به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ «امانوئل ایبه کاچیکوو» در نشست خبری که پس از پایان اجلاس عادی وزرای مجمع کشورهای صادر کننده گاز برگزار شد، درباره معرفی نامزد توسط نیجریه برای انتخاب دبیرکل و انصراف از رقابت اظهار داشت: در ابتدا قرار بود چهار نفر نامزد پست دبیرکلی شوند که نیجریه نیز یکی از آنها بود.
وزیر انرژی نیجریه که ریاست هفدهمین اجلاس عادی وزرای GECF را عهده دار است، افزود: در نهایت تصمیم گرفته شد که براساس اجماع رای گیری شود، بنابراین از این رقابت بیهوده دست برداشتیم.
وی خاطر نشان کرد: ما تصمیم گرفتیم که با کنار کشیدن از این رقابت، انرژی خود را صرف مسائل مهمتر بکنیم.
در رای گیری مرحله پایانی برای انتخاب دبیرکل، نامزدهای معرفی شده توسط ایران و نیجریه هرکدام 6 رای را کسب کردند اما در نهایت نامزد نیجریه ای به نفع «عادلی» از رقابت کنار کشید و بدین ترتیب عادلی بار دیگر به عنوان دبیرکل مجمع کشورهای صادر کننده گاز برگزیده شد.
در بخش دیگری از این نشست خبری «محمدحسین عادلی» دبیرکل مجمع کشورهای صادر کننده گازبا اشاره به اینکه کارشناسان این مجمع یک مدل جهانی آماده کرده اند که از آن برای پیش بینی بازار استفاده می شود گفت: در نشست عادی وزرای GECF خلاصهای از چشم انداز میان مدت و بلند مدت بازار جهانی گاز به عنوان اولین مدل در نوع خود به وزرای عضو این مجمع معرفی شد.
دبیرکل مجمع کشورهای صادر کننده گاز خاطر نشان کرد: در این مدل شاخصهایی مانند رشد تقاضا، میزان عرضه، قیمت و قراردادها مورد بررسی قرار گرفته است.
عادلی ادامه داد: اطلاعات این مدل میتواند برای سیاستگذاری، برنامهریزی و پیشبینی مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: در دو سال گذشته چند طرح جدید در GECF برای بررسی و پیش بینی بازار آغاز شده که کار تعدادی از آنها به پایان رسیده است.
دبیرکل مجمع کشورهای صادر کننده گاز، درباره برنامه های این مجمع در آینده اظهار داشت: ارتقای چهره (جی.یی.سی.اف) در جهان و بهبود کیفیت مدل های پیش بینی از مهمترین برنامه های در دست اجرای مجمع در سال های آتی به شمار می رود.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری، به چالشهای پیش رویGECF پرداخت و گفت: آمریکا از سال آینده میلادی صادرات گاز خود را آغاز می کند که پس از مدتی به 60 میلیون تن در سال خواهد رسید.
دبیرکل مجمع کشورهای صادر کننده گاز با بیان اینکه آمریکا قصد دارد بخشی از گاز تولیدی خود را روانه بازارهای آسیا و اروپا کند، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه کشورهای عضو GECF بخشی از گاز خود را به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر می کنند، چالش هایی با صادرات گاز آمریکا برای آنها ایجاد خواهد شد.
عادلی افزود: همچنین استرالیا و تعدادی دیگر از کشورهای غیر عضو GECF نیز صادرات گاز خود را افزایش خواهند داد.
وی خاطر نشان کرد: البته به دلیل افزایش تقاضا برای گاز پس از سال 2020 جایگاه کشورهای GECF در بازار تقویت خواهد شد.