به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی اکبر ولایتی امروز در گردهمایی اساتید دانشگاه فرهنگیان کشور در تالار قدس حرم مطهر رضوی در مشهد، با تاکید بر اینکه هیچ دینی مانند اسلام انسان را به تفکر و تعقل دعوت نکرده است، گفت: پیش از رنسانس یک کشیش مسیحی به شاگردانش گفت: مسلمانان ۳۰۰ قلم دارو به داروهای کشف شده یونانی افزودهاند چنانچه میخواهید بیش از مسلمانان بیاموزید باید زبان عربی را بدانید.
ولایتی با اشاره به اینکه پایه هویت ایرانی حفظ زبان است، گفت: فارسی نویسی در تمام نوشتههای بزرگان ایرانی مرسوم بوده است و به طور کلی یکی از خسیسههای ایرانیان فارسی نویسی است.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل در ادامه بیان داشت: با اینکه در دورهای باید محققین زبان عربی را مورد توجه قرار میدادند؛ اما مشاهده میکنند محققین ایرانی علاوه بر زبان عربی به زبان فارسی نیز کتاب مینوشتند؛ به طور مثال رازی فردی بود که در بین انبوه کتابهایی که نوشته بود شش کتابش به زبان فارسی بود. برخی در رابطه با رازی عنوان میکنند وی امامت را قبول نداشت این در حالی است که در رازی در خصوص عصمت امامت کتاب نوشته است.
ولایتی با تاکید بر اینکه در هیچ تمدنی مانند تمدن اسلام در خصوص چشم پزشکی کار نشده است، خاطرنشان کرد: برخی بیان میکنند تمدن اسلامی وجود ندارد که در جواب آنان باید گفت جنبههای تاریخی و علمی اسلام تمدن ان را ساخته است بنابراین اسلام دارای تمدن است.
وی ضمن بیان این نکته که مجموعه کتابهای پزشکی به جا مانده از تاریخ اسلام حدود ۱۴ هزار نسخه است، گفت: اسلام در حوزه نجوم، طب، ریاضی و جغرافیا تحول بسیاری ایجاد کرده است؛ بنابراین اسلام دارای تمدن است.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل ادامه داد: عدهای از غربیها عنوان میکنند که حداکثر هنر مسلمانان این بوده که علم را نگاه داشته و در رنسانس به ما پس دادهاند. این در حالی است که چنانچه مسلمانان هر چه را که به زبان یونانی بوده به زبان عربی و زبان لاتین ترجمه کرده باشند سخن آنان درست است؛ اما باید گفت تمدن سرزمینی نیست؛ بلکه جهانی است و در هر دورهای کشورها تمدن را ازصفر شروع نمیکنند بلکه ادامه دهنده آن میباشند.
ولایتی با تاکید بر این نکته شکوفایی فرهنگ اسلامی پس از شکوفایی تمدن اسلامی رخ داد، بیان داشت: اوج پیشرفت ادبیات و عرفان در قرون شش، هفت و هشت مشاهده میشود و در این سه قرن است که شاعران بزرگی چون مولوی، سعدی و حافظ و ثنایی متولد میشوند.
وی در پایان گفت: پیشرفت هنر و معماری در قرون ۹ تا ۱۱ مشاهده شد که در این دوره شاهد پیشرفت علومی چون ریاضی، فیزیک و شیمی بودیم.