همایش بین المللی خطر جریان های تکفیری پاسخ آیت الله مکارم به درخواست های علمای جهان اسلام است
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام مجید حکیم الهی، رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانات افراطی و تکفیری ظهر امروز در نشست خبری که به منظور همایش بین المللی خطر جریان های تکفیری در دنیای امروز؛ مسئولیت علمای جهان اسلام، در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد اظهار داشت: از پس از رحلت پیامبر عظیم الشان اسلام مذاهب فقهی و مکاتب کلامی متعددی در حوزه اسلامی شکل گرفت.
وی ادامه داد: دلیل تعدد و تنوع مکاتب فکری کلامی و مذاهب فقهی برداشت های متفاوت از متون دینی و اجتهاد بود اما افزون بر آن عامل دیگری موجب رشد و توسعه این مکاتب فکری شد؛ تامین منافع سیاستمداران در هر عصر عامل بیرونی دیگر این مسئله به حساب می آید. سیاستمداران برای اینکه بتوانند به منافع سیاسی خود بهتر دسترسی پیدا کنند گاهی یکی از این مکاتب فکری را تبلیغ و ترویج می کردند و گاهی اندیشه فقهی را محکوم می کردند.
حکیم الهی بیان داشت: اما این تنوع فکری و فقهی به گونه ای که موجب اصطکاکات شدید و قتل و غارت های تاسف بار برای جامعه اسلامی باشد نبوده است گرچه تاریخ اسلام شاهد درگیری هایی در برهه های از زمان تاریخ بوده است اما امروز برداشت های غلط و جهل و نادانی از مصادر فکری اسلام موجب شده که آموزه های دینی به شکل دیگری تبیین و تعریف شود.
رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانات افراطی و تکفیری تصریح کرد: افزون بر این عوامل خارجی نیز به گسترش چنین برداشت های اشتباه و غلطی کمک کرده است تا بتواند از رهگذر برداشت های اشتباه و غلط از نگاه به اسلام به اهداف سیاسی و امنیتی و اجتماعی خود دست یابد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر به پیروی از وهابیت گروهی برداشت های جدیدی از اسلام ارائه کردند و بدون اینکه علم و دانش کافی در مسائل کلامی یا فقهی داشته باشند اسلام را با توجه به نگاه جاهلانه خود تفسیر کردند و در ادامه وجب ناامنی و سلب امنیت و آسایش از مسلمان ها و غیرمسلمان ها و همچنین موجب تشویش چهره رحمانی اسلام شدند.
حکیم الهی خاطرنشان کرد: از آنجایی که ریشه های چنین برداشت ایدئولوژیک و معرفتی است لازم بود تا علمای اسلام را در حوزه مقابله با این جریانات و برداشت ها حضور جدی پیدا کنند بنابراین حضرت آیت الله مکارم شیرازی در سه سال قبل تصمیم گرفتند که همایشی در رابطه با مقابله این خطر فکری و معرفتی برگزار کنند.
رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانات افراطی و تکفیری افزود: برهمین اساس همایشی را طراحی کردند و ایشان ریاست همایش را برعهده گرفتند همچنین آیت الله سبحانی دبیر علمی این همایش را عهده دار شدند که این کار را در تاریخ حوزه علمیه ما در دهه ها و سده های اخیر کم نظیر و یا بی نظیر است.
وی بیان داشت: از این رو این همایش، همایش ویژه ای می تواند تلقی شود که دو مرجع بزرگ شیعه با استفاده از نیروهای فکری و معرفتی و شخصیت های برجسته اجتماعی و سیاسی همایش را طراحی کردند و در آذر ماه 93 همایش با حضور گسترده شخصیت های علمی، فکری، فرهنگی، سیاسی و بین المللی در شهر مقدس قم برگزار شد.
حکیم الهی تصریح کرد: به دنبال برگزاری موفقیت آمیز کنگره مقابله با جریان های تکفیری در سال گذشته علمای جهان اسلام درخواست های متعددی از آیت الله مکارم شیرازی داشتند مبنی بر ادامه این حرکت علمی و فکری و معرفتی و تاسیس دبیرخانه دائمی برای این کنگره آیت الله مکارم شیرازی نیز در پاسخ به علمای جهان اسلام دستور دادند که دبیرخانه دائمی این کنگره تاسیس شود و فعالیت های خودش را در سه حوزه ارتباطات، پژوهش و آموزش ادامه دهد.
رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانات افراطی و تکفیری در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس در طول سال گذشته این همایش دستاوردهای علمی، پژوهشی و همچنین ارتباطی متعددی را داشته است.