به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، میرکاظمی در نشست 10 چهره اقتصادی اصولگرا در خبرگزاری فارس با عنوان «چه باید کرد» گفت: در دولت آینده جهت گیری های اقتصادی ما با نگاه اقتصاد مقاومتی خواهد بود و پرداخت یارانه ها به فعالین اقتصادی و خانواده ها باید هدفمند انجام شود.
وی افزود: ما در مجلس دهم به دنبال این هستیم که مالیات فعالین اقتصادی کاهش پیدا کند چرا که در این زمینه بی عدالتی هایی را در نظام پرداخت مالیات مشاهده می کنیم و عدالت مالیات در کشور وجود ندارد.
میرکاظمی اذعان داشت: از آنجایی که دریافت مالیات در کشور ما پایین است و امتیازاتی که در جهت ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان پرداخت می شود نیز در سطح بالایی قرار ندارد اما قیمت تمام شده کالاها بالا است و در این زمینه باید نظارت هایی صورت گیرد.
وی افزود: دولت کارگزاران برای رقابتی کردن تولید در کشور یارانه و پول زمین را به برخی از فعالین داد و حتی مالیات آنها را کاهش داد اما شاهد بودیم با این امر کشور نه تنها رشد نکرد بلکه با تورم و رشد نقدینگی مواجه بود و طبق مطالبات صندوق بین المللی کشورهایی که به سمت رشد تولید و گرفتن مالیات قدم برداشته بودند نسبت به کشورهایی همچون ایران که یارانه به تولید و برخی از فعالان پرداخت می کردند بهتر و رشد مثبتی داشتند.
میرکاظمی توجه به نگاه دانش بنیان را از ضروری ترین مسائل دانست و گفت: این نگاه باید در بنگاه های کلان و کوچک باشد و برای این امر مجلس دهم برنامه دارد تا رقابت کامل اقتصادی در کشور شکل گیرد.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی برخی مسئولان رفتار کشورهای کاملاً رقابتی را انجام میدهند و میگویند که قیمتها باید آزاد باشد و این رهاسازی قیمتها در شرایطی مطرح است که فضای کاملاً رقابتی نداریم.
میرکاظمی این اتفاق را ظلم به مردم دانست و گفت: برخی بازرسان در ابتدای کار اخراج شدند و گفتند بازار خودش باید کنترل کننده قیمتها باشد در حالیکه این مسئله شاید اگر ایران به سازمان توسعه تجارت پیوسته بود، درست بود ولی در حال حاضر بازار و قیمتها نیازمند مدیریت است.
وی با بیان اینکه در مجلس آینده باید به بهرهوری توجه ویژهای شود، گفت: در این دولت اجرای اصل 44 تعطیل شده و حتی بحثهایی مطرح است که پتروشیمیهایی که خصوصیسازی شدهاند، به دولت برگردند.
وی تاکید کرد: حقوق مصرف کنندگان باید رعایت شود و حمایت موثر از تولیدکننده صورت گیرد تا استفاده بهینه از منابع با تولید کالا با ارزش افزوده بالا اتفاق بیافتد.
میرکاظمی در پاسخ به سوال خبرنگار ژاپنی مبنی بر اینکه اصولگرایان چه برنامهای برای اشتغال جوانان دارند؟ گفت: کشور ژاپن در موضوع تولید کالاهای با ارزش افزوده مشهور است. ما نیز در کشور خود رتبه جهانی پیدا کردیم به طوریکه هم در داخل و هم در مجامع بینالمللی ایران را با آن کالا میشناسند.
وی افزود: به عنوان مثال، ایران در حوزه نانو، هوا فضا، ساخت نیروگاه برق و سدسازی شهرتی جهانی پیدا کرده است. این اقدامات الگویی است که جوانان ایرانی پیش گرفتند الگویی که با اتکا به منابع و ثروت داخلی با نگاه به بیرون است.
میرکاظمی تاکید کرد: کشورهای اروپایی و غربی که دارای فناوری هستند آن را به راحتی در اختیار کشورهای شرقی و آسیایی قرار نمیدهند پس باید اتکا بر منابع و ثروت داخلی با نگاه به بیرون ملاک توسعه کشور قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه با منابع کمتر میتوانیم بیشترین ارزش افزوده را حاصل کنیم، گفت: حداکثر توان استفاده از منابع داخلی به معنی جذب سرمایهگذار خارجی نیست پس ما معطل نمیمانیم چون 2 سال مذاکره ما را منتظر گذاشت و دیگر بس است.
وی در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار ژاپنی که پرسید سیاست اصولگرایان در پسابرجام در خصوص سرمایهگذار خارجی چیست، گفت: امروز بعد از پسابرجام ما هنوز نمودی از وعدهها و وعیدها ندیدهایم حتی برخی از دولتمردان آمریکایی اعلام کردهاند که جواب ایران را تا مشخص شدن نتایج انتخابات نخواهیم داد.
وی افزود: جواب ما این است که کشور ما معطل پسابرجام نخواهد ماند، اصولگرایان از سرمایهگذاران خارجی استقبال میکنند اما اجزه حضور در مراکز تصمیمگیری را نخواهند داد.
میرکاظمی تاکید کرد: اگر امکانی در پسابرجام فراهم شود استقبال میکنیم اما با اتکا به منابع انسانی و جوانان تحصیلکرده معطل پسابرجام نخواهیم ماند.