به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از روابط عمومی سازمان اقتصادی کوثر، مهندس محمد رضا اسکندری در نشست شورای مدیران سازمان اقتصادی کوثر و پس از بازدید از شرکت صنایع ماشین های الکتریکی جوین (جمکو) با بیان این که برخی دستگاه ها توجه لازم را به توان متخصصان داخلی ندارند، خاطر نشان کرد: برخی دستگاه ها با وجود متخصصان داخلی در پی بکارگیری متخصصان و مشاوران خارجی هستند، از این رو دانش فنی و تخصص شرکت های داخلی لازم است تا ارزش گذاری شده و جزو سرمایه اقتصادی شرکت ها قرار گیرد.
وی ضمن تقدیر از دستاوردهای پژوهشی شرکت صنایع ماشین های الکتریکی جوین (جمکو) در حوزه تولید ماشین های الکتریکی با قابلیت های ویژه، بیان داشت: تولید ماشین های الکتریکی ضد انفجار و یا ماشین های الکتریکی با توان بالا که تاکنون در انحصار چند کشور خاص بوده است، اقدامی ارزشمند در راستای جلوگیری از خروج منابع مالی کشور محسوب می شود. مدیر عامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان این که 63.5 درصد از بازار داخلی ماشین های الکتریکی را شرکت های خارجی به خود اختصاص داده اند، اذعان داشت: از بازار مصرف داخلی تنها 7.5 درصد سهم شرکت جمکو است که با توجه به صرفه اقتصادی مصرف ماشین های الکتریکی داخلی نسبت به انواع خارجی و همچنین بالا بودن کیفیت آن ها، قطع نیاز مصرف کنندگان داخلی به شرکت های خارجی مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است.
محمد رضا اسکندری با بیان این که بازارهای کشورهای دیگر نیز عرصه مطلوبی برای ادامه فعالیت های شرکت جمکو است، یادآور شد: بکارگیری برنامه صحیح در حوزه بازاریابی در کشورهای همسایه از جمله عراق با توجه به نیاز گسترده آن ها با محصولات شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است که این مسئله با توجه به توان تخصصی و دانش فنی موجود در شرکت دور از انتظار نیست.
در این نشست سعید احتشام زاده مدیرعامل شرکت جمکو با بیان این که این شرکت در سال 69 با ظرفیت اسمی 1200 مگاوات و 1200 فرصت شغلی تأسیس شده، تصریح کرد: در حال حاضر این شرکت با 30 درصد ظرفیت خود و با ایجاد 318 فرصت شغلی به صورت مستقیم و بکارگیری 200 نفر به صورت غیر مستقیم در حال فعالیت است.
وی افزود: شرکت جمکو با تکیه بر دانش بومی خود، توان ساخت ماشین های الکتریکی متنوع و با قابلیت خاص از جمله موتورهای الکتریکی با توان بالا و موتورهای الکتریکی ضد انفجار را دارا می باشد.
مدیرعامل شرکت جمکو با اشاره به اقدامات شرکت در حوزه کسب بازار کشورهای دیگر خاطر نشان کرد: در این زمینه به دنبال فعال سازی بازار هدف در کشور های همسایه هستیم که تاکنون کشور ترکمنستان بعنوان یکی از این مراکز می باشد.
احتشام زاده افزود: در داخل کشور نیز با کارخانه قند دزفول بعنوان بزرگترین کارخانه قند کشور در حال عقد قرارداد هستیم که همه بخش های مربوط به خطوط توزیع و انتقال برق و بخش های وابسته به آن در اختیار شرکت جمکو قرار گیرد که این مسئله می تواند به صورت الگو برای سایر کارخانه های بزرگ کشور باشد.
در حاشیه این نشست محمد رضا اسکندری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به همراه سایر مدیران سازمان و شرکت های تابعه به بازدید از بخش های مختلف شرکت ماشین های الکتریکی جوین (جمکو) پرداخت و مهندسین و تکنیسین های مختلف هر بخش اعم از کارگاه های مختلف ریخته گری، تراشکاری، سیم پیچی و مونتاژ و آزمایشگاه های مقاومت مواد اولیه به ارائه توضیحاتی در این حوزه پرداختند.
