به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ در «شب شعر تبسم»، شاعران مهاجر افغان، سرودههای خود را درباره شهیدان راه مبارزه با طالبان میخوانند و درباره مبارزه با تفکر طالبان و نقش ادبیات در این زمینه سخن گفته می شود.
گردهمآیی بیسابقه مردم افغانستان در بیستم آبان 1394 در شهر کابل آغازگر راهی شده است که از آن به عنوان «جنبش تبسم» یاد میکنند. دلیل این نامگذاری نیز آن است که طالبان پس از گروگانگیری سی و یک مسافر از قوم هزاره در اسفند 1393 در راه زابل، هفت نفر از آنان را که شامل پیرمردان و پیرزنان و دو کودک به نامهای «شکریه تبسم» و «شوکتعلی» بودند، در ماه آبان امسال به صورت فجیعی سر بریدند. این رویداد دهشتناک سبب خشم مهارناشدنی مردم شد.
در پی این اتفاق، شمار زیادی از مردم از همه اقوام و قشرهای اجتماعی پیکرهای غرقه به خون این هفت نفر را بر دوش خود، حمل و با تجمع در برابر کاخ ریاست جمهوری افغانستان به بیدادگری طالبان و سکوت حکومت مرکزی افغانستان در برابر جنایتهای این گروهک تروریستی اعتراض کردند.
پس از آن، یادبودهای متعددی در سراسر جهان برای حفظ نام و یاد قربانیان زابل و همه شهیدان راه مبارزه با اندیشه طالبانی در گوشه و کنار کشور برپا شده است.
«شب شعر تبسم» از ساعت 15 تا 17 شنبه 12 دی 1394 در تالار مهر حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، تقاطع خیابان حافظ برگزار میشود و حضور علاقهمندان به ادب، فرهنگ و هنر در آن آزاد است.