به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر عبادیفرد آذر معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره تعامل و همکاری نزدیک واحدها و نهادهای متولی امور فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی ایران، اظهار کرد: به منظور ممانعت از فعالیتهای موازی واحدها و نهادهای فرهنگی در دانشگاه، در برنامه ریزی و اجرای برنامههای فرهنگی با دیگر نهادهای فرهنگی در سطح دانشگاه همکاری و همفکری داریم.
وی به تشریح فعالیتهای فرهنگی کانونهای فرهنگی، نشریات دانشجویی و کانونهای قرآن و عترت پرداخت و بر لزوم جذب حداکثری دانشجویان دراین عرصهها تاکید کرد.
عبادیفرد آذر با ذکر این نکته که در دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال تحصیلی جدید فعالیتهای مختلفی در حوزههای فرهنگی و دانشجویی صورت گرفته است، به راهاندازی و تجهیز مجموعهای به نام مجتمع فرهنگی اشاره کرد و گفت: این مجموعه به منظور توسعه فضاهای آموزشی - فرهنگی و تمرکز فعالیتهای فرهنگی در قالب برگزاری کلاسهای فوق برنامه، ایجاد دفاتر کانونهای دانشجویی و واحدهای سمعی و بصری، مدیریت فرهنگی و ایجاد خانه فرهنگ در دانشگاه راهاندازی شد.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت فعالیتهای قرآنی دانشجویان اظهار داشت: بهمنظور توسعه فضای قرآنی در دانشگاه، دارالقرآن کریم در سال تحصیلی جدید تجهیز شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه برای راهاندازی مرکز مطالعات و پژوهشهای قرآنی و فرهنگی در دانشگاه اقداماتی انجام شده، افزود: راهاندازی دبیرخانه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر و دبیرخانه حجاب و عفاف، برگزاری کارگاهها، طرحها و برنامههای مرتبط با این موضوع از دیگر فعالیتهای فرهنگی شاخص دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
وی در ادامه اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید علاوه بر راهاندازی و تجهیز کتابخانه خوابگاههای دانشجویی، کتابخانه فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی نیز مجددا راهاندازی شده و فضای مناسبی در مجموعه مدیریت فرهنگی به آن اختصاص یافت. ضمن اینکه برای تأسیس کتابخانه و روابط عمومی الکترونیک نیز برنامهریزیهایی صورت گرفته است.
عبادی فردآذر همچنین از راهاندازی سایت اختصاصی همایشها و جشنوارههای دانشگاه به آدرس events.iums.ac.ir و ایجاد شورای رابطین فرهنگی در خوابگاههای دانشجویی در سال تحصیلی جدید خبر داد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه در این دانشگاه زمینه فعالیت و مشارکت حداکثری دانشجویان در برنامهها و فعالیتهای دانشگاهی فراهم است، اظهار داشت: با ایجاد دفتر کانونهای دانشجویی و نیز از طریق برپایی غرفههای نمایشگاهی، فرصت حضور و همکاری دانشجویان در اجرای برنامهها و فعالیتهای دانشگاهی و عرصههای فرهنگی فراهم میشود و از این طریق به دنبال جذب مشارکت دانشجویان در امور هستیم.
وی با اشاره به فعالیت ای خودجوش کانونهای دانشجویی، افزود: فعالیتهای عامالمنفعه توسط کانون دانشجویی خیریه الیتام دانشگاه به صورت خودجوش انجام میشود. اعضای این کانون به شناسایی و جذب خیرین و نیکوکاران دانشگاهی اعم از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه در جهت کمک به بیماران نیازمند بستری در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه و نیز خانوادههای محروم و بی سرپرست اقدام می کنند.
طبق اعلام عبادیفرد آذر در حال حاضر 12 کانون دانشجویی با تعداد بالغ بر 500 دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی ایران مشغول به فعالیت هستند.
وی همچنین درباره فعالیتهای نشریات دانشجویی اظهار داشت: نشریات دانشجویی و انتشار آنها در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، سیاسی و اقتصادی در فضای دانشجویی و دانشگاهی ایران، موضوعی است که در سالهای اخیر تأثیر به سزایی در بازسازی فضای گفتوگو و رهایی دانشگاه از رکود داشته است. از این منظر تشکیل گروههای فعال دانشجویی که در قالب نشریات دانشجویی برای پیشبرد اهداف متعالی در جهت درونیسازی فرهنگ گفتوگو و ارتقای شاخصهای اجتماعی، بر اساس سنتی دیرینه، خواستها و مطالبات دانشجویان را نمایندگی میکنند موجب ترغیب و تقویت روحیه همکاری و مشارکت در امور و کاهش فضای بیتفاوتی شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: خوشبختانه در دانشگاه ما دانشجویان استقبال خوبی از نشریات دانشجویی داشتهاند. در حال حاضر 22 نشریه دارای مجوز انتشار هستند و 15 نشریه نیز فعالیت مستمر دارند.
وی در تشریح فعالیتهای نشریات دانشجویی دانشگاه گفت: از جمله این فعالیتها میتوان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برگزاری نشست فعالان نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مرداد ماه سال جاری و برگزاری انتخابات «خانه نشریات دانشجویی» برای اولین بار در وزارت بهداشت اشاره کرد. همچنین دانشگاه علوم پزشکی ایران میزبان نشست انتخاباتی مدیران مسؤول نشریات دانشگاهی عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت بهداشت بود.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت ، عبادی فردآذر اظهار داشت: میزبانی حضور نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در قالب برپایی 10 غرفه دانشگاهی و یک غرفه ستادی در آبان ماه 93 در بیستمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها از دیگر فعالیتهای ما در زمینه نشریات بود. ضمن آنکه در آبان 93 میزبان برگزاری کارگاههای کشوری مهارت رسانه ویژه نشریات دانشجویی برگزیده دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور بودیم.