به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت خارجه در نخستین نشست خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن تبریک حلول ماه ربیع الاول در خصوص رفع تحریم ها علیه جمهوری اسلامی اظهار داشت: اگر روند توافقات بین دو طرف نهایی شود قاعدتا در بازه زمانی نیمه دی ماه روند اجرای توافقات آغاز خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: با مجموعه اقدامات صورت گرفته به زودی شاهد آغاز اجرای توافق هسته ای باشیم.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه در خصوص اقدامات وزارت امور خارجه پیرامون نامه دوم مقام معظم رهبری به جوانان غرب نیز گفت: همزمان با انتشار نامه دوم معظم له به جوانان اروپایی مجموعه اقداماتی توسط وزارت امور خارجه برای انتشار درست این پیام در سطح جهان انجام شد.
**نامه مقام معظم رهبری به ده زبان محلی در سفارت خانه های جمهوری اسلامی ترجمه شد
وی اضافه کرد: در نخستین گام علاوه بر ترجمه های صورت گرفته نامه معظم له به ده زبان محلی در سفارت خانه های جمهوری اسلامی برای انعکاس گسترده تر این پیام ارائه شد.
جابری انصاری در خصوص لغو تفاهم نامه با آمیا در آرژانتین نیز گفت: تفاهم نامه آمیا به درخواست دولت آرژانتین تنظیم شد و جمهوری اسلامی برای نشان دادن حسن نیت خود با این درخواست موافقت کرد و حاصل آن امضای یادداشت تفاهمی بود که باید برای قانونی شدن مراحل قانونی خود را طی کند.
وی با بیان اینکه در مسیر طی روند قانونی تحولاتی در آرژانتین رخ داد تصریح کرد: این تحولات مربوط به سیاست های داخلی آرژانتین است این در حالی است که تاکنون نیز لغو این توافق نامه رسما به جمهوری اسلامی اعلام نشده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به این سوال که آیا سوریه درخواست نیروی نظامی از جمهوری اسلامی ایران کرده یا نه گفت: سیاست جمهوری اسلامی در مورد بحران سوریه از ابتدا روشن و مبتنی بر چند اصل اساسی بوده این سیاست سیاست روشنی است که استقرار خواهد یافت و کمک های مستشاری جمهوری اسلامی به سوریه نیز که تاکنون انجام شده ادامه خواهد یافت.
جابری انصاری در ادامه در خصوص تشکیل کمیته حقیقت یاب برای پیگیری وضعیت جانباختگان فاجعه منا نیز گفت: منا فاجعه انسانی بزرگی بود که متاسفانه با نحوه مواجهه نامناسب ابعاد آن پیچیده تر شد.
وی تصریح کرد: واقعیت آن است که در فصل حج احتمال وقوع فجایع انسانی وجود دارد آن چه فاجعه منا را به یک بحران تبدیل کرد نحوه مواجهه غیرمنطقی و سومدیریت نسبت به این بحران بود که هم ابعاد انسانی و هم بعد سیاسی آن را پیچیده کرد، سیاست ما سیاست واضحی است دولت عربستان به عنوان دولت میزبان مسئولیت حقوقی این واقعه را عهده دار است زمانی که در فصل حج چنین حادثه ای رخ می دهد تعامل سیاسی و مدیریت درست انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ما در چارچوب روابط و همین طور ظرفیت های منطقه ای در حال پیگیری واقعه منا هستیم و امیدواریم جنبه های حقوقی و انسانی این مسئله هر چه زودتر به نتیجه برسد.
**انتقال اورانیوم ایران به روسیه تا پیش از آغاز سال میلادی مسیر نهایی خود را طی خواهد کرد
جابری انصاری در خصوص انتقال اورانیوم ایران به روسیه که اخیرا مطرح شده است قرار است این اورانیوم به قزاقستان و در بانک سوخت این کشور ذخیره شود نیز گفت: آنچه در حال اتفاق است جزئی از توافقات ایران و 1+5 در ارتباط با این موضوع بود و ترکیباتی که بین ایران و روسیه انجام شد در حال پیگیری است و امیدواریم در جدول زمانی توافق شده بین ایران و 1+5 و همچنین بین ایران و روسیه این توافق نهایی شود به هر حال در حال اجراست و تا پیش از آغاز سال میلادی جدید مسیر نهایی خود را طی خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در خصوص نشستی که با محوریت سوریه در نیویورک برگزار خواهد شد نیز گفت: روند گفتگوهایی سیاسی سوریه که دو دور در وین انجام شد و دور سوم بناست در نیویورک انجام شود در حال طی شدن است جمهوری اسلامی در این باور است که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و خروج از این بحران تنها از راه سوری – سوری محقق خواهد شد. مسیری که در وین کلید خورد دید کلی آن پذیرش راه حل های سوری توسط قدرت های منطقه ای و جهان است و آغاز و توفیق اجلاس نیویورک نیز منوط به مشخص شدن گروه های تروریستی و گروه های هیئت معارض است.
