به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم صبح امروز با حضور در نشست خبری معیشت و پیشرفت که در محل خبرگزاری تسنیم با حضور دیگر اقتصاددانان ائتلاف اصولگرایان و اصحاب رسانه برگزار شد اظهار داشت: موضوع اقتصاد امروز دغدغه اصلی خانواده های ایرانی است و براساس تمام نظرسنجی های صورت گرفته اولویت اول ما مسائل اقتصادی است.
وی هم چنین مسئله سرمایه گذاری، رشد اقتصادی، بانک ها، موضوع اشتغال، قدرت خرید مردم و تورم را از جمله مولفه های اقتصادی کشور برشمرد و بیان داشت: روال به این صورت بوده که با تشکیل هر مجلسی آغاز کار آن مجلس یا حتی پیشرفت رفتن به استقبال آن مجلس اقتضا می کرد که نمایندگان برنامه های خود را ارائه کنند.
مصباحی مقدم تاکید کرد: از جمله ضرورت های این روزهای اقتصاد کشور تعیین شاخص های رشد است که باید در برنامه پنج ساله تعیین شود که متاسفانه دولت محترم به ما برنامه نداده که احکام اجرایی مورد نیاز برنامه را داده است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: ما نیازمند تعیین شاخص های رشد هستیم که قبلا در سیاست های ابلاغی این شاخص ها تعیین شده است شاخص رشد هر ساله به صورت میانگین هشت درصد بوده است گرچه سال اول نمی توان به آن رسید اما رسیدن به رشد میانگین هشت درصد امکان پذیر است چرا که ظرفیت های خالی در اقتصاد داریم.
وی تاکید کرد: ما باید در برنامه پنجم و چهار ساله آینده اولویت های سرمایه گذاریمان را مشخص کنیم اولویت های سرمایه گذاری در موضوع آب، محیط زیست مسئله ساماندهی صندوق های بازنشستگی که با چالش های سنگینی روبه رو هستند و هم چنین مسئله سرمایه گذاری در مدیریت انرژی چرا که ما با شدت انرژی طی چند دهه اخیر روبه رو بوده ایم و از سوی دیگر مسئله مسکن که هنوز فاصله عمیقی با تامین مسکن برای جوانانمان داریم هم چنین مسئله اشتغال که مستلزم سرمایه گذاری است نیز باید مورد توجه باشد.
مصباحی مقدم تاکید کرد: مسئله اصلاح نظام بانکی در دستور کار قرار گیرد، البته این موضوع را در دوره فعلی مجلس نیز دنبال می کنیم طرحی هم برای آن داریم که آماده تصویب است و اگر صحن به ما نوبت دهد آن را در صحن مطرح خواهیم کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس هم چنین در خصوص نکاتی که برای مجلس آینده اهمیت دارد گفت: از جمله موضوعاتی که مد نظر است رفع موانع تولید ملی است که باید همواره تولید ملی را در اولویت قرار دهیم و به جای اینکه نگاهمان برای حل مسائل اقتصادی به خارج باشد به ظرفیت های داخلی اتکا کنیم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی هم استفاده از ظرفیت های داخلی را اقتضا می کند.
مصباحی مقدم هم چنین در خصوص میزان نقدینگی موجود در کشور خاطر نشان کرد: در حال حاضر 950 هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی در دست مردم است که متاسفانه در دو سال و نیم گذشته این تعداد دو برابر شده است باید این نقدینگی را مدیریت کرد و گرنه سیلی ویرانگر است. از سوی دیگر بنا بر گزارشات بانک مرکزی حدود 18 تا 22 میلیارد دلار ارز در دستان مردم است که باید مدیریت شود هم چنین طلایی که در دستان مردم است و به صورت راکد مانده سرمایه ای است که می توان به عرصه آورد و مردم را به این شکل برای توانمندی اقتصاد کشور به میدان آورد.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه افزود: یکی از مسائلی که امروز اهمیت به سزایی دارد مو به مو دنبال کردن بندهای سیاست اقتصاد مقاومتی است که خوشبختانه تمام دوستان ما به این مسئله اهتمام دارند از سوی دیگر باید توانمندسازی خانوارها را در دستور کار قرار دهیم نباید کاری کنیم که مرد ما همچنان یارانه بگیر باشند بلکه باید توانمند کنیم که یارانه بده باشد و این امکان وجود دارد.
