آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۵۰۳۰
گزارش/

عارف یا روحانی/ چه کسی رحم اجاره‌ای چه کسی است؟!

محافظه‌کاران از اصلاح‌طلبان انتقام سال‌های پس از ۷۶ و حملات مداوم به شخصیت‌هایشان را می‌گیرند و با مهار آن‌ها و بدنه‌ اجتماعی‌شان، اصلاح‌طلبان را رحم اجاره‌ای خود برای رسیدن به قدرت کردند.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، چند وقت پیش یکی از اصلاح‌طلبان در مطلبی گفته بود که اصلاح‌طلبان دولت را رحم اجاره‌ای خود می‌دانند. منظور فرد بیان‌کننده‌ی این مسئله این بود که دولت باید راهی برای به قدرت رسیدن اصلاح‌طلبان و یک راه بازگشت به حاکمیت برایشان باشد. از ابتدا این تحلیل وجود داشت که اصلاح‌طلبان به دلیل عدم رأی آوری عارف در انتخابات ریاست جمهوری پشت سر روحانی حاضر شدند تا از فرصت وی بیشترین استفاده را در جهت بازگشت به قدرت انجام دهند، اما با گذشت قریب به سه سال از دولت روحانی و اتفاقات انتخابات اخیر باید پرسید، چه کسی رحم اجاره‌ای است؟ انتشار گسترده تصاویر همراهی عارف در سفر یزد در کنار آقای روحانی، کلیپ حمایت رئیس دولت اصلاحات از لیست انتخاباتی، حمایت مدام اصلاح‌طلبان از دولت و حمایت رئیس دولت اصلاحات از آدم‌های روحانی در انتخابات اخیر، حمایت مداوم نشریات اصلاح‌طلب از هر اشتباه دولت، این سؤال را به ذهن متبادر می‌کند چه کسی جاده‌صاف‌کن دیگری شده است؟ یا اصطلاحاً  رحم اجاره‌ای کدام است؟

 

 

اصلاح‌طلبان کجای بازی با دولت قرار دارند؟

وقتی دولت روحانی در برابر این سؤال قرار می‌گیرد، به‌جای پاسخگویی موضوع را عوض می‌کند! یک روز با برجام  و روز دیگر با بیان موضوعاتی که حساسیت‌زا هستند.

 

بزرگان اصلاح‌طلب که دریافته‌اند بنا نیست سهمی از قدرت داشته باشند برای تسکین سؤال‌کنندگان می‌گویند، از دولت روحانی سهم ما این است که فضا آرام شده و آرامش بازگشته است؛ اما مگر هدف کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب چنین چیزی بوده است؟ بزرگان اصلاح‌طلب فهمیده‌اند عصر جدیدی آغازشده است که در آن تنها فعالیت مؤثر آن‌ها حمایت از طبقه و جریانی خاص است، که در دو دهه‌ی اول انقلاب اسلامی به‌عنوان محافظه‌کار شناخته می‌شدند؛ جریانی که با وقوع دوم خرداد 76 از قدرت کنار گذاشته شد و سوم تیر 84 نیز امتداد خواست ملت برای دوری این جریان از قدرت بود.

 

جریان محافظه‌کار، ریشه در دل سال‌های ابتدایی انقلاب دارد، این جریان به دلایل خاص در آن دوره در قدرت بود و دولت سازندگی در امتداد آن نوع خاص از محافظه‌کاری شکل گرفت. منش گفتمانی این جریان بر چند نکته بنا شده است:

 

۱. این جریان بعد از امام خمینی به دنبال شورایی کردن رهبری و خروج از آن حالت حکومت مونارشی (حکومت یک حکیم) به حالت شورایی و الیگارشیک بود و همچنان نیز در پی این قضیه است.

۲. در حوزه سیاست خارجی در پی کوتاه آمدن از مبانی انقلاب و کنار آمدن با ابرقدرت‌ها است و حمایت از جریان مقاومت و ملت‌های ستمدیده را اشتباه می‌داند.


۳. در حوزه اقتصاد به نظریات اقتصاد باز و آدام اسمیت باور دارد.


۴. در حوزه فرهنگ قائل به تساهل مذهبی، در جهت مشغول کردن مردم به امور دیگر غیر از سیاست است.

 

دوم خرداد مردم در یک واکنش به جریان محافظه‌کار، به گزینه‌ای که حس می‌شد نماد این جریان است رأی ندادند، با گذشت هشت سال دوره‌ی اصلاحات به تجربه دریافتند، اصلاحات امتداد همان محافظه‌کاری است که آن‌ها به آن نه گفته‌اند و در سال 84 علی‌رغم همه‌ی تلاش اصلاح‌طلبان برای حمایت از یک گزینه، گزینه‌ای دیگر از صندوق‌های رأی سر برآورد.