وی ابراز امیدواری کرد این مسیر به درستی طی شود و زمینه ای برای پایان این بحران سیاسی و انسانی در منطقه فراهم آورد.
جابری انصاری همچنین در خصوص جلسات تشکیل شده در خصوص مسئله سوریه در کشورهای مختلف نیز اظهار داشت: مجموعه ای از جلسات در مورد سوریه در حال برگزاری است علاوه بر اجلاس ریاض که مانور تبلیغاتی زیادی پیرامون آن صورت گرفت اجلاسی هم در داخل سوریه برگزار شد و اجلاسی نیز در پاریس با محوریت مسائل سوریه برگزار شد به طور کلی هدف این نشست ها مشخص کردن هیئت معارض سوریه است.
**جمهوری اسلامی در خصوص نشست های پیرامون سوریه بین گروه های مسالمت جو و تروریست تمایز قائل است
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ما در مورد این نشست ها به طور اختصاصی و مستقل اظهارنظر نمی کنیم خاطرنشان کرد: ما بین گروه های مسالمت جو که خواهان ایجاد مسالمت هستند و گروه های تروریست باید تمایز قائل شویم و مرز بین این دو گروه نباید نادیده گرفته شود چون طبیعتا دولت سوریه با گروه های تروریستی امکان توافق ندارد.
وی تصریح کرد: برگزارکننده این نشست ها نباید به دنبال منافع خود باشند یا گروه هایی از معارضان را به گروه های دیگر ترجیح دهند.
جابری انصاری در خصوص موضع وزارت خارجه در قبال انتصاب محور شرارت توسط مجلس نمایندگان آمریکا به جمهوری اسلامی گفت: مصوبه ای که شما به آن اشاره کردید هنوز مراحل قانونی خود را طی نکرده است در این خصوص ترتیباتی در روند صدور روادید برای ورود اتباع ایرانی به آمریکا تاکید شده است اما این مصوبه از دید جمهوری اسلامی به واسطه آنکه هنوز مراحل قانونی خود را طی نکرده است از جنبه های مختلف از جمله اصول پایه ای حقوق بشر دچار تناقض است.
**مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا با روح توافق هسته ای در تناقض است
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: همین طور مصوبه فوق با روح توافقات هسته ای در تناقض است البته جنبه های دقیق این موضوع توسط وزارت خارجه در حال پیگیری است و اگر با برجام تناقض داشته باشد وزارت خارجه جمهوری اسلامی پیگیر خواهد بود.
وی ادامه داد: این تناقض یک پیغام منفی به ملت و دولت جمهوری اسلامی مخابره خواهد کرد و از طرف دیگر همه ایرانیان در سرتاسر جهان با این مصوبه مخالفت کردند به طور کلی از آنجا که ادعای ایالات متحده برخورد با تروریست است در حالی که جمهوری اسلامی خود قربانی تروریست محسوب می شود چنین موضع گیری هایی جای شگفتی و تعجب دارد.
جابری انصاری در خصوص کشتار شیعیان در نیجریه و آذربایجان نیز گفت: در آذربایجان تحولاتی پیش از اربعین رخ داد و جمهوری اسلامی از آغاز برای کنترل ابعاد این مسئله تلاش های هدفمندی را اتخاذ کرد.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه این تلاش ها موفقیت آمیز بود افزود: در حقیقت تلاش شد تا این حادثه تنها در قالب یک حادثه مدیریت شود و امیدواریم این مسیر با موفقیت پیش رود.
وی خاطرنشان کرد: ما خواهان ایجاد آرامش، صلح و ثبات در دولت های همسایه هستیم و آرزو داریم در شرایطی که تروریست ها کشورها را تهدید می کنند زمینه همبستگی هر چه بیشتر بین ملت ها فراهم شود.
جابری انصاری با بیان اینکه حوادث نیجریه اسباب تاسف جمهوری اسلامی را فراهم کرد افزود: نیجریه دولتی بزرگ و مهم در آفریقاست و امیدواریم وقایع اخیر در جهت عدم همبستگی داخلی این کشور تاثیری نداشته باشد و آرزو می کنیم این مسئله تبدیل به روندی برای افزایش مشکلات نیجریه نگردد.
**امکان مذاکره با آمریکا در سایرحوزهها منوط به رفتار این کشور است
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اظهارات خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل در خصوص امکان مذاکره با آمریکا در مسائلی غیر از مسائل هسته ای نیز گفت: سیاست جمهوری اسلامی همان طور که از زبان عالی رتبه ترین مقام نظام مطرح شد واضح است و ایران فقط در خصوص روند هسته ای گفتگوهای متمرکزی را با ایالات متحده انجام داده است و هیئت ایرانی هیچ گاه از این چارچوب تخطی نکرده اند آنچه سفیر ما مطرح کرده به این معنی است که موفقیت روند توافقات می تواند افق هایی را در زمینه همکاری های دیگر نیز باز کند اما این تنها منوط به سیاست های آمریکاست.
وی ادامه داد: ممکن است در آینده به شرط آنکه ایالات متحده رفتارهای متناسبی از خود نشان دهد امکان چنین همکاری هایی فراهم شود اما فعلا چنین علائمی از رفتارهای آمریکا به چشم نمی خورد.
**موفقیت توافق صورت گرفته در بحرین منوط به مذاکره بحرین با فرزندان خود در این کشور است
جابری انصاری در خصوص احضار کاردار ایران در بحرین نیز گفت: مسئله بحرین مسئله وسیعی است و جمهوری اسلامی به اقتضای همسایگی تمایلی به تشدید بحران در کشور همسایه ندارد آنچه جمهوری اسلامی بر آن اهتمام می ورزد تشویق دولت بحرین برای گفتگوها و حصول توافق سیاسی است.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ایران هیچ دخالتی در امور داخلی بحرین ندارد خاطرنشان کرد: موفقیت توافق صورت گرفته در بحرین منوط به مذاکره بحرین با فرزندان خود در این کشور است.
وی همچنین در خصوص موضع جمهوری اسلامی در خصوص حمایت از انتفاضه فلسطین نیز گفت: مسئله فلسطین زخمی است که بر جبین انسانیت و از معدود مسائلی است که از دهه های گذشته همچنان به جا مانده است.
جابری انصاری ادامه داد: این مسئله مبتنی بر خواسته های مشروع ملتی است که برای حقوق خود که توسط صهیونیست ها نقض شده است همچنان با گذشته تقریبا یک قرن تاوان پس می دهند و در این راستا انتفاضه های گسترده ای را در دستور کار خود قرار داده اند.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به انتفاضه سوم که در طول سه ماه گذشته 120 شهید فلسطینی به قافله شهدای فلسطینی اضافه کرد تصریح کرد: متاسفانه برخورد بین المللی با رژیم صهیونیستی برخوردی دور از سیاست های حداقلی انسانی است.
وی تصریح کرد: ادامه اشغال فلسطین و کشتار سازمان یافته مسئله ای است که از زمینه های اساسی بحران در غرب آسیاست و تا زمانی که برخورد اساسی با این مسئله صورت نگیرد امکان ثبات در منطقه وجود ندارد.
جابری انصاری با تاکید مجدد بر اینکه سیاست جمهوری اسلامی حمایت از خواسته های مشروع ملت فلسطین است افزود: این سیاست ثابت و مبتنی بر اصول پایه ای جمهوری اسلامی است.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص واکنش جمهوری اسلامی در خصوص حضور نیروهای ترکیه در عراق نیز گفت: سوریه و عراق با بحران تروریست مواجه اند و دولت های دو کشور مجموعه اقداماتی را برای برخورد با تروریست در پیش گرفته اند.
وی با تاکید بر این نکته که هر اقدامی که دولت های دیگر انجام دهند باید با هماهنگی دولت مرکزی سوریه و عراق باشد خاطرنشان کرد: هر گونه اقدامی غیر از این اقدامی غیرقانونی است و امیدواریم ترکیه اقدامات خود را با دولت مرکزی عراق هماهنگ کند.
**کارشکنی قذافی مانع از بهنتیجه رسیدن وضعیت امامموسی صدر شد
وی در خصوص سرنوشت امام موسی صدر گفت: روشن کردن سرنوشت امام موسی صدر جزو برنامه هایی است که از زمان وقوع این حادثه تا سقوط نظام سابق در دستور کار لیبی قرار داشت ما در این خصوص پیگیر وضعیت امام موسی صدر بودیم و گفتگوهای مختلفی در این زمینه انجام شد و گام های موثری در این راستا برداشته شد اما در میان مسیر دولت سابق لیبی توافقات رخ داده را برهم زد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: پس از سقوط نظام سابق لیبی توقع بر این بود که زمینه های بسته شدن این پرونده فراهم شود اما به دلیل نابه سامانی های موجود در لیبی و درگیری های موجود در داخل این کشور باز این پرونده تحت الشعاع قرار گرفت.
جابری انصاری ابراز امیدواری کرد: با بازگشت آرامش به لیبی زمینه روشن شدن این موضوع فراهم شود.
وی در ادامه در خصوص تاریخ نهایی سفر رئیس جمهور به کشورهای اروپایی و تاخیر در این سفر نیز گفت: تاخیر سفر رئیس جمهور در آن تاریخ مشخص به دلیل وقوع وقایع تروریستی در پاریس بود براین اساس جمهوری اسلامی و دولت های ایتالیا و پاریس توافق کردند در شرایط سیاسی و روانی بعد از وقایع تروریستی این سفر صورت نگیرد براین اساس سفر ذکر شده به تعویق افتاد و تاریخ جدید سفر هنوز قطعی نشده است.
** متاسفانه گاهی سیاستمداران ترک با اتخاذ مواضع احساساتی فضای روانی مناسبات در منطقه را تحتالشعاع قرار میدهند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص مواضع خصمانه دولت ترکیه علیه جمهوری اسلامی نیز گفت: سیاست جمهوری اسلامی گسترش همکاری با کشورهای همسایه است دولت ترکیه نیز جز کشورهای مهم اسلامی به حساب می رود، سیاست جمهوری اسلامی مدیریت اختلافات و تاکید بر نقاط مشترک است متاسفانه گاهی سیاستمداران ترک با اتخاذ مواضع احساساتی فضای روانی مناسباتی را که باید در منطقه تدارک دید تحت الشعاع قرار می دهند.
جابری انصاری تصریح کرد: ما در این زمینه اراده سیاسی داریم و امیدواریم ترک ها نیز در این راستا سیاست ها و موضع گیری هایی اتخاذ کنند که امکان پیگیری این سیاست جمهوری اسلامی یعنی مبارزه با تروریست در منطقه فراهم شود.
وی در خصوص لغو اجلاس وزرای کشورهای اسلامی که قرار بود که سال 2017 در مشهد برگزار شود اما این اجلاس به کشور سودان منتقل شد نیز گفت: این اتفاق جز توافقاتی است که بین ایران و سازمان تعاون اسلامی صورت گرفت و برمبنای آن قرار شد اجلاس در ایران برگزار شود. در این خصوص وزارت خارجه پیگیری های لازم را انجام داده و به وظایف خود در این خصوص عمل کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی هم چنین در خصوص سیاست جمهوری اسلامی در قبال حوادث و رخدادهایی که در کشور آذربایجان رخ داد نیز گفت: در این خصوص نقض حقوق کشورهای همسایه اتفاق می افتد و امور به نحوی تدبیر شود که مسئله به یک روال عادی تبدیل نشود.
جابری انصاری ادامه داد: تشدید این درگیری ها تنها به نفع دشمنان اسلام است و در این راستا سیاست جمهوری اسلامی پیگیری مسائل از مجاری دیپلماتیک است و گفتگوهایی را این راستا با دولت آذربایجان و نیجریه انجام و از ظرفیت روابط خوب با این کشورها استفاده کردهایم تا این مسئله به یک روال ثابت تبدیل نشود چون این امر ممکن است زمینه استهلاک بین دولت ها و ملت های اسلامی را تشدید کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان خاطر نشان کرد: طبیعی است که این اقدامات جمهوری اسلامی همراه با جنجال نیست و ما خواهان آن هستیم که اختلافات داخلی در آذربایجان و همچنین نیجریه منجر به درگیری در این کشورها نشود.
خیال می کنین کی هستین ؟
اینجا حرف حرف رهبریه فقط و فقط
ما رو از دست این دولت نجات بده.
روح توافق روح توافق!