به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز بررسی و رسیدگی به طرح یک فوریت اصلاح فصل چهارم قانون اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در دستور کار خود قرار دادند و پس از ارائه گزارش کمیسیون کلیات این طرح به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید.
نمایندگان پس از تصویب کلیات طرح بررسی جزییات را در دستور کار خود قرار دادند و ماده 1 این طرح تصویب کردند
هدف از تشکیل سازمان بسیج مستضعفین ایجاد تواناییهای لازم در کلیه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی با سازماندهی آنان به منظور دفاع همه جانبه از کشور، نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاش موثر و داوطلبانه در تمامی عرصههای حیات اجتماعی و پیشبرد اهداف و ضرورتهای انقلاب اسلامی و تسریع در تحقق جامعه اسلامی، از طریق ذیل است:
الف- آموزش نظامی آحاد مردم برای دفاع از کشور و نظام جمهوری اسلامی
ب- تعلیم و تربیت در زمینههای عقیدتی، سیاسی و تخصصهای مورد نیاز
پ-جذب و سازماندهی اعضای بسیج
ت- تهیه و اجرای طرحهای دفاعی، امنیتی و جهادی با هماهنگی سایر دستگاههای مربوط
ث- تعمیق و ترویج ارزشها، باورها و فرهنگ مبتنی بر تفکر بسیجی در جامعه
ج- کمک به کارآمدی نظام و سازندگی کشور و پیشرفت برنامههای اقتصاد مقاومتی
چ-کمک به توسعه و رشد علمی، فناوری، ابتکارات و اختراعات بسیجیان
ح- کمک به مردم به هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه با هماهنگی مراجع ذیربط
122 نماینده با اصل این ماده موافقت 18 نماینده مخالف و 5 نماینده رای ممتنع دادند.
هم چنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده 2 این طرح را جهت رفع ابهام و ایرادات موجود به کمیسیون جهت بررسی بیشتر ارجاع دادند.
نماینده مجلس شورای اسلامی ماده 3 این طرح را نیز مورد بحث و بررسی قرار دادند و پس از پیشنهادات مختلف ابوترابی فرد که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت بیان داشت: نمایندگان نسبت به این ماده دغدغه و نقطه نظراتی دارند و ابهاماتی در ماده و تبصره آن وجود دارد و جهت اجرای صحیح مسئولیت و کارآمد شدن نیروی بسیج این ماده به کمیسیون ارجاع می شود که از مجموع 195 نماینده حاضر در صحن علنی 107 نماینده با ارجاع این ماده به کمیسیون موافقت 26 نماینده مخالف و 1 نماینده رای ممتنع دادند.
نمایندگان سپس ماده 4 طرح مذکور را در دستور کار خود قرار دادند و پس از استماع نظرات پیشنهاد دهندگان این ماده را بدین گونه تصویب کردند: دولت موظف است به منظور تقویت کمی و کیفی بسیج مستضعفین وحضور بیشتر نیروهای مردمی در صحنه دفاع از امنیت کشور پیشبرد آرمان هاو مبانی اندیشه های انقلاب اسلامی امکان استفاده از خدمات کارکنان بسیجی فعال شاغل را برای شرکت در آموزش ها، اردوها و سایر برنامه های بسیج به مدت حداکثر 15 روز در سال جاری به خدمت اداری فراهم سازد.
نمایندگان مجلس در تبصره یک ماده 4 این طرح مصوب کردند: برنامه های آموزشی بسیج که برای ارتقای سطح آگاهی و کارایی بسیج برگزار می شود و با هماهنگی دستگاه های دولتی به عنوان آموزش ضمن خدمت کارکنان محسوب شده و وفق مقررات از کلیه مزایای مربوطه به آن نیز بهره مند می شود.
بهارستان نشینان در تبصره 2 دولت را موظف کردند در اجرای اصل 151 قانون اساسی و به منظور ارتقای سهم و حضور نیروهای مردمی در استقرار امنیت و دفاع از کشور در جغرافیای هر شهرستان اراضی مناسبی را برای آموزش نظامی و اجرای رزمایش ها در اختیار بسیج قرار دهند.
از مجموع 194 نماینده حاضر در صحن 112 نماینده با این ماده و تبصره آن موافقت 9 نماینده مخالفت و 7 نماینده رای ممتنع دادند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی و بررسی ماده 5 طرح مذکور را در دستور کار قرار دادند و در این ماده مصوب کردند داوطلبان عضویت در بسیج پایگاه های مقاومت محلی و کانون های فکری از قبیل دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان، کارگران، اصناف، زنان، عشایر، فرهنگیان، ورزشکاران، هنرمندان، مداحان و اصحاب رسانه و متخصصان از قبیل مهندسان، نخبگان، پزشکان، اساتید، طلاب و روحانیون جذب و ساماندهی می شوند.
نمایندگان در بررسی تبصره ماده 5 پیشنهادات بسیاری را جهت رفع ابهام مطرح کردند که در نهایت اعضای کمیسیون برای رفع ابهام پیشنهاد ارجاع به کمیسیون این تبصره را در صحن علنی مطرح کردند که این تبصره به کمیسیون با موافقت نمایندگان ارجاع شد و پس از رفع ابهام در صحن علنی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
از مجموع 194 نماینده حاضر در صحن علنی 125 نماینده با اصل ماده 5 موافقت و 7 نماینده مخالفت و 3 نماینده رای ممتنع دادند.
این چه جور نمایندگی است که رأی ندهی یا نتوانی موافق یا مخالف یک طرح یا لایحه باشی؛ آنوقت سر و صدا میکنند که چرا باید به صلاحیت نامزدها رسیدگی شود یا چرا مثلا تعداد زیادی صلاحیتشان تأیید نشده است
یکی از مشاوران رئیس جمهور گفته بود که براینامزدهای انتخابات مجلس هم آزمون بگذارند به نظرم واقعا این لازم هست و اگه آیین نامه مجلس این اجازه رو میده که برخی حاضر باشند ولی رأی ندهند باید آئین نامه اصلاح بشه. چطور هست فردی خودش را برای 4سال نمایندگی مردم و تعیین قانون برای کارگزاران نظام اسلامی صالح میدونه ولی یا رأی نمیده یا رأی ممتنع میده
واقعا خنده دار و گریه دار هست این وضع نمایندگی