حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص مخالفت ترکیه برای حضور کردهای سوری در مذاکرات ژنو 3 گفت: طیف های مختلفی در مذاکرات ژنو 3 حضور داشتند یکی از این طیف ها ائتلاف موسوم به ریاض بود که در عربستان شکل گرفت و دربرگیرنده برخی گروه های تروریستی مثل جبهه النصره و جیش الاسلام بود. این گروهک ها در حقیقت مورد قبول دولت سوریه نیستند.
وی ادامه داد: طیف دیگر به ائتلاف استامبول معروف است و در حقیقت این طیف جزو مخالفین غیرمسلح اند براین اساس یکی از پیش شرط های ائتلاف ریاض اعلام آتش بس توسط دولت سوریه و برکناری بشار اسد در حکومت انتقالی بود که با مخالفت دیمیستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه مواجه شد.
هانی زاده با بیان اینکه تیم ائتلاف ریاض با تاخیری طولانی وارد ژنو و مجبور به مذاکره غیر مستقیم با دولت سوریه شد اضافه کرد: در شرایط فعلی اختلاف دیدگاه بین معارضین و دولت سوریه وجود دارد.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اینکه دولت سوریه به ریاست بشار جعفری در سازمان ملل سطح درخواست های خود را افزایش داد و این اقدام به دلیل آن بود که ارتش سوریه در طول یک سال اخیر دستاوردهای بسیاری در مقابل تروریست ها داشته است تصریح کرد: این مسئله با مخالفت نیروهای معارض سوری مواجه شد و به نظر می رسد در شرایط فعلی اختلاف نظرها به حدی بالا گرفته است که نمی توان خروجی خوبی برای مذاکرات ژنو متصور شد.
هانی زاده در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی یکی از بازیگران قدرتمند بحران سوریه است که طرح های متعددی در این خصوص ارائه داده و این طرح ها مورد تایید دیمیستورا نیز قرار گرفته و طرح فعلی در ژنو 3 نیز تلفیقی از طرح ایران و دیمیستورا است که از جمله آن می توان به خروج تروریست ها از سوریه، ارسال کمک به مردم این کشور و تشکیل دولت انتقالی به ریاست بشار اسد اشاره کرد به نظر می رسد طرح ایران طرحی قابل قبول است اما عربستان و ترکیه مایل به حل بحران سوریه به صورت مسالمت آمیز نیستند.