وی در خصوص موضوع فقر در کشور خاطر نشان کرد: باید رفع فقر و محرومیت را در دستور کار قرار دهیم و بنده بارها اعلام کردم که در جمهوری اسلامی ننگ است که بعد از 37 سال هنوز خانواده فقیر داشته باشیم.
وی تاکید کرد: این در حالی است که بانک مرکزی در گزارش های خود دوبرابر شدن حجم نقدینگی در کشور را تأیید کرده است.
مصباحی مقدم افزود: اینکه گفته می شود عامل رکود نقدینگی است دلیل بیجایی است در واقع نقدینگی موجب افزایش نرخ تورم شده است و علت افزایش نقدینگی نیز این است که درآمدهای دولت وصول نشده است این در حالی است که دولت آن را وصول شده تلقی کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: عامل دیگر رشد نقدینگی مربوط به بانک ها است در واقع نرخ نقدینگی اعلام شده محاسباتی است و واقعی نیست یعنی اینکه جریمه ها و سود درآمدهای وصول نشده به عنوان درآمد محاسبه شده و دولت پول آنها را از بانک مرکزی گرفته است.
مصباحی مقدم بیان داشت: نقدینگی را می توان از طریق ابزارهای جدید مالی به سمت تولید هدایت کرد همانطور که امسال دولت از برخی از این ابزارها برای جذب نقدینگی استفاده کرد و برای سال آینده تصمیم دارد 37 هزار میلیارد تومان اوراق مالی تنظیم کند و از سوی دیگر می توان طبق صندوق های موجود در بازار سرمایه و نظارت نقدینگی را به سوی تولید هدایت کرد.
وی افزود: نظارت بر نقدینگی به شدت ضعیف است به طوری که وام هایی که از بانک ها گرفته می شود به سمت قاچاق سوق پیدا می کند.
مصباحی مقدم تاکید کرد: علت این امر این است که سیستم بانکی کشور سود پول را مبنا قرار می دهد و همین امر موجب شده تا بانک ها و موسسات مالی برای دادن وام از یکدیگر سبقت بگیرند.
نماینده مردم تهران در ادامه افزود: با این شرایط قیمت پول بالا رفته است به نحوی که بانک ها از تسهیلات گیرندگان نیز سود بالا دریافت می کنند اما این پول ها به سمت تولید نمی روند.
وی همچنین در خصوص واردات به کشور یادآور شد: با توجه به اینکه واردات 400 درصد سود دارد حتی اگر بانک ها 37 درصد هم سود تسهیلات دریافت کنند وام گیرنده وام گرفته شده را به سمت تولید نخواهد برد و به همین دلیل پول گرفته شده به سمت واردات و قاچاق خواهد رفت.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: سیستم بانکی در مجلس نهم اصلاح خواهد شد طرح یک فوریتی در مجلس برای اصلاح سیستم بانکی در دستور کار قرار خواهد گرفت تا این مشکل حل شود و بانک ها در بالا بردن سود پول رقابت نکنند.
مصباحی مقدم در پایان در خصوص درباره موضوع قاچاق خاطرنشان کرد: متأسفانه دولت این موضوع را پشت گوش انداخته و تاکنون آیین نامه های آن را تهیه نکرده است مجلس مدام در این زمینه به دولت گوشزد کرده اما پاسخی دریافت نکرده است.
تا یاد داریم در اکثر موضوعات اقتصادی در دولت قبل ، شما و دوستانتان مرتب ساز مخالف می زدید ! ایا اینکه کدام دولت بر سر کار باشد در نوع برخورد و نگاه اقتصادی شما تاثیر گکذار است؟؟