به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد خزاعی در نشست رسانه ای چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت که در مرکز فرهنگی هنری اسوه برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت سمیر قنطار به مردم لبنان اظهار داشت: در جنایتی که بیش از هزار شیعه در کشور نیجریه کشته شدند، دریغ از یک بیانیه تسلیت از سازمان ملل که واقعا درد آور است.
این مدیر فرهنگی بیان داشت: جشنواره مقاومت اتفاق جدید و نهادینه شده ای است که از طریق گفتمان و جهانی سازی این جشنواره در رویدادسازی و اندیشه ورزی کمک می کند.
وی با اشاره به نقص مدیریت در کلیت موضوع حوزه فرهنگی کشور، افزود: مدیریت فرهنگی و مدیریت سینمای ما در تقویت و ساختن فیلم های حوزه مقاومت و ضد تروریسم غافل مانده است.
این تهیه کننده سینما ادامه داد: برخی از فیلمسازان از فیلم ساختن درباره دفاع مقدس استقبال نمی کنند و این گونه فیلم ها را سفارشی می دانند.
خزایی در ادامه به کمک 20 میلیارد که قرار بود از طرف کمیسیون فرهنگی مجلس به سینمای مقاومت داده شود، اشاره کرد و توضیح داد: متاسفانه برخی نگذاشتند این اتفاق بیفتد. البته مجلس تلاش خود را کرد اما در بودجه نویسی این اتفاق نیفتاد.
وی با اشاره به اینکه کسانی که می خواهند در ساخت فیلم های انقلاب و حوزه مقاومت کار کنند، باید حمایت شوند، گفت: مگر اینکه عده ای معلوم الحال و معاند بخواهند چهره دفاع مقدس را مخدوش کنند، وگر نه ما حق ممانعت از ساخت فیلم های این چنینی را نداریم.
خزایی در ادامه به دو بخش ملی و بین الملل جشنواره اشاره کرد و گفت: در بخش داخلی فیلم های سینمای ایران در دو سال اخیر با هشت جایزه و بخش مستند (آثار شاخص کوتاه تله فیلم) و همچنین بخش جدید سریال های تلویزیونی پویانمایی، نماهنگ و کلیپ و قلم طلایی اضافه شده است. در بخش قلم طلایی موضوع طرح های اقتباسی از موقعیت های نمایشی کتاب هایی است که مقام معظم رهبری آنها را تدریس کردند.
وی در توضیح موضوعات بخش داخلی اظهار داشت: پانزده موضوع انتخاب شده است که تا پایان اردیبهشت ماه 95 مهلت ارسال آثار خواهد بود. در بخش سینما برای آثاری که اولین بار در این جشنواره نمایش داده شود، 200 میلیون تومان کمک به اکران این فیلم ها تعلق می گیرد.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اشاره به اضافه کردن بخش قلم طلایی و توضیح آن عنوان کرد: به خاطر نقصان در عرصه فیلمنامه نویسی این بخش را طراحی کردیم که شامل دو زیرمجموعه است طرح های سینمایی با موضوع اقتباس از موقعیت های نمایشی که مقام معظم رهبری برای آنها تقریظ داشته اند مورد نظر ما است که تقریباً تعداد این آثار به بیش از 20 عدد می رسد که اسامی آنها را اعلام خواهیم کرد. بخش دیگر نیز به نوشتن فیلمنامه کوتاه خواهد بود که در
مجموع از این طرح ها حمایت خواهیم کرد.
خزاعی اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم برای مخاطبین جشنواره مقاومت جذابیت ایجاد کنیم باید راهکاری بیندیشیم تا آنها را جذب کنیم به همین منظور به آثار سینمایی که برای اولین بار در این جشنواره رونمایی می شوند 200 میلیون تومان در زمان اکران کمک خواهیم کرد.
دبیر جشنواره اظهار داشت: بخش جلوه گاه امسال به موضوع مادران و پدران شهید می پردازد هر کسی می تواند با یک دوربین تصویری از خانواده شهیدی که در اطراف خود است تهیه کند و برای ما ارسال نماید و سپس برای این تصاویر تصمیم خواهیم گرفت که چه کار کنیم مثلاً آنها را به صورت آرشیو در آوریم یا یک کلیپ تهیه کنیم که از رسانه ملی پخش شود.
جزئیات بخش بین الملل چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از دیگر نکاتی بود که دبیر جشنواره درباره آن توضیح داد: موضوعات پانزده گانه ای را طراحی کردیم که بر اساس آن شاهد آثار سینمایی خواهیم بود همچنین جایزه شهید عماد مقنیه همچنان پابرجاست. جایزه امسال نیز قرار است به شهدای حرم اختصاص پیدا کند.
گفتمان فرهنگی دیگر بخش بین الملل بود که خزاعی در توضیح آن گفت: در ارتباط با مقاومت است و قرار است 4 فیلم در این رابطه به نمایش در بیاید که در ارتباط با موضوع اسلام هراسی و ایران هراسی است که این 4 فیلم نیز نقد و تحلیل می شود.
وی خاطرنشان کرد: معرفی جایزه مقاومت جهانی سال که یک جایزه جهانی است را خواهیم داشت که سال گذشته به سیدحسن نصرالله اهدا شد اما این انتخاب این بار از طریق نظرسنجی خواهد بود و مردم در آن نقش زیادی خواهند داشت.
خزاعی خاطرنشان کرد: رئیس سازمان سینمایی قول همکاری داده اند که نحوه و نوع آن طی روزهای آینده اعلام خواهد شد البته در اینجا باید اشاره کنم که بخش اقلام تبلیغاتی و عکس و پوستر که از جشنواره حذف شده بود به درخواست عکاسان اضافه شد.
محمدرضا نیرومند مدیرعامل انجمن سینمایی انقلاب و دفاع مقدس نیز در این نشست، گفت: باید در ارتباط با اعطای بودجه 20 میلیارد تومانی نکته ای را بگویم کمیسیون فرهنگی نهایت تلاش را داشت تا این مبلغ به حوزه مقاومت اختصاص یابد در بین کمیسیون فرهنگی 20 میلیارد تومان مصوب شد اما در لایحه بودجه سال گذشته نتوانست برای خود جایی پیدا کند و با آن موافقت نشد البته در دوره جدید با آنها جلساتی داشتیم و قرار شد در این زمینه با ما همکاری کند تا بتوانیم در ارتباط با مقاومت در عرصه داخلی و بین المللی تأثیر بیشتری بگذاریم بنیاد روایت نیز کمک هایی کرده است.
وی افزود: سه فیلم به صورت قطعی و به صورت انجمن در این عرصه وجود خواهد داشت فیلمی در ارتباط با بحث دستگیری ریگی، فیلمی دیگر در ارتباط با لانه جاسوسی و همچنین اثری با دفاع مقدس را در آینده شاهد خواهیم بود. دو کارگردان جوان دیگر را شناسایی کردیم و همچنان مشغول نوشتن فیلمنامه هستیم که ان شاءالله در جشنواره چهاردهم مقاومت رونمایی خواهد شد.
نیرومند با اشاره به اینکه زمانی که امام (ره) گفته اند از هر کسی بگذریم از آل سعود نمی گذریم خاطرنشان کرد: بنابراین نمی توان نسبت به آنها بی تفاوت بود، جشنواره بستری برای اهل هنر است و باید دغدغه آنها را در این عرصه به نمایش بگذاریم به همین منظور موضوعاتی در ارتباط با آل سعود و فاجعه منا را در نظر گرفتیم.
در این نشست یزدان عشیری مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی این جشنواره نیز حضور داشت.