اقدامات رژیم سعودي موجب شد تا قيمت نفت اوپک به ۲۹ دلار و بهاي نفت پايه اروپا -برنت- هم به ۳۵ دلار برسد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، براساس آخرين قيمت اعلام شده در وب سايت رسمي سازمان اوپک، قيمت سبد نفتي اين سازمان براي اولين بار از سال 2004 به زير 30 دلار سقوط کرد و به29 دلار و 71 سنت رسيد.
اين قيمت حدود 9 دلار پايين تر از قيمت هاي روز 4 دسامبر 2015 است که کشورهاي صادرکننده عضو اوپک براي دستيابي به يک توافق براي کاهش ميزان توليد به توافق نرسيدند.
هجده ماه پيش، هر بشکه نفت در بازارهاي جهاني بيش از 100 دلار قيمت داشت، اما نفت خام از ماه ژوئيه سال 2014 ميلادي تاکنون بيش از 70 درصد ارزش خود را از دست داده است.
علت اصلي اين کاهش قيمت نيز علاوه بر کاهش تقاضا، مازاد عرضه بيش از حد، از طرف عربستان سعودي اعلام شده است.
براساس آخرين گزارش ماهانه اوپک، ميزان توليد اين سازمان در ماه نوامبر 230 هزار بشکه در روز افزايش يافته و به ميزان 31.695 ميليون بشکه نفت رسيده است.
اين درحاليست که ميزان تقاضاي نفت از سازمان اوپک در سال 2015 حدود 2.1 ميليون بشکه کمتر ميزان توليد بوده است.
بهاي نفت پايه اروپا، برنت هم در معاملات ديروزکاهش يافت.
از سال 2004 ميلادي تاکنون، اين نخستين بار است که قيمت هر بشکه نفت خام برنت به زير سي و پنج دلار براي هر بشکه مي رسد.
بهاي هر بشکه نفت خام سبک برنت درياي شمال که از آن به عنوان مهمترين مرجع قيمت گذاري حدود دو سوم نفت داد و ستد شده در بازارهاي بين المللي و مرجع و پايه اي براي قيمت گذاري ديگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده مي شود، براي تحويل در ماه فوريه با 68 سنت کاهش نسبت به پايان معاملات روز کاري پيشين، به 33 دلار و 55 سنت رسيد.
قيمت دو شاخص نفتي عمده جهان يعني نفت پايه اروپا، برنت، و نفت شاخص آمريکا، وست تگزاس اينترميدييت، در پايان معاملات روز گذشته نيز آنچنان کاهش يافتند که چنين کاهشي از بيش از 11 و نيم سال پيش تاکنون سابقه نداشته است.
روز گذشته وزارت انرژي آمريکا اعلام کرد ميزان ذخاير راهبردي بنزين و فرآورده هاي نفتي يعني نفت گاز يا گازوئيل و سوخت گرمايشي اين کشور تا هفته منتهي به اول ژانويه به ترتيب 10 ميليون و 600 هزار بشکه و شش ميليون و 300 هزار بشکه افزايش يافته است.
علت افزايش ذخاير بنزين و فرآوردهاي نفتي در آمريکا اين است که تقاضا براي فرآورده ها کاهش يافته است.