به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، کارشناسان سیاسی یمنی این تصمیم منصورهادی را خارج از اراده او می دانند که در حقیقت از سوی رژیم سعودی برای کنارزدن طرف اماراتی از صحنه سیاسی یمن صورت می گیرد.
میساء شجاع الدین یک کارشناسی سیاسی یمنی، تصمیم منصورهادی در انتصاب ها و برکناری ها در حق افرادی مثل ریاض یاسین، محمد قباطی و بن دغر را اقداماتی خارج از اراده او می داند که بیشتر اقدامی علیه اماراتی ها است.
وی معتقد است که برکناری خالد بحاح به رغم شعار عربستانی ها در زمینه گفت وگو و آرامش، به تشدید اوضاع بخصوص اختلاف بین شمال و جنوب یمن دامن خواهد زد.
امارات و عربستان در مواضع سیاسی منطقه و بخصوص درباره نحوه اداره یمن اختلاف دارند و این اختلاف ها بارها در سخنان مقامات اماراتی علیه سعودی ها آشکار شده است.
عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات اخیرا با باز نشر پیام توئیتری 'فرحان المالکی' یک فعال سیاسی مخالف رژیم آل سعود به شدت همپیمان های سعودی خود را هدف حمله قرار داد.
فرحان المالکی در یک پیام توئیتری، جامعه عربستان را جامعه ای تربیت شده بر فرهنگ کشتار و تشییع جنازه دانست که فقط از تکفیر و تحریم سخن می گویند.
بن زاید نیز نوشت: این فرهنگ که مخالف آداب زندگی است، انسان را تحقیر و از تروریسم حمایت می کند.
این اقدام وزیر خارجه امارات، خشم سعودی ها را برانگیخت و آن ها نیز به تحقیر امارات و توانایی ملت آن پرداختند.
انتقاد وزیر خارجه امارات از عربستان یک انتقاد تصادفی و یا ناگهانی نبود بلکه انعکاس به تنگ آمدن امارات از تکروی های عربستان در یمن بود.
امارات معتقد است که عربستان، ائتلاف متجاوزان به یمن را براساس سیاست های خود اداره می کند، حتی اگر این سیاست ها با استراتژی و خواسته های دیگر اعضای ائتلاف در تعارض باشد.
سطح اختلاف کنونی منصورهادی با بحاح نیز در سایه همین اختلافات تشدید شده و آنقدر به رسوایی و رویارویی کشیده شده بود که آنها بیشتر اوقات به انتقام، قهر و پرخاشگری با یکدیگر اقدام می کردند.
منصورهادی در پی تشدید همین اختلافات بود که روز گذشته در اقدامی ناگهانی، بحاح را از سمت نخست وزیری برکنار و بن دغر را بجای وی تعیین کرد و بحاح را تنها به سمت مشاور خود منصوب کرد.
روزنامه اینترنتی رای الیوم نیز در این ارتباط نوشت: عربستانی ها در ماه های گذشته تلاش زیادی کردند تا بین این دو مرد وساطت کرده و آنها را آشتی دهند، اما نتوانستند چرا که منصورهادی همچنان بر برکناری بحاح اصرار می ورزید.
منصور هادی، بحاح را برکنار کرد اما همه وزیران کابینه فراری خود را در مناصب قبلی شان باقