آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۸۰۸۷
توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛

شیوه جدید و ارزان برای خالص سازی مواد بیولوژیکی ابداع شد

محققان ایرانی اخیرا موفق به ابداع شیوه‌ای جدید به منظور جداسازی و خالص سازی مواد بیولوژیکی به طور خاص برای آنزیم آلفا آمیلاز با استفاده از نانوذرات شدند که امکان جداسازی آنزیم ها را در ابعاد صنعتی و بسیار ارزان فراهم می‌سازد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره این پروژه تحقیقاتی گفت: استفاده از نانوذره سيليكا برای جداسازی و خالص سازی آنزیم آلفا آمیلاز، اولین بار است که در کشور انجام می شود و در دنیا نیز این روش فقط در ابعاد آزمایشگاهی و نه در مقیاس صنعتی تجربه شده است.

 

غلامرضا پازوکی افزود: علاوه بر این، خالص سازی مواد بیولوژیکی در یکی از دانشگاه های آمریکایی تجربه شده و در آن نانو ذره طلا استفاده کرده اند که روشی گرانقیمت است ولی در روش ما از مواد بسیار ارزان تر استفاده شده است.

 

وی به کاربردهای متنوع مواد بیولوژیکی و آنزیم ها در صنایع مختلف ازجمله صنایع غذایی، دارویی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: خالص سازی مواد بیولوژیکی در صنایع غذایی و دارویی، اهمیت زیادی دارد زیرا هم با سلامت افراد سرو کار دارد و هم اینکه درصورت نداشتن ضریب خلوص بالا، اجازه تولید دارو داده نمی شود.

 

پازوکی ادامه داد: بنابراین اثبات اینکه به درجه خلوص تعیین شده و استاندارد در زمینه مواد بیولوژیکی دست یافته ایم کار دشواری بود که خوشبختانه موفق به انجام این کار با فرآیند ساده تر و ارزان تر شدیم.

 

این پژوهشگر تصریح کرد: تقریبا دو سوم از هزینه های ساخت و تولید مواد بیولوژیکی در مرحله جداسازی و خالص سازی هزینه می شود و هرچقدر، فرآیند تخلیص کم هزینه تر باشد، تولید این مواد اقتصادی تر خواهد بود.

 

وی خاطرنشان کرد: این پروژه تحقیقاتی حاصل دو سال تلاش مشترک با دکتر "منوچهر وثوقی" استاد دانشگاه صنعتی شریف و "سید محسن دهنوی" است که در قالب یک پروژه دکتری اجرا شده است.

 

 پازوکی، نتایج این پروژه تحقیقاتی را در قالب مقاله علمی ارائه کرده که این مقاله در تاریخ ۱۴ دسامبر ۲۰۱۵ از سوی انتشارات "نیچر" و در مجله "ساینتیفیک ریپورتس" Scientific Reports به چاپ رسید.

 

مجله Scientific Reports به شماره ISSN: ۲۰۴۵-۲۳۲۲ یکی از مجلات Open Access و معتبر این انتشارات است که از سال ۲۰۱۱ شروع به نمایه در ISI کرده است.

 

ضریب IF این مجله در این چهار سال همواره در حال افزایش بوده و با ضریب IF (۲۰۱۴): ۵.۵۷۸ و MIF (۲۰۱۴): ۰.۷۳۴ داراي رتبه Q۱ است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار