آفرینی دانشگاه‌ها در اقتصاد مقاومتی، سرمایه گذاری در رشته‌های مورد نیاز کشور و تجاری سازی علم» از مهمترین بیانات معظم له بوده که تقویت آموزش‌های مهارتی از جمله تقویت دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای که نقش بسیار مهمی در تربیت تکنیسین مورد نیاز صنعت دارند میتواند از راهکارهای مهم برای عملی کردن بیانات رهبر فرزانه باشد.


منظور از کار فرهنگی در دانشگاهها اردوی مختلط و کنسرت نیست


قربان شهریاری رئیس دانشگاه پیام‌نور استان گلستان نیز در پاسخ به پرسش اول متذکر شد: مقام معظم رهبری دراین دیدار پیرامون دو بخش اعم از مسائل علمی و رعایت ارزش‌ها و اخلاق و سازندگی نیروی انسانی در دانشگاه‌ها مطالباتی از جمله «اهمیت علم و دانشگاه در کشور، لزوم نقش آفرینی دانشگاه‌ها در ایجاد تمدن نوین اسلامی، ایجاد حاکمیت اسلامی به کمک دانشگاه، تبدیل جامعه به جامعه‌ای آرمانی اسلامی که در آن علم، پیشرفت، عدالت و عزت وجود داشته باشد، رعایت اخلاق علمی و دانشگاهی در دانشگاه‌ها و جهت دهی درست به نیروی انسانی» بیان فرمودند که در طی مسیر دانشگاه‌ها به منزله چراغ راهی خواهد بود.

وی با اشاره به اهم مطالبت مقام معظم رهبری، تأکید کرد: علم بی جهت، علم بدون منطق و اخلاق، خطر بزرگی برای تمدن و بشریت است، استعمار و پدیده‌های زیان باری مانند بمب اتمی نیز نتیجه علم بدون معنویت است به همین منظور در کنار علم باید جهت دهی صحیح و سازندگی اخلاقی و معنوی به کارگیری شود.

شهریاری به بیان اهمیت این دیدار پرداخت و خاطرنشان کرد: از آنجایی که علم برای یک ملت، مهمترین ابزار پیشرفت، آبرو و اقتدار کشور برشمرده می‌شود، و همچنین با توجه به اینکه امروزه دانشگاه و دانشجویان ما آماج بزرگترین توطئه‌ها قرار گرفته‌اند، لازم است که دانشجویان و دانشگاهیان در این برهه بیشتر از پیش با شعار انقلاب آشنا شده و آن را با توسعه‌ی علم پررنگ‌تر کنند که این دیدار نیز موید همین نکات بود.


وی «علم نافع، ضرورت نیاز سنجی ناظر بر نیازهای آینده مانند تولید سوخت ۲۰٪، تاکید برسرعت پیشرفت علم در کشور و افزایش کیفیت آموزش عالی» را از سری مطالبات مهم مقام معظم رهبری در این دیدار برشمرد و تصریح کرد: پیرو این منویات لازم است که باید کارهای تحقیقاتی و پایان نامه های دانشگاهی نیز نافع و مفید باشند.

رئیس دانشگاه پیام‌نور گلستان تأکید کرد: در شرایطی که مرکز تحقیقات رژیم صهیونیستی از پیشرفت علمی  ایران ابراز نگرانی می‌کند بلاشک پیشرفت علمی در ایران وجود دارد ولی نسبت به سایر کشورهای هنوز عقب است، با وجود پیشرفت خوب کمی ما باید شاخص‌هایی برای افزایش کیفیت آموزش عالی منطبق با نیازها و واقعیت‌های کشور نیز مشخص کنیم.


شهریاری همچنین «اعتقاد به استقلال فرهنگی، فکری، سیاسی و اقتصادی نظام دانشگاهی، اشتغال فارغ التحصیلان مبتنی بر ارتباط صنعت و دانشگاه، نقش آفرینی دانشگاه در حوزه‌ی اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانش بنیان، نقش و وظیفه‌ی مسئولان دانشگاهی در میدان دادن به جوانان مومن و انقلابی» را از دیگر موارد مهم در فرمایشات مقام معظم رهبری دانست و گفت: با توجه به اهمیت همه موارد فوق الذکر به نظر بنده در شرایط کنونی ضرورت نیاز سنجی نیازهای آینده کشور با استفاده از علم نافع برای پیشرفت علمی کشور حائز اهمیت بیشتری است.


وی همچنین در رابطه با وظایف دانشگاه‌ها در رفع دغدغه‌های فرهنگی مقام معظم رهبری نیز ابراز کرد: معظم له با عنایت به اینکه کار فرهنگی یعنی تربیت افراد مومن، انقلابی و بصیر در دانشگاه‌ها، بیان فرمودند که جوانان ما باید مبانی انقلاب را جزء اصول زندگی خود قرار دهند و دوستدار کشور و انقلاب و دارای بصیرت، اندیشه عمیق دینی و سیاسی باشند و معتقد بودند منظور از کار فرهنگی در دانشگاه‌ها، اردو و کوه نوردی مختلط و کنسرت نیست و شاد بودن به هر قیمت را نمی‌پسندیدند به عقیده بنده عمل به همین مواردی که مقام معظم رهبری ذکر فرمودند در دانشگاه بهترین وجه کار فرهنگی خواهد بود.


فرمایشات مقام معظم رهبری باید به صورت عملیاتی در دانشگاه‌ها پیگیری شود
محمد برزعلی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان نیز در این خصوص گفت: این دیدار به صورت مجرد بیانگر اهمیت و وجاهتی است که رهبر معظم انقلاب برای جایگاه علم و دانش و همچنین دانشگاه‌ها قائل هستند.
 
محمد برزعلی پس از ذکر این مقدمه به اهم مطالبات مقام معظم رهبری در این دیدار اشاره کرد و متذکر شد: معظم له بر نقش آفرینی دانشگاه‌ها در شکل گیری تمدن نوین اسلامی تأکید ویژه‌ای داشتند، بر این اساس نه تنها دانشگاه‌ها را یک رکن اساسی در شکل دهی تمدنی دانستند بلکه زنگ هشداری برای اهتمام هر چه بیشتر دانشگاه‌ها به خصوص در حیطه علوم معرفتی را به صدا درآوردند.
 
وی همچنین اشاره ی مقام معظم رهبری به جلوگیری از کم شدن سرعت رشد علمی را از دیگر موارد مهم این دیدار برشمرد و تصریح کرد: دانشگاه‌ها طبق این مطالبه معظم له موظف هستند بر حفظ سرعت پیشرفت علمی همت بگمارند و پیگیر علم نافع برای حال و آینده کشور باشند.
 
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان در ادامه به نقش مهم و کلیدی دانشگاه‌ها در تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و ابراز کرد: طرح این موضوع و پیگیری موکد آن از طرف مقام معظم رهبری بر اهمیت موضوع می‌افزاید و همین اهمیت تکلیف را بر دانشگاه‌ها سخت‌تر می‌کند تا با ارائه راهکارهای عملیاتی و منسجم بر این نوع اقتصاد جامه عمل بپوشانند.
 
برزعلی با اشاره به شعار اصلی دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان دانشگاه کارآفرین، تأکید کرد: در کارآفرینی و به خصوص در تحقق بخشیدن به امر مهم اقتصاد مقاومتی باید خلاقیت و نوآوری داشت، دانشگاه جامع علمی کاربردی در همین راستا در نظر دارد رشته‌های کاربردی و منطبق بر نیاز بومی و آمایش سرزمینی را اضافه کند.
 
وی از دیگر طرح‌های خلاقانه‌ای که این دانشگاه در نظر دارد برای افزایش سرعت رشد علمی انجام دهد به طرح کتابخوانی پرسنل دانشگاه و ارائه آن در نشست‌های ماهانه اشاره کرد و گفت: این طرح ضمن افزایش نرخ مطالعه موجب انتقال خروجی آن به دانشجویان و جامعه و به تبع آن ان شاالله تبدیل دانش به محصول خواهد شد.
 
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان با بیان اینکه هیچ گامی را در جهت تحقق بخشیدن به منویات مقام معظم رهبری نباید کوچک شمرد و باید راه آغاز عملیاتی کردن این مطالبات را باز کرد، اظهار داشت: این فرمایشات نباید به صورت حرف در برهه زمانی خاصی محصور و محدود شود بلکه باید به صورت عملیاتی و جدی در تمامی دانشگاه‌ها مورد پیگیری قرار بگیرد.
 
برزعلی در بخش بعدی سخنانش به نقشه جامع علمی وزارت علوم اشاره کرد و ضمن تأکید بر پژوهش محور شدن دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها باید در جهت بیانات مقام معظم رهبری و بر اساس نیازهای موجود در کشور ماموریت محور شوند.
 
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان در پایان توجه به مسئله شغل دانش آموختگان و پیگیری ارتباط صنعت و دانشگاه را نیز از اهم فرمایشات مقام معظم رهبری برشمرد و بر تلاش دانشگاه علمی کاربردی استان بر اجرایی کردن این امر تأکید کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
قربانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
پیرو فرمایشات رهبرمعظم در دیدار اخیر با روسای دانشگاهها باید بگویم معلوم است دانشجویان مومن وانقلابی وخوش فکر ودارای بصیرت را برکنارمی کنند چون اگرباشند پته ی سودجویی ها سواستفاده ها منفعت طلبی ها وباندبازی های اساتید را هم برهم می زنند وهم روی آب می ریزند.
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار