به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی منصور انصاری دبیر ستاد اجرایی هشتمین نمایشگاه، رهیافتی برای مقابله با بحران کمبود آب، در مورد ضرورت برگزاری و اهداف این نمایشگاه گفت: از ده سال قبل تاکنون موضوع کاهش سطح سفره های زیرزمینی آب از سوی بعضی از شخصیتهای کشاورزی و صاحب نظران محیط زیست و همچنین بعضی مطبوعات تخصصی مطرح شد.
وی افزود: بنابراین غالبا موضوع صرفه جویی از آب کشاورزی و استفاده از روشهای نوین آبیاری مطرح شده و ضرورت سازماندهی و برگزاری نمایشگاهی که حاوی توانمندی های طراحی مهندسی و ساخت تجهیزات، شیرآلات، لوله و اتصالات پلی اتیلن به میان آمد و در قالب یک نمایشگاه با حضور تعدادی از سازندگان، تولید کنندگان و وارد کنندگان در یک فضای غیر نمایشگاهی شکل گرفت و گسترش یافت که در سال دوم موضوع مجموعه شاخص های زیرساختی همچون نهاده ها( کود، سم، بذر)، سازه های گلخانه ای و ماشین ها و ادوات کشاورزی به موضوع و عنوان نمایشگاه افزوده شد.
دبیر ستاد اجرایی نمایشگاه تکنولوژی زیرساختهای کشاورزی افزود: به همین دلیل این نمایشگاه، « تکنولوژی زیرساخت های کشاورزی» که تکمیل کننده تمامی فرایند در عرصه زیرساخت هاست، عنوان گرفت.
انصاری در پاسخ به این پرسش یکی از خبرنگاران که" آیا هشتمین نمایشگاه، جامع تمامی زیرساخت هاست یا به طور عمده بر طراحی مهندسی و تجهیزات سامانه های نوین آبیاری تاکید دارد"، اظهارداشت: این نمایشگاه، عرصهای برای رقابت و حضور داوطلبانه شرکت ها و سازندگان است، لذا بخش عمده ای از نمایشگاه به شرکت های طراحی مهندسی و سازنده و وارد کننده تجهیزات آبیاری اختصاص یافته و بخش های دیگر حضور کمرنگی دارند، به ویژه امسال که به دلیل سرما، امکان سازماندهی در فضای باز وجود نداشت به ناگزیر اولویت به بخش آبیاری داده شد.
انصاری بیان داشت: تلاش ما این است که سال آینده با انتخاب زمان مناسب تر، دامنه کار به تمامی بخش های تکنولوژی زیرساخت ها گسترش یابد و نمایشگاه در سطحی وسیع تر و تعداد بیشتری از شرکت های فعال در این عرصه برگزار شود.
دبیر ستاد اجرایی در پاسخ به این پرسش که چرا استان البرز و شهرستان کرج به عنوان محل برگزاری نمایشگاه اختصاص داده شده است، تصریح کرد: با وجود کمبود فضای نمایشگاهی مناسب در این استان، از آنجا که شهرستان کرج، از دیرباز پایتخت کشاورزی کشور به شمار رفته و می رود و حاوی بزرگ ترین دانشکده کشاورزی کشور و موسسات مطالعاتی، تحقیقاتی فراوان، همچنین هنرستان های کشاورزی است و در عین حال همجوار با تهران و 7 استان مهم کشاورزی کشور است، مناسب ترین مکان برای برگزاری این نمایشگاه تخصصی به شمار می رود.
وی افزود: دسترسی کشاورزان از سراسر کشور به کرج بسیار راحت تر از دسترسی آنان به محل نمایشگاه های بین المللی تهران با حجم عظیم غیر قابل پیش بینی ترافیکی است.
وی یادآور شد: این نمایشگاه با وجود دشواری های بسیار، جایگاه و موقعیت خود را پیدا کرده و برای غرفه گذاران و بازدید کنندگان تخصصی، شناخته شده و مورد اعتماد است.
انصاری خاطرنشان کرد: آرشیو ستاد اجرایی این نمایشگاه، با جمع آوری اطلاعات بالغ بر 15 هزار کشاورز نمونه و پیشرو از سراسر کشور که همگی دارای زمین های کشاورزی بالاتر از 20 هکتار هستند، همچنین تعاونی های تولید، شرکت های سهامی زراعی و تشکل های مربوط یکی از غنی ترین منابع اطلاع رسانی است که هر ساله این کشاورزان را به عنوان مخاطبان اصلی نمایشگاه ، از طریق ارسال پستی دعوت نامه به نام، برای بازدید از نمایشگاه فرا میخواند.
دبیر ستاد اجرایی این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه علاوه بر جنبه ترویجی، آموزشی و معرفی توانمندی های کشور، توجه سیاستمداران و تصمیم گیران را به این موضوع مهم کشور جلب می کند که توانایی های تکنیکی، تولیدی و طراحی مهندسی لازم برای تحقق آماج های برنامه به ویژه تجهیز سالانه 400 هزار هکتار از زمین های باغی و زراعی به سامانه های نوین آبیاری وجود دارد.
هشتمین نمایشگاه تکنولوژی زیرساخت های کشاورزی » با تاکید بر طراحی مهندسی و تجهیزات سامانه های نوین آبیاری و لوله و اتصالات آبرسانی از 24 تا 27 آذر ماه در استان البرز، شهرستان کرج برگزار می شود.