به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان، دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور امشب پس از جلسه هفتاد و هفتم شورای ستاد در جمع خبرنگاران تصریح کرد: علی رغم اینکه در ماه آخر سال هستیم باز هم جلسات به صورت فشرده و مستمر ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در ابتدای این جلسه گزارشی از ستاد توسعه زیست فناوری ارائه شد از اسناد مهم توسعه علم و فناوری کشور این حوزه است و پتانسیل بسیار بالایی در اقتصاد دانش بنیان دارد ما رشد بالایی را در این حوزه شاهد بوده ایم.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در نقشه جامع علمی کشور تکلیف سنگینی برعهده ستاد گذاشته شده بود کسب سه درصد از بازار مربوطه در جهان وظیفه ستاد بوده است زمان تصویب آن هم اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این نگرانی را داشتند که در افق چشم انداز به آن خواهیم رسید یا خیر؟ خوشبختانه اعدادی که گزارش شده نگرانی ها را در این باره رفع کرده است. این حوزه از حوزه های مهم کلیدی و اشتغال زا در اقتصاد دانش بنیان است.
کبگانیان گفت: در زمان حاضر 138 میلیارد دلار در بازار تکنولوژی شاهد هستیم که در ایران سهم فعلی که نسبت به سال های گذشته به صورت تساعدی رشد کرده است 560 میلیون دلار است.
وی ادامه داد: در برنامه ریزی و قراردادهای انجام شده تا دو سال دیگر ما به یک میلیارد دلار سقف افزایش دست پیدا خواهیم کرد به این موضوع قراردادهای جدیدی را باید اضافه کرد که دولت با کشور روسیه برای صادرات 5 داور امضا کرده رقم بسیار بالایی به این درآمد اضافه خواهد شد.
کبگانیان با تاکید بر اولویت تامین کلیه واکسن های مورد نیاز کشور و منطقه تصریح کرد: صادرات و تولید در این بخش می تواند سهم بالایی از اقتصاد جهانی را برای ما تامین کند سوخت زیستی که می تواند جایگزین سوخت های فسیلی باشد همچنین آنزیم های صنعتی و برخی از داروها از اولویت های ستاد زیست و فناوری کشور است.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تصدیق کرد: بحثی که از جلسه گذشته باقی مانده بود ادامه سند توسعه دریایی کشور بوده است این حوزه بسیار وسیع است و حداقل 18 دستگاه مهم کشور اعم از وزارت راه سازمان بنادر وزارت صنایع نیروی دریایی ارتش و سپاه ستاد مشترک سازمان محیط زیست وزارت نفت وزارت علوم وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری در این سند سهیم هستند.
وی ادامه داد: امروز موفق شدیم که 18 راهبرد را در سند بحث کنیم و اصلاحاتی انجام شد و 18 راهبرد به تصویب رسید.
کبگانیان با اشاره به مصوبات سند دریایی در جلسه امروز خاطرنشان کرد: بخش روان سازی ساختارها، قوانین و مقررات بسیار از موانع را حل خواهد کرد تقویت نظام آموزشی و مهارتی ارتقای زیرساخت ها همین طور حمایت از پژوهش های بنیادین و کاربردی و توسعه فناوری از مصوبات این سند بوده است.
وی تصریح کرد: توسعه کارآفرینی ایجاد فضای رقابتی و صنایع دانش بنیان دریایی از راهبردهای شماره هشت سند می باشد که به تصویب رسید. استفاده و بهره برداری پایدار از آبزیان و بازسازی ذخایر آبزیان از مصوبات خوب این سند بوده است. ارتقای سطح ایمنی بهداشت امنیت و حفاظت از محیط زیست و همین طور بهبود کیفیت زندگی عزیزان ساکن در سواحل از مصوبات می باشد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: تا زمانی که کیفیت زندگی عزیزان را ارتقا ندهیم طبیعی است که امنیت ما در آن مناطق زیر سوال می رود افزایش تراکم جمعیتی با تاکید بر سواحل مکران چه آسیب هایی را در آنجا شاهد بوده ایم از مصوبات امروز بوده است. ایجاد توسعه زیرساخت های رفاهی دریایی آمایش سرزمین در سواحل و بنادر از مصوبات بسیار خوب بود.
وی ادامه داد: باید به ایجاد ظرفیت مقابل پذیری در مقابله با مخاطرات ملی دریایی پرداخته شود در این موارد دارد اقدامات ملی در ذیل ماده شش از راهبرد شماره یک به تصویب رسانده ایم که باقی موضوع را در جلسه بعدی بررسی خواهیم کرد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: آخرین موضوع امروز پیوست فناوری بوده است دو سال کارشناسان بر روی این موضوع کار کرده اند قصد داشتیم امروز فقط طرح موضوع کنیم اما بیشتر از طرح موضوع بحث ارائه شد دربرنامه ششم توسعه مصوب شده است که جذب 250 میلیارد دلار فاینانس خارجی داشته باشیم این می تواند هم فرصت و هم چالش باشد.
کبگانیان تصدیق کرد: پیوست فناوری از بحث های خطیر است باید در معاهدات و قراردادها کاری کنیم انتقال دانش و فناوری را شاهد باشیم. کلیات مصوبه ای به نام سیاست ها و ضوابط اجرایی پیوست فناوری امروز به تصویب رسید.