به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، ظاهرا این اظهارات در ارتباط با آزمون زبان انگلیسی که دولت کامرون اخیرا به عنوان بخشی از تلاشها برای بهبود تطبیق مهاجران در جامعه مطرح کرده بیان شده است.
روزنامه «تلگراف» به نقل از یک منبع دولتی گزارش داد: «دیوید میداند که تمکین کردن زنان مسلمان از نظر سنتی مساله حساسی است اما رسیدگی به معضل گرایش جوانان به افراط گرایی بدون در نظر گرفتن عنصر تغییر فرهنگی در درون جامعه میسر نیست.»
جای تعجب نیست که عبارت «سلطه پذیری سنتی» مورد پسند بسیاری از زنان مسلمان قرار نگرفته است.
به گزارش وبگاه خبری مشیبل، شلینا جان محمد نویسنده 41 ساله یکی از افرادی بود که این اظهارات را تاسف بار دانست. وی گفت: «عقاید مختلف زیادی درباره زنان مسلمان با هم در آمیخته است که بیانگر تنوع، استعدادها، و موفقیتهای زنان مسلمان در انگلیس نیست. به نظرم آنها فقط به دنبال تثبیت کلیشه های خاص هستند.»
وی افزود که از دیدن تیترهای خبری متاثر شده و معتقد است که این اظهاراتِ منتسب به کامرون فقط شرایط را برای زنان مسلمان دشوار تر میکند.
جان محمد گفت در نتیجه به انگلیسی ترین شکل ممکن که پاسخی آمیخته با طعنه است واکنش نشان دادم.
وی افزود: «توئیتهایی را با هشتگ «سلطهپذیر سنتی» منتشر کردم که هم جالب توجه است و هم طنزی تلخ را در دل خود دارد، که مورد استقبال واقع شده است.»
شماز زنانی که از این هشتگ استفاده کرده اند رو به افزایش است و هدف آن رساندن پیام روشن به نخست وزیر است.
جان محمد بازتاب این هشتگ را به نحو چشمگیر و فوق العادهای الهامبخش توصیف کرد.
وی گفت: «بسیار پر شور، پر هیجان و امیدوارکننده و جالب بود ... مردم به شکلی واقعا مثبت پیام خود را به نخست وزیر منتقل کردند که از خواست واقعی زنان مسلمان برای تعامل با دولت حکایت داشت.»
شاهد بروز تنوع قابل ملاحظه عقاید، استعداد و نمود زنان مسلمان و فعالیتشان هستیم که همگی درصدد انتقال این پیام هستند که چیزی به عنوان سلطهپذیری زنان مسلمان وجود ندارد.
جان محمد تصریح کرد که این امر لازم است ضمن مورد تأئید قرار گرفتن نخست وزیر در توسعه سیاست های دولت در آینده نیز مد نظر قرار گیرد.