به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ مدیرکل روابطعمومی وزارت نفت با بیان این مطلب، گفت: طرح تورهای گردشگری به پیشنهاد مجري طرح موزههاي صنعت نفت و با تاييد وزیر نفت برای اولین بار مطرح شد که با موافقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همراه شد.
اکبر نعمتالهی که در نشست هماهنگی و همیاری مدیران شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی سخن میگفت، با بیان اینکه ایجاد موزههای صنعت نفت، زمینه و بستر برگزاری تورهای گردشگری صنعتی را فراهم میکند، افزود: چند طرح موزه صنعت نفت در اردیبهشت ماه 1395 به بهرهبرداری میرسد.
به گفته مجري طرح موزههای صنعت نفت، قرار است در مرحله اول سه موزه در تهران، آبادان و مسجد سلیمان ایجاد شود. نعمتالهی با بیان اینکه کار مطالعاتی مشاور در آبادان به پایان رسیدهاست، گفت: ساختمان نیروگاه شماره یک پالایشگاه آبادان، پمپ بنزین آبادان به عنوان نخستین جایگاه سوخت کشور، مدرسه آموزشی و حرفهای (تکنیکال اسکول) به عنوان اولین هنرکنده بازآموزی کارکنان صنعت نفت در ایران، اسکلههای آبادان شماره 1 الی 11 (محل نگهداری جرثقیلهای اکوان و گوگرد) و نیز خانههای تشریفاتی شامل سه ساختمان در منطقه بریم، پنج منطقهای هستند که برای تاسیس موزه در این شهر در نظر گرفته شدهاست.
وی در خصوص مراحل پیشرفت پروژه ساخت موزه صنعت نفت در مسجد سلیمان نیز گفت: کار مطالعاتی احداث موزه در این شهر به پایان رسیده و منتظر تامین اعتبار هستیم.
نعمتالهی با اشاره به نهایی شدن کار مطالعاتی موزه علوم و فنون و تکنولوژی نفت در شهر تهران، اضافه کرد: به غیر از 3 موزه مذکور، ساخت چند موزه دیگر با دستور وزیر نفت مصوب و در حال پیگیری است، که دو جایگاه سوخت در تهران، موزه صنعت نفت در غرب کشور (کرمانشاه) و موزه پخش فرآوردههاي نفتي در محل انبار قديمي نفت در شهر مشهد از این جمله است.
در این نشست، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بر ضرورت کمک به احیای هرچه سریعتر موزههای صنعت نفت تاکید کرد.
عباس کاظمی، با اشاره به لزوم احیای هر چه سریعتر موزههای صنعت نفت، آن را طرحی عظیم و مهم برشمرد و با اظهار تاسف از تغییر کاربری و یا نابودی برخی از آثار و اسنادی که از گذشته به جا ماندهبود، از مدیران ارشد شرکت ملی پالایش و پخش خواست در اجرای این کار بزرگ همکاری کنند.