به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه براساس برنامه ششم توسعه سطح زیر کشت کشاورزی به دلیل کمبود آب محدود شده است آیا این سیاست با سیاست خودکفایی در راستای محصولات اساسی مغایرت ندارد گفت: یکی از سیاست هایی که در برنامه ششم تعقیب می شود این است که امنیت غذایی را تامین کنیم و براین اساس نیازهای کشور را برای محصولات کشاورزی عمدتا از داخل تامین کنیم این رشد 5 درصد که به تفکیک هر یک از محصولات کشاورزی افزایش قابل توجهی داشته است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: منتهی یک الگوی کشت داریم که ممکن است در این الگو در بعضی از مناطق به دلایل آب و هوایی و این که محصول به آب زیادی نیازمند است ما مقتضی ندانیم آن کشت صورت پذیرد به عنوان مثال برنج کاری باید تنها در مناطق شمالی ایران که آب زیادی وجود دارد انجام شود این که یک منطقه در اصفهان یا خوزستان اقدام به کشت برنج کند منطقی نیست. براین اساس وزارت کشور این مسائل را محدود کرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به ماده 10 برنامه ششم توسعه تصریح کرد: مطابق این ماده به منظور مقابله با بحران کم آبی اقداماتی صورت گرفت از جمله افزایش عملکرد در واحد سطح براین اساس به دو طریق می توان محصولات کشاورزی را رشد داد یکی این که سطح زیر کشت را گسترش دهیم و دیگری این که راندمان در واحد سطح را گسترش دهیم.
وی ادامه داد: براین اساس ما خواستیم از روش های نوین آبیاری و فناوری های جدید استفاده کنیم و در زمین های کوچک محصولات بیشتری تولید کنیم مثل کشت های گلخانه ای که به صورت طبقات محصولات فراوانی تولید می شود در حالی که همان محصولات را اگر قرار بود از طریق کشت سنتی به دست آوریم ملزم به استفاده از چندین هکتار زمین و چندین متر مکعب آب بودیم.
نوبخت تصریح کرد: در حالی که در این صورت آب کمتری استفاده می شود براین اساس در برنامه ششم توسعه در این مسیر که از ساز و کارهای نوین در کشاورزی استفاده کنیم.