به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، حسین جابری انصاری سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه کشورمان میزبان محسن صالح پژوهشگر برجسته فلسطینی و رئیس مرکز مطالعات الزیتونه (لبنان) بود.
در این دیدار که با حضور خالد قدومی نماینده جنبش حماس در تهران برگزار شد، وضعیت کنونی فلسطین و آخرین تحولات منطقه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ابتدای این دیدار با اشاره به اهمیت رونمایی از کتاب جدید محسن صالح با عنوان «قضیه فلسطین»، وضعیت کنونی منطقه را نیازمند مدیریت بهتر بحران دانست و تأکید کرد: باید به دنبال پیدا کردن راهحلهایی برای خروج از بحران جاری باشیم.
جابری انصاری با اشاره به اینکه هر نوع اختلافی در داخل کشورهای اسلامی و بین دولتهای اسلامی در نهایت به سود اسرائیل تمام خواهد شد، افزود: ما قرائتهای مختلفی در داخل کشورهای منطقه از وضعیت کنونی که در آن به سر میبریم داریم، اما مهم آن است که روندهای گذشته را مورد بازبینی قرار داده و به طور واقعبینانه در خصوص اختلافات به بحث بنشینیم تا دریچهای برای خروج از بحرانها پیدا کنیم.
به گفته رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه کشورمان، علیرغم آنکه در حوزه رسمی اختلافاتی بین دولتهای منطقه وجود دارد اما با بهرهمندی از ظرفیتهای دیپلماسی عمومی و رسانهای میتوانیم به نقاط مشترکی دست یافته و برای اهداف مشترکمان در حل بحران به طرحهای مشترکی برسیم.
وی در این خصوص ضمن ابراز خرسندی از حضور محسن صالح، به عنوان اندیشمند و رئیس مرکز مطالعات الزیتونه، استفاده از چارچوبهای مطالعاتی و دیپلماسی عمومی به عنوان شبکه دومی از دیپلماسی رسمی را نقطه حائز اهمیتی در مسیر رسیدن به راهحلهای مشترک دانست.
محسن صالح هم در این دیدار ضمن تأکید بر فلسطین به عنوان قطب وحدت بخش میان امت اسلامی، تألیف آثاری همچون «مسأله فلسطین» را در راستای آگاهسازی مجدد عمومی در خصوص مسأله فلسطین عنوان کرد و افزود: از قضیه فلسطین و آینده آن نمیترسیم و ما انشاءالله پیروزیم، اما در طرحهای خود با چالشهایی مواجهیم که برای حل آن باید چاره اندیشی کنیم.
وی همچنین با اشاره به چالشهای پیشروی طرح روند سازش، انجام آن را با مشکلات پیچیدهای همراه دانست و تأکید کرد: طرح مقاومت هم با چالشهایی همراه است، اما رو به صعود است و حتی نه در غزه بلکه میزان گرایش به مقاومت در کرانه باختری هم رو به افزایش گذاشته و بیش از 60 درصد از فلسطینیان کرانه باختری، خواهان پایان دادن به روند سازش هستند.