به گزارش گروه دانشگاههای کشور خبرگزاری دانشجو، فرزاد ویسانلو در همایش روز جهانی کوهستان که در سالن مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، بیان کرد: هیچ کدام از جنگلهای ما به خاطر خشکسالی از بین نمیروند و علت اصلی خسارت به آنها انسان و عوامل انسانی است.
وی با بیان اینکه با چرای بیش از حد دام باعث از بین رفتن جنگلها شدهایم، اضافه کرد: بزها با بالارفتن از درختهای بلوط مریستم انتهایی این درختان را میخورند و باعث کوتاه ماندن آنها میشوند.
ویسانلو ادامه داد: بلوطها شخصیت درخت بودن خود را از دست دادهاند و ارتفاع آنها به شدت کاهش یافته است. در این جنگلها گونههای خشکی پسند مانند گون جایگزین شدهاند و اکوسیستم را به قهقرا بردهایم.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد با بیان اینکه از زخم خورده نباید بیشتر از این بهره برد،اظهار کرد: آبهای کشور ما را این جنگلها نگه میدارند؛ آبها در زمین نفوذ میکنند و وارد سفرههای زیرزمینی میشوند.
وی تصریح کرد: اگر زاگرس را بخواهیم نجات دهیم دیر است و نباید بیشتر از این درنگ کنیم. ماحصل این گونه همایشها را به گوش همه برسانیم و در جمعهایی که داریم به جای بحثهای کلیشهای در مورد محیط زیست بحث و صحبت کنیم.