آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۵۱۲۳

رونمایی از کتاب «تبریز گهواره فرهنگ» در باکو

کتاب «تبریز گهواره فرهنگ»، با حضور سفیر و رایزن فرهنگی ایران در سالن بزرگ فلارمونیای باکو رونمایی شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ آیین رونمایی از کتاب «تبریز گهواره فرهنگ»، با حضور سفیر و رایزن فرهنگی ایران، رؤسای دانشگاه‌ها، نمایندگان مجلس، هنرمندان مشهور آذربایجان، اساتید و دانشجویان در محل سالن بزرگ فلارمونیای باکو برگزار شد.

 

رافائل حسین اف، نماینده مجلس و رییس موزه نظامی طی سخنانی، تبریز را مهد فرهنگ و تمدن منطقه معرفی و به تأثیرگذاری دینی و معنوی تبریز به ویژه در منطقه قفقاز و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و گفت: تبریز برای ما فقط یک شهر نیست، بلکه تاریخ و تمدن ما از تبریز برخواسته است.

 

پس از آن، انار معلم، رییس اتحادیه نویسندگان جمهوری آذربایجان ضمن تقدیر از گردآوری کتاب «تبریز گهواره فرهنگ» گفت: علی پولاد پایتخت صفویان و شهر شهریار را با تاریخ غنی و با انسان‌های وارسته آن به باکو آورده است. همچنین، چند نفر از تاریخ‌دانان آذربایجان و میهمانانی که از ترکیه دعوت شده بودند در مورد تبریز سخنرانی و به اهمیت تاریخی و تأثیرگذاری تبریز در منطقه مطالبی را بیان کردند.

 

در ادامه، سید ابراهیم ابراهیمی‌نائید، رایزن فرهنگی ایران در باکو در سخنان آغازین خود، به تاریخچه تبریز و نقش آن در قیام مشروطه و انقلاب اسلامی ایران و همچنین، جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: عظمت، تاریخ، مشاهیر و آثار تمدنی و فرهنگ و هنر تبریز را نمی‌شود در یک کتاب گنجاند، همانگونه که نمی شود آب دریا را در یک لیوان جای داد.

 

وی تأکید کرد: این کتاب با همه ویژگی‌های مثبت خود، جای نقد دارد و امیدوارم در آینده بتوانیم شهرهای مهم ایران و همچنین، باکو را آن گونه که بودند و هستند به ملت‌های آذربایجان و ایران بشناسانیم.

 

بنابر اعلام این خبر، این مراسم همراه با نمایش فیلم مستندی در خصوص «آثار تاریخی و جاذبه‌های توریستی تبریز» و اجرای گروه‌های موسیقی متعدد که از تبریز به باکو آمده بودند، پایان یافت.

آشنایی با کتاب «تبریز گهواره فرهنگ»

 

این اثر فرهنگی به زبان‌های آذری، ترکی استانبولی، روسی و فارسی توسط گروهی از محققین و به همت تاجری تبریزی الاصل «علی پولاد» ساکن استانبول و باکو تهیه و گردآوری شده است. عنوان کتاب در ترجمه فارسی آن «شناسنامه تبریز و پیرامون» نام‌گذاری شده است.

 

این اثر، شامل هفت فصل و 862 صفحه و حاوی 804 عکس بسیار زیبا از مناظر دیدنی و انواع البسه و غذاها و بازار و مساجد و ... تبریز است که توسط «مهدی تهرانچی»، عکاس هنرمند تبریز برداشته شده است، می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار