محمد علی قره، رئیس دانشگاه پیامنور قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در قم، با بیان اینکه اغلب مردم دانشگاه پیام نور را نمیشناسند، گفت: بسیاری از مردم فکر میکنند که دانشگاه پیام نور یک دانشگاه غیرانتفاعی و یا یک دانشگاه صرفاً دولتی است که شهریه نمیگیرد؛ در صورتی که دانشگاه پیام نور یک دانشگاه دولتی است که در حد یک سوم دانشگاههای غیرانتفاعی دیگر شهریه دریافت میکند.
وی با بیان اینکه حضور دانشجویان پیام نور در کلاس اجباری نیست و بیشتر با شعار «آموزش به همه، در همه جا و همه وقت» دانش را بومی سازی کرده است، افزود: بزرگترین هنر دانشگاه پیام نور این بود که سد بزرگ کنکور را از پیش روی افرادی که میخواستند به افزایش دانش خود کمک کنند، برداشت.
رئیس دانشگاه پیام نور قم با اشاره به مزایای دانشگاه پیام نور گفت: نداشتن محدودیت سنی در دانشگاه پیام نور و تحصیل همزمان در دو رشته از مزایای دانشگاه پیام نور است؛ همچنین بخشی از فعالیتهای دانشگاه پیام نور نیز مجازی است که افراد از طریق اینترنت به سایتهای مجهز دانشگاه پیام نور وصل میشوند و امکان تحصیل به صورت آن لاین به وجود میآید.
قره با اشاره به اینکه تلاش دانشگاه پیام نور قم حرکت به سمت تحصیلات تکمیلی است، تصریح کرد: حدود ۱۳ هزار دانشجو در دانشگاه پیام نور قم در حال تحصیل هستند و یک مرکز در منطقه پردیسان و چهار واحد دانشگاهی در سلفچگان، جعفریه، کهک و دستجرد داریم.
رئیس دانشگاه پیام نور قم با بیان اینکه تلاش بر این است که دو ساختمانهای نو و مجهز کهک و جعفریه تا پایان سال را مورد بهره بردای قرار دهیم، گفت: فضای دانشگاه پیام نور در منطقه پردیسان در یک زمین ۱۰ هکتاری است و کلاسهای دانشگاه از نظر تعداد و کیفیت مشکلی ندارند؛ اما باید به سمت این برویم که این فضا را با بودجههای عمرانی سال ۹۵ تکمیل کنیم.
قره با اشاره به احداث مجتمع «فرهنگی- ورزشی دانشگاهیان پیام نور» استان قم در مرکز پیام نور پردیسان گفت: در صورت موافقت هیات امنا، طرح عظیم فرهنگی- ورزشی و رفاهی و گردشگری در مرکز پردیسان احداث میشود. این طرح فرهنگی، ورزشی و رفاهی قابل استفاده برای عموم مردم قم، دانشجویان دانشگاه پیام نور و کارمندان و خانوادههای آنان است.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات دانشجویان پیام نور قم بیان داشت: با تفکیک دورههای کارشناسی در پردیسان و کارشناسی ارشد و دکتری مشکلات زیادی که در فضاهای کمی داشتند برطرف شده و کارگاههای فنی و مهندسی به سرعت در حال تجهیز است؛ اما در زمینههای فرهنگی- ورزشی هنوز نیاز به اماکن احداثی داریم.
رئیس دانشگاه پیام نور قم خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ دانشگاه پیام نور قم با مشکل کمبود و محدودیت بودجه عمرانی مواجه بوده که امید است با کمک دولت مشکل بودجههای عمرانی در دانشگاه پیام نور حل شود تا اینکه بتوانیم نیازهای فرهنگی، ورزشی و هنری و فنی و مهندسی برطرف کنیم.
قره با اشاره به اینکه بودجهای که دولت به دانشگاههای دولتی به هر دانشجو اختصاص میدهد در حدود ۱۰ میلیون تومان در سال است، گفت: این بودجه اختصاصی به دانشجویان دانشگاه پیام نور در حدود ۵۰۰ هزار تومان و یا کمتر است امید است در سال ۹۵ دولت به محدودیتهای بودجهای دانشگاه پیام نور عنایت ویژهای داشته باشد و کمبودهای بودجه جاری و عمرانی جبران شود.