به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمدحسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور امروز در وزارت کشور گزارشی از عملکرد وزارت کشور در طول دوره برگزاری انتخابات تا به امروز را به خبرنگاران ارائه کرد.
مقیمی افزود: سال 94 که سال همدلی و همزبانی مردم و مسئولین از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است امروز این همدلی و همزبانی به صورت کامل تحقق شده است.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: حضور مردم در پا صندوق رای نشان داد مردم به ارزش های انقلاب و اعتقادات خود همچنان پای بند هستند.
وی گفت: حضور یکپارچه مردم نشان داد که مردم نسبت به رهنمودهای مقام معظم رهبری پایبندی کامل دارندو در مسائل سیاسی اجتماعی و فرهنگی که جزو مسائل اصلی کشور است هر وقت که لازم باشد در میدان حضور خواهند یافت.
مقیمی در ادامه از مردم و گروه های سیاسی که احساس مسئولیت کردند و شرایط کشور در منطقه و بین الملل را درک کردند و بدون هیچ مشکلی وارد صحنه مشارکت شدند تشکر کردند.
وی هم جنین از مقام معظم رهبری که اجازه دادند مجریان انتخابات به خدمتشان برسند و از رهنمودهای ایشان بهره مند شوند نیز تشکر و قدردانی کرد.
مقیمی هم چنین از رئیس جمهور که با توصیه های خود به فرمانداران بخش داران و اعضای ستاد انتخابات تشکر و قدردانی کرد.
وی از معاون اول رئیس جمهورف ریاست مجلس، دادستان کل کشور، ریاست قوه قضاییه که ستاد پیگیری جرایم انتخابات را تشکیل دادند تشکر کرد.
وی از دبیر شورای نگهبان که در همایش استانداران حضور یافت و نظرات خود را مطرح کرد تشکر و قدردانی کرد.
مقیمی تصریح کرد: در این دوره از انتخابات که پنجمین دوره خبرنگاران و دهمین دوره مجلس است و در هفتم اسفند برگزار شد بدون هیچ تنش و حاشیه ای همراه بود و نتایج آن اعلام شد.
مقیمی با بیان اینکه این انتخابات یکی از انتخابات باشکوه کشور ما به شمار می رود تصریح کرد: در حال حاضر تعدادی شکایت از سوی برخی حوزه های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و یک مورد شکایت نیز در انتخابات خبرگان واصل شده که در حال بررسی آنها هستیم.
وی هم چنین در خصوص مشارکت مردم در امر انتخابات بیان داشت: مشارکت مردم در دوره قبل حدود 30 میلیون و این دوره نیز 34 میلیون نفر در انتخابات بوده است. هم چنین تاکنون 221 نماینده به مجلس راه یافتند و از بین 138 نماینده 69 نماینده به دور دوم راه یافتند.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور هم چنین در خصوص ترکیب داوطلبین مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ترکیب داوطلبان از نظر سن و تحصیلات کاملا متفاوت است که ما امیدواریم حضور آنها بتواند برای حل مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور موثر باشد و هم چنین رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و حل مسائل جامعه را دنبال کند و از سوی دیگر به دولت در تصمیم گیری ها کمک کند.
معاون سیاسی وزارت کشور هم چنین در خصوص تشکیل ستاد انتخابات کشور یادآور شد: در تاریخ 23.1.94 با احکام وزیر کشور ستاد انتخابات را در قالب شش کمیته تشکیل دادیم که این ستاد چیزی در حدود 30 جلسه را تا زمان برگزاری انتخابات انجام دادند.
مقیمی افزود: هم چنین ما جلسات کارشناسی مدیریتی و عالی ستاد کشور را با شورای نگهبان، دادستانی، نیروی انتظامی، ثبت احوال، مرکز آمار ایران و همه نهادهایی که با امر انتخابات مرتبط بودند برگزار کردیم و تلاش کردیم با استفاده از تجارب گذشته برای هر چه بهتر برگزار شدن انتخابات اسفند ماه تلاش های خود را انجام دهیم.
وی هم چنین با اشاره به برگزاری همایش های ستاد انتخابات کشور پیش از برگزاری انتخابات خاطر نشان کرد: ما دو همایش سراسری با حضور استانداران و معاونان سیاسی اجتماعی امنیتی استانداران و روسای ستادهای انتخاباتی سراسر کشور برگزار کردیم که در این جلسات رئیس جمهور، دبیر شورای نگهبان، دادستان کل کشور، معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزیر امور خارجه، وزیر اقتصاد و... حضور یافتند و دیدگاه های خود را مطرح کردند که البته این نظرات برای ما بسیار کارگشا بود.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در ادامه به دیدار مجریان امر انتخابات با مقام معظم رهبری نیز اشاره داشت.
معاون سیاسی وزارت کشور در پایان با بیان اینکه برای برگزاری انتخابات برنامه آموزش مفصلی در نظر گرفته ایم خاطر نشان کرد: هم چنین انتخابات مجلس خبرگان رهبری در 31 حوزه اصلی و هم چنین انتخابات مجلس شورای اسلامی در 207 حوزه اصلی برگزار شد.
مقیمی در ادامه اظهار داشت: سازمان ثبت احوال کل کشور احراز هویت داوطلبان و افرادی که در روز انتخابات رای می دادند را برعهده گرفت.
وی گفت: مردم فهمیم ما به خوبی توانستند در روز رای گیری از حقوق خود و دیگران دفاع کنند.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در رابطه با مسائل سیاسی کشور در طول مدت ثبت نام تبلیغات و برگزاری انتخابات گفت: اولین اقدام سیاسی در روند انتخابات بازگشایی خانه احزاب بود که در این خانه احزاب هر سه گروه مدیریت خانه احزاب را برعهده گرفتند.
معاون سیاسی وزارت کشور به منشور اخلاقی انتخابات اشاره کردو گفت: تدوین منشور اخلاقی انتخابات یکی از اقداماتی بود که احزاب آن را تدوین و از این منشور در طول برگزاری انتخابات تبعیت کردند.
مقیمی رعایت اخلاق انتخاباتی را از دیگر نکات مثبت انتخابات برشمرد و گفت: در طول انتخابات گروه های سیاسی اخلاق انتخاباتی را رعایت کردند و کمتر ما تنش های سیاسی میان احزاب و گروه ها را شاهد بودیم.
وی اظهار داشت: در انتخابات روحیه کار جمعی بالا رفت و هم دلی در میان احزاب سیاسی ایجاد شد.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: در برگزاری انتخابات جلساتی با نخبگان و تشکل های سیاسی و دینی و NGO در وزارت کشور برگزار شد و از نظرات و پیشنهادات آنها در انتخابات استفاده گردید.
معاون سیاسی وزارت کشور با تاکید براین مطلب که 34 میلیون رای دهنده رای های خود را در صندوق های رای انداختند گفت: هیچ تشکل رسمی از روند نامناسب انتخابات شکایت نکرد و تشکل های سیاسی بدون تنش در انتخابات حضور یافتند و همه این تشکل ها علاقه مند به حضور در انتخابات بودند.
مقیمی بیان داشت: 12 هزار نفر برای مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند که نهایتا 4 هزار و 717 نفر به عنوان نامزد در صحنه انتخابات حضور داشتند و رقابت خوبی شکل گرفت و چهره های جوان به مجلس آمدند.
وی بیان کرد: 14 نفر از بانوان مستقیما به مجلس راه یافتند و 9 نفر نیز حضورشان در مجلس به مرحله دوم کشیده شد.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در ادامه تصریح کرد: در همه نقاط کشور و مرزها امنیت به خوبی برگزار شد و در مناطق مرزی، عشایری، کوهستانی حضور مردم گسترده بود.
معاون سیاسی وزارت کشور در ادامه از آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات خبر داد و گفت: مرحله دوم انتخابات اواخر فرودین و اوایل اردیبهشت ماه انجام خواهد شد.
بچه ها مواظب سطل زباله های خونتون باشین میخوایم انشاءالله سال 96 فضا رو پر تنش کنیم!!