به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو علی اکبر ولایتی عضو شورای راهبردی کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری ظهر امروز از کنفرانس خبری همایش بین المللی خطر جریان های تکفیری در دنیای امروز؛ مسئولیت علمای جهان اسلام در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد اظهار داشت: یک سال پیش برای اولین بار این همایش با ابتکار آیت الله مکارم شیرازی تشکیل شد در حقیقت کاری بود که علمای بزرگ ما در قبال آن در مقابله با جریان های انحرافی و تکفیری احساس مسئولیت کردند.
** جریانات تکفیری ورژن جدید خروج از اسلام
وی ادامه داد: جریان های انحرافی یا تفکرهای افراطی در حقیقت نوعی خروج از اسلام و ورژن جدیدی از همان تفکر جاهلی زمان صدر اسلام است.
ولایتی تصریح کرد: بدون تردید پشت این جریانات انحرافی و تفکرات تکفیری وهابیت قرار دارد و عربستان نیز یکی از حامیان اصلی آن به شمار می رود البته آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز حمایت کنندگان اصلی این گونه اقدامات در منطقه هستند.
** ایران پرچم دار بیداری اسلامی در منطقه و جهان
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل بیان داشت: امواج بیداری اسلامی دهه به دهه و سده به سده به اشکال مختلف بروز پیدا کرده است و باید گفت بدون تردید پرچم دار جریان بیداری اسلامی در منطقه و جهان ایران به شمار می رود.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: جریانات انحرافی در حقیقت یک ضد حمله ای در برابر امواج بیداری اسلامی است.
وی افزود: مصر، شبه قاره هند، آسیا مرکزی، آفریقای شرقی و ... و همه جای دنیا تحت تاثیر امواج بیداری اسلامی قرار گرفته اند و ما اولین آثار موج جدید بیداری اسلامی را در تونس سپس در مصر و پس از آن در یمن و سایر نقاط جهان اسلام مشاهده کردیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در سوریه نیز جریان تکفیری در گام نخست عده ای از افراد منحرف را به عنوان اسلام سلفی تحریک کردند و آنها را با پول و با تسلیحات نظامی تجهیز کردند و با حکومت قانون سوریه مبارزه کردند تا خط مقاومت را بشکنند و این فاجعه را در سوریه به وجود آوردند.
ولایتی تصریح کرد: این در حالی است که تفکر این جریانات مانند یک سرطان در سراسر جهان اسلام گسترش پیدا کرده است و یک خطر عمده برای همه جهان اسلام و خارج از جهان اسلام به شمار می رود.
وی تاکید کرد: این تفکر انحرافی یک خطر عمده برای تمام جهان است و همه باید دست به دست هم بدهیم در مقابل آن بایستیم و طبیعتا نقش مراجع و علمای بزرگ اسلام در این میان نقشی برجسته و درجه اول است که همان گونه که این جریانات از طریق فکر و ایجاد انحراف فکری در بین مردم و جوانان بی اطلاع به گسترش تفکرات انحرافی شان می پردازند ما نیز باید در حوزه فکری نسبت به دفع این گونه جریانات اقدام کنیم.
ولایتی با بیان اینکه جریانات انحرافی تکفیری طی سال های اخیر در دنیای اسلام به وجود آمده اند تصریح کرد: مبارزه با این جریانات باید در صحنه های مختلف در میادین صورت بگیرد که از مهمترین آنها مقابله آرمانی و ایدئولوژیک است؛ چرا که این جریانات با تکیه بر عقیده اسلامی و تفسیر و تعبیر انحرافی از آن جوان ها و مردم بی اطلاع از اسلام را فریب می دهند.
وی ادامه داد: نظیر این گونه جریانات را در تاریخ اسلام داشته ایم که نمونه بسیار بارز آن خوارج هستند که با تفسیر نادرستی که از اسلام، قرآن کریم و احادیث داشتند خود را مجاز می دانستند که به کوچک ترین بهانه ای مردم را به کفر متهم کنند و آنها را به قتل می رساندند.
ولایتی با بیان اینکه از حوزه های علمیه باید این حرکت علمی و فکری ضد انحراف انجام شود یادآور شد: علمای بزرگ اسلام با تایید مقام معظم رهبری به دنبال مقابله با جریانات انحرافی و افراطی در جهان اسلام درآمدند و این کار را شروع کردند و حضرت آیت الله عظما مکارم شیرازی پیشتاز این حرکت بودند.
وی در خصوص نتایج همایش سال گذشته اظهار داشت: اولین دستاورد همایش سال گذشته آن بود که علمای اهل سنت و شیعه به دعوت حضرت آیت الله مکارم پاسخ مثبت دادند و در آن حاضر شدند و قریب به 300 نفر از خارج از کشور و بیش از 700 نفر در داخل کشور در این اجلاس شرکت کردند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: مهمانان حاضر در همایش به تشریح دیدگاه های خود در کمیسیون های این اجلاس پرداختند که وجه مشترک همه دیدگاه ها ضرورت مقابله فکری با این انحراف فکری در اسلام بود و همچنین نتیجه این گفت و شنودها به صورت مکتوب به زبان های مختلف منتشر شد.
ولایتی تاکید کرد: انتشار گفتگوها و این اجلاس و کمیسیون ها و سخنرانی های اشخاص برجسته ای که از جهان اسلام در این همایش شرکت کرده بودند از طریق رسانه های مختلف به دنیا مخابره شد و کسانی که تحت تاثیر این گفتگوها قرار داشتند زمان بازگشت به کشورشان تفکر تقابل با انحراف تکفیری را به جوامع خودشان منتقل کردند.
وی درخواست مکرر مدعوین این همایش برای استمرار این اقدام و تاسیس دبیرخانه و تکرار آن در امسال یکی دیگر از نتایج کنفرانس قبلی برشمرد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بدون تردید رژیم صهونیستی یکی از حامیان این نوع تفکرات انحرافی است گروه هایی که در سوریه علیه دولت قانونی و مردم بی گناه این کشور به قتل و غارت و جنایت اقدام می کردند و یک کشور اسلام را به این روز انداختند پس از زخمی و مجروح شدن به سرزمین های اشغالی رفته در آنجا معالجه می شوند و کمک های لوجستیکی و مالی این رژیم اشغالگر را دریافت می کنند.
ولایتی بیان داشت: نتانیاهو نیز اخیرا به صراحت اعلام کرد که از این گونه افراد و جریانات حمایت می کنیم چرا که آنها موجب تجزیه سوریه می شوند.
وی تاکید کرد: به طور قطع اگر بخواهیم با این گونه جریانات مبارزه کنیم باید با اجزای تشکیل دهنده این تفکرات و حامیان آن که در راس آن صهیونیست ها هستند نیز مقابله کنیم به معنای دیگر هم باید با خود این تفکر و هم با منشا تفکر مبارزه کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در خصوص اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم انجام داده است گفت: مجموعه اقداماتی که جمهوری اسلامی در این زمینه صورت داده هم در زمینه سیاسی و هم در زمینه دفاعی قابل احصاست. حمایت سیاسی و دفاعی جمهوری اسلامی از حکومت قانونی سوریه و عراق در مقابله با تکفیری ها که علیه حکومت های قانونی در این کشورها به پا خواسته اند یکی از اقدامات چشمگیر کشورمان به شمار می رود.
ولایتی بیان داشت: جمهوری اسلامی با تمام وجود در حوزه سیاسی و دفاعی مساعدت کرده است شرکت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وین و نیویورک در رابطه با حل مشکل سوریه نیز از دیگر تلاش های کشورمان در راستای مبارزه با جریانات تکفیری به شمار می رود از سوی دیگر مدافعین وهابیان تروریست ها همچون عربستان سعودی در مقابل اقدامات سازنده کشورمان وجود دارد همان گونه که می دانید 17 کشور در اجلاس وین شرکت کرده بودند و آن کسی که بیش از همه در مقابل مجموعه ای که از تکفیری ها حمایت می کند ایستاد وزیر خارجه کشورمان بود.
وی افزود: از همه بالاتر دیدگاه های مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با جریانات انحرافی و تکفیری در جهان اسلام از جمله مهمترین اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با این گونه تکفرات انحرافی است. رهبر معظم انقلاب همواره در مناسبات مختلف در سخنرانی های علنی بارها و بارها حمایت خودشان را از خط مقاومت که نقطه مقابل اصلی تکفیری ها به شما می رود اعلام داشتند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بنابراین حضور جمهوری اسلامی ایران در صحنه های سیاسی، دفاعی، اجتماعی و حتی امنیتی در حقیقت یک مبارزه ضد اقداماتی است که تروریست های سوریه انجام می دادند.
وی افزود: محافل آزاد اروپا و غرب آنها نیز به دنبال یک عقلانیت هستند چرا که وجه مشترک ادیان الهی و ادیان ابراهیمی همین مسئله عقلانیت است لذا امیدواریم که این موج ضد افراطی گری وهابی که نمود بارز آن القاعده و داعش هستند رو به افول برود.
ولایتی در پایان خاطرنشان کرد: البته طرف مقابل نیز بیکار ننشسته و هر روز به یک شکل جدیدی در یک جای دیگری ورود پیدا می کند.
ولایتی در خصوص پیوستن برخی از مردم جمهوری آذربایجان به گروه تروریستی داعش بیان داشت: برخی از مردم این کشور بدون کسب اجازه از حکومت آذربایجان جذب داعش شدند و این خطری برای کشور همسایه ما محسوب می شود البته جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا برای مبارزه با جریان های تکفیری به جمهوری آذربایجان کمک کند.
وی افزود: ما باید در مقابل طرح های جدید جریان های تکفیری چاره جویی کنیم چرا که تاثیرات آن در درازمدت مشخص خواهد شد.