به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مجله معتبر ساينس در تازه ترين شماره خود نوشته است که آنزيم موجود در انواع کلم و به ويژه کلم بروکلي با نابود کردن سلول هاي بنيادي سرطان، از ايجاد و گسترش سرطان جلوگيري مي کند. در ادامه اين تحقيقات آمده است عصاره جوانه کلم بروکلي خطر ابتلا به سرطان دهان و دندان را کاهش مي دهد.
محققان بر اين باورند خواص ضد سرطاني کلم بروکلي به اين دليل است که سولفورافان، بدن را به گونه اي تحريک مي کند که ژن ها تغيير کنند و از رشد تومور جلوگيري شود.
کلم بروکلي علاوه بر خاصيت ضد سرطاني، در سلامت قلب، جلوگيري از بيماري هاي روده و معده، آرتروز، آلزايمر و بيماري هاي شناختي و پوکي استخوان موثر است. از طرفي ترکيبات موجود در آن مانع آسيب اشعه ماوراي بنفش خورشيد و سرطان پوست مي شود.
برخي از خواص ديگر کلم بروکلي عبارتند از :
• خاصيت سم زدايي از بدن
• خاصيت ضد التهابي
• متعادل کردن ويتامين D در بدن
• کاهش کلسترول
• بهبود برخي بيماري هاي چشمي و بينايي
• ترميم پوست آسيب ديده
نتايج اين تحقيقات در نشريه Clinical Epigenetics منتشر شده است.