به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست مشترک خبری با وزیر امور خارجه بوسنی هرزگوین ضمن ابراز خرسندی از حضور وزیر امور خارجه بوسنی پس از سال های طولانی در ایران، اظهار داشت: جمهوری اسلامی علاقه دیرینه به توسعه روابط با بوسنی و منطقه بالکان دارد و همواره نسبت به حفظ تمامیت عرضی و صلح و ثبات در این منطقه تاکید داشته است.
وزیر امور خارجه با اشاره به اشتراکات دو کشور گفت: در مورد توسعه روابط به خصوص در زمینه تسهیل زمینه همکاری های اقتصادی چون روابط بانکی و صدور روادید و گسترش صنعت توریسم رایزنی هایی انجام شد.
وی ادامه داد: با توجه به پیشینه روابط بین دو کشور ایران و بوسنی همکاری های خود را بیش از پیش گسترش خواهند داد.
ظریف در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی همواره معتقد بود که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد یادآور شد: تنها راه حل برای بحران سوریه ایجاد فضای گفتگو برای طرف های سوری است ایران همواره آتش بس را به عنوان قدم اول برای راه حل سیاسی اعلام کرده است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: در گروه بین المللی حمایت سوریه جمهوری اسلامی به ارسال کمک های انسان دوستانه به همه بخش های سوریه اصرار داشت آتش بس به معنای اجازه دادن به داعش، النصره و سایر گروهک های مرتبط با گروه تروریستی القاعده نیست.
وی تاکید کرد: آتش بس به این معناست که ضرورت دارد با چارچوب های روشن از وجود زمینه برای ارسال کمک به گروه های تروریستی جلوگیری به عمل بیاید و از اعزام نیروی جدید و سربازگیری توسط داعش و النصره ممانعت شود و این به معنای نظارت کامل بر مرزهاست.
ظریف ضرورت جلوگیری از پنهان شدن گروه های تروریستی داعش و النصره را پشت سایر نیروهای مسلح را مهم ارزیابی کرد و گفت: اکثریت اعضای حمایت بین المللی از سوریه به این مسئله تاکید دارند.
وزیر خارجه تصریح کرد: هنوز جزئیات مربوط به نحوه اجرای آتش بس مورد توافق قرار نگرفته است و جمهوری اسلامی از هر اقدامی که به توقف خون ریزی و حفظ جان مردم سوریه منجر شود حمایت خواهد کرد.
وی در ادامه این نشست با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر اجرای برجام 2 آن را همبستگی داخلی برای توسعه، پیشرفت و همدلی تعبیر کرد و در خصوص اجرای نمونه مشابه برجام در خصوص سوریه گفت: همواره تاکید کردیم پارادایم حاکم بر منطقه باید به پارادایم سهم مشترک تغییر کند جمهوری اسلامی از ابتدای دهه 60 یعنی زمان اوج جنگ تحمیلی این سیاست را دنبال کرده است و امیدواریم کشورهای منطقه که به عنوان آتش افروزی و جنگ افروزی بوده اند بیش از آنکه بیشتر به خودشان آسیب بزنند که به عنوان مثال می توان در جهت کاهش قیمت نفت و متضرر شدن عربستان و همچنین تقویت نیروهای افراطی گرا و صدمه خوردن این کشور از همین طریق اشاره کرد این باور را پیدا کنند که راه در منطقه تغییر دیدگاه آنها به منطقه است.