به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، باتوجه به اینکه ۷ اسفندماه حساسترین نقطه تحولات سیاسی کشور و طلاییترین روز در تاریخ سال ۹۴ به شمار میرود، طبیعی است که مهمترین اخبار این روزها نیز حول همین محور بچرخد.
نقشآفرینی برای حضور در بهارستان و مجلس خبرگان و تصاحب کرسی این مجالس، گروهها و جریانات سیاسی مختلف را به تکاپوی چشمگیری انداخته است؛ به نحوی که هر روز شاهد ارائه برنامه های تبلیغاتی مختلف و انجام آن از سوی این جریانات هستیم.
یک روز بحث ائتلاف آقایان راست و روز دیگر شانتاژهای خبری از سوی آقایان چپ برای کسب توجه و رای در انتخابات آتی را شاهدیم.
برهمین اساس با محسن کوهکن نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری طی گفتوگویی مشروح پیرامون موضوع انتخابات پرداختهایم که متن آن به شرح ذیل آمده است.
خبرگزاری دانشجو: آقای کوهکن درباره بحث ائتلاف اصولگرایان که همچنان یکی از مهمترین دغدغهها و موضوعات پیشروی این طیف به شمار میرود، برایمان بگویید:
کوهکن: مجموعه سلایق اصولگرایی برای رسیدن به یک وحدت حداکثری همراهی و همگامی لازم را با روحانیت انجام دادهاند و در حال حاضر به دنبال پیشبرد اهداف و برنامه هایشان هستند.
اما نکته قابل توجه آنکه آثار عملی این همگرایی در شهر تهران مشاهده میشود، چرا که در بسیاری از استان های کشور سلایق مختلف اصولگرایی به صورت طبیعی به یک همگرایی بالایی دست یافته و میتوان گفت که وحدت و همگرایی مطلوبی میان این سلایق مختلف درباره امر انتخابات به چشم می خورد.
افرادی که مسئولیتی برعهده دارند در حقیقت نمایندگی تعدادی از تمام سلایق اصولگرایی در مرکز را دارا هستند.
از این رو باید گفت نتیجه نهایی همگرایی اصولگرایان باید یک لیست 30 نفره در تهران باشد؛ همچنین آنهایی که در شهرستان ها و استان ها با سلایق مختلف اصولگرایی پیش از این کار را شروع کرده و در حال حاضر برنامه های خود را به جلو پیش می برند منسجم تر از قبل نیز به کارشان ادامه خواهند داد.
خبرگزاری دانشجو: برخی اخبار از ائتلاف لاریجانی، جلیلی، قالیباف و ولایتی با یکدیگر خبر دادهاند؛ در صورت صحت داشتن این خبر، این ائتلاف را چگونه ارزیابی می کنید؟
کوهکن: اطلاعات و اخباری که بنده دارم، گواه این مطلب است که تاکنون شنیده نشده عزیزانی که از فضای همگراییِ اصولگرایان که حول محور روحانیت وجود دارد جدا شده و مسیر دیگری را دنبال کنند.
خبرگزاری دانشجو: باهنر طی اظهارنظری اعلام کرده که مجلس آینده به دست اصولگرایان معتدل خواهد افتاد؛ منظور از معتدلین کیست؟
کوهکن: با توجه به اطلاعاتی که از رصد حوزههای موجود در کشور بوجود آمده و منجر به شناخت افراد شده است؛ همچنین موقعیتهای فعلی در شهرستان ها در خصوص داوطلبان برای حضور در انتخابات و نظرسنجیهای صورت گرفته، نشان میدهد افراد شاخص و یا کسانی که شانس بیشتری برای حضور در صحنه انتخابات را دارند نه مبلغِ افراطی دولت بوده و نه مخالفِ افراطی آن هستند؛ بلکه افرادی بوده که اگر خودشان و یا دوستانشان در دولت فعالیت دارند، در تلاشند تا حمایت کنندهِ منتقد باشند، نه حمایت کننده منتسب؛ این افراد همواره بر ارزش های نظام ایستادگی داشته و به طور قطع رویه خود را مبتنی بر اخلاق و اصول برادری پیش می برند.
آنها با رقابتی سالم در زیر چتر قانون و با احترام به قانون، از تصمیمات قانونی سرکشی نمی کنند و طبق همین اصل برنامه ها و مراحل انتخاباتی خود را پیش می برند.
باید این نکته را یادآور شد که در شرایط کنونی با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و مسئله رکود دیگر اکثریت مردم تحملی برای درگیری و تشنجات سیاسی و جناحی ندارند.
خبرگزاری دانشجو: طیف تندروی چپگرا در صدد است تا با القا کردن این مهم که لاریجانی در اتفاقاتی نظیر تصویب برجام در مجلس و یا انتخابات با آنها و اهدافشان همراه است، فضای سیاسی کشور را متشنج کند؛ ارزیابی حضرتعالی پیرامون این موضوع چیست؟
کوهکن: از چندماه پیش، حتی قبل از موضوع برجام، لایهای از جریان تندروی اصلاحات تلاش می کردند که با مطرح کردن مسئله مخالفت و موافقت با برجام، جامعه را سمت دو قطبی کردن پیش ببرند، پس از آن، همین افراد در تلاش بودند این مطلب را تبلیغ کنند که اگر قرار است مدال و امتیازی را به کسی بدهند تا آن فرد این امر را به سرانجام برساند آن شخص لاریجانی باشد و دائما از وی اسم می بردند، اما اقدامات رئیس مجلس باعث شد تا اهداف این افراد ناکام بماند.
بنابراین اگر اجماعی از عملکرد و رفتار کلان جریان اصولگرایی در مسئله برجام در مجلس ببینیم و باتوجه به شروطی که مقام معظم رهبری درباره برجام ابلاغ فرمودند به این نتیجه می رسیم که معتدلین کسانی هستند که ضمن اینکه درد مسائل انقلاب و درد مستضعفین داشته و با فساد اداری، سواستفاده ها و رانت خواری مخالف هستند از هرگونه نگاه ابزاری به مسائل خودداری می کنند.
خبرگزاری دانشجو: در نهایت پیرامون احزاب نوپا و تازه تاسیسی که بدون مجوز قانونی در حال انجام فعالیت های انتخاباتی خود هستند، چرا تمهیدات جدی در نظر گرفته نمیشود؟
کوهکن: مسئولیت حزب یا احزابی که بدون مجوز فعالیت می کند بر عهده وزارت کشور است که این مسئله در کمیسیون ماده 10 قانون فعالیت احزاب آمده و این وزارتخانه باید اقدامات خود را پیرامون آن انجام دهد از سوی دیگر وظیفه دستگاههای نظارتی و اجرایی است که در صورت فعالیت انتخاباتی زودتر از موعد مقرر و بدون در نظر گرفتن چارچوب های قانونی، گروه یا احزاب با آنها برخورد کند.
همچنین در این میان برخورد دستگاه قضا نیز با این گونه فعالیت های غیرقانونی در قانون به طور مشخص آمده است که البته دستگاه قضایی کشور ساز و کار روشنی برای این گونه اقدامات پیش بینی کرده است.