لزوم توجه به قواعد مهندسی و استانداردهای احداث بناهای صنعتی
همچنین محمد رضا اسکندری در بازدید از پروژه در حال ساخت فارم 3 شرکت مرغ مادر دیزباد به رعایت اصول مهندسی و توجه به استانداردها در ساخت بناهای صنعتی تأکید کرد.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در بازدید از پروژه در حال ساخت فارم 3 شرکت مرغ مادر دیزباد نیشابور با تأکید بر اهمیت رعایت استانداردها در ساخت بناهای صنعتی، خاطرنشان کرد: استفاده از مصالح مرغوب و توجه به استانداردهای موجود در این زمینه از اهمیت بالایی در بهره وری بیشتر از پروژه های صنعتی برخوردار است.
لازم به ذکر است که این مجموعه در دو طبقه با 12 سالن به ظرفیت 5 هزار راس برای نگهداری از 70 هزار راس مرغ و 10هزار راس خروس ایجاد شده است که با توجه به زمان بندی انجام شده، زمان راه اندازی آن 22 اسفند ماه سال جاری برآورد می شود.
برای دسترسی به این فارم و به جهت جلوگیری از ورود هرگونه آلودگی به محدوده آن جاده ای اختصاصی احداث و برای تأمین آب مورد نیاز مجموعه، چاهی در فاصله 700 متری حفر گردیده که با سهمیه آب 650 هزار لیتر، نقطه آغاز فعالیت آب رسانی مجموعه است. در این مسیر پروژه مخزن آب فارم 3 شرکت مرغ مادر دیزباد با ظرفیت 800 هزار لیتر آب احداث شده که توسط آب شیرین کُن های با توان 72 هزار لیتر در روز آب رسانی به این مجموعه را به عهده دارد.
قابلیت رقابت تولیدات شرکت پنبه و دانه های روغنی خراسان با برندهای خارجی
همچنین مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در بازدید از شرکت پنبه و دانه های روغنی خراسان در شهرک صنعتی نیشابور ضمن اظهار رضایت از عملکرد مدیران و کارکنان این شرکت، اظهار داشت: تولیدات شرکت پنبه و دانه های روغنی خراسان قابلیت رقابت با برندهای خارجی را دارد.
شرکت پنبه و دانه های روغنی خراسان با ظرفیت روغنکشی روزانه 500 تن انواع دانههای روغنی و تولیدکننده روغن خام و کنجاله از قبیل (سویا، کلزا، آفتابگردان، کنجد) جهت تأمین مواد اولیه کارخانجات تصفیه روغن نباتی و خوراک دام، طیور و آبزیان می باشد که فعالیت خود را از سال1390 آغاز نموده است.
این مجموعه دستاوردهای جدیدی از جمله تولید کنجاله مخصوص پروتئین خوراکی سویا، کنجاله پلت غنی شده و همچنین تولید روغن بکر آفتابگردان و کنجد با بالاترین کیفیت را داراست که از بارزترین محصولات این شرکت می باشند.
یکی دیگر از محصولات تولید شده در شرکت پنبه و دانه های روغنی خراسان که در ایران در انحصار تنها یک شرکت می باشد، لسیتین است که از طریق مهندسی معکوس دستگاهای خارجی بدست آمده است که در حال حاضر در پی ثبت و کسب مجوزهای لازم برای تولید و فروش آن می باشد و این در حالی است که تاکنون بیشتر نیاز داخلی به این محصول از طریق واردات تأمین می شود.
انواع کنجاله های تولیدی شرکت، علاوه بر نوع پرک، به صورت پلت نیز به بازار عرضه میشود. تولید کنجاله به صورت پلت منجر به ایجاد و تقویت مزیت رقابتی برای شرکت، به سبب محبوبیت این محصول در بازار خوراک دام و طیور می شود.