 

با درخشش اصولگرایی در سپهر سیاست ایران و پیروزی این جریان در انتخابات متوالی، دو جریان محافظه‌کار و اصلاح‌طلب دریافتند که به‌تنهایی و متفرق توان رویارویی با این جریان را دارند، سال 88 نشان داد در صورت اتحاد و عدم تفرقه در بین اصولگرایان، این جریان با اقبال عمومی روبه‌رو خواهد شد، بر این مبنا راهبرد دو جریان به سویی دیگر رفت. انتخابات 92 هنر جریان محافظه‌کار بود تا با از میدان به در کردن گزینه اصلاح‌طلبان خود سوار بر اریکه‌ی قدرت شود، جریانی که از سال 76 تا 84، پایگاه رأیش از 6 میلیون فراتر نمی‌رفت در این انتخابات توانست با استفاده از بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان، موج تولیدی ناشی از اتحاد در یک‌سو و تفرقه در سوی دیگر پیروز انتخابات گردد. اصلاح‌طلبان در ابتدا این حس را داشتند که از مدار دولت به قدرت خواهند رسید، اما سهم آن‌ها از کابینه سهم اندکی بود و از سوی دیگر جریان محافظه‌کار اکثریت کرسی‌های وزارت را از آن خود کرد. اصلاح‌طلبان سرگرم برنامه‌ریزی برای مجلس شدند و هر بار از اعضای شاخص محافظه‌کار شنیدند گزینه‌ی ریاست مجلس شخصی دیگر است.

 

با برگزاری انتخابات مجلس و مشخص شدن ترکیب مجلس آینده به‌وضوح روشن است که جریان محافظه‌کار با بهره‌گیری از بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان، توانسته گزینه‌های خود را بر آن‌ها تحمیل و مانند 92 سهمی از قدرت را بگیرد و حاضر نیست سهم آن‌ها را از قدرت بدهد. محافظه‌کاران از اصلاح‌طلبان انتقام سال‌های پس از 76 و حملات مداوم به شخصیت‌هایشان را می‌گیرد و با مهار آن‌ها و بدنه‌ی اجتماعی‌شان توانسته اصلاح‌طلبان را رحم اجاره‌ای برای رسیدن به قدرت کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
الف رسول پور
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۸
چقدر فرهنگ مدارانه حرف زدند!!!! آدم توی یه اتاق خلوت هم این چیزارو احتمالا یا نمیگه یا با واهمه میگه.
5
3
ناشناس
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۳
شما تو ایران نیستی ظاهرا، حد اقل ادبیات آدمای سیاسی مملکت رو دنبال کن
متین
Germany
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
سلام
زیاد فرقی نمیکنه روحانی رو از همون اول که تو دولت اصلاحات بود باید اصلاح طلب می دونستیم
15
1
متاسف
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۶
تیتر واقعا زشت است ؟! از شما انتظار بیشتر بود ...
4
11
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۶
کلاً رحم در رحمه!!!
21
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
در مثل مناقشه نیست سگ زرد برادر شغال است
23
1
سهیل
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
تیترتان را خواندم ، استغفرالله ! این چه سخنی است ؟؟ !!
شواهد نشان می دهد که نه این دو عزیز بلکه اکثریت رجل سیاسی از این قبیل ، هنوز به دوره بلوغ هم نرسیده اند و هنوز که هنوز است محکم و سفت ، پستان شیرده ملت را چسبیده اند . حالا شما انها را اینقدر بزرگ می کنید که گویا رحم خودشان را اجاره داده اند؟؟!!!
تجربه نشان داده که تنها کسی که قدرت دارد تا اینها را از شیر بگیرد ، تنها و تنها حضرت عزرائیل (ع) است و بس .
ملت هم زور بزنند فوقش برای چند سال می توانند اینها را از پستان زخمیشان بکنند ، پرروها دوباره محکم می چسبند و دست همدیگر را می گیرند که دیگر نشود از هم واز منابع ملت جدایشان کرد.
13
4
ناشناس
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۵
تحلیل جالبی بود اتفاقا- رحم اجاره ای هم حرف بدی نیست که برخی گارد میگیرن
ناشناس
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲
شما که رحم مفسدان هستی که دستشون فعلا کوتاست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
شما رحم اجاره ای مفسدان اقتصادی ، اینجوری بهتره
3
3
سعید
Germany
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۷
هر دوشون رحم اجاره ای اکبر خاطره ان
4
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
"عارف یا روحانی/ چه کسی رحم اجاره‌ای چه کسی است؟!"
تیتری که انتخاب کردید اصلا مناسب نیست. بعضی الفاظ رو درست نیست بکار ببریم حتی اگر با این افراد دشمن باشیم.
لطفا بیشتر دقت کنید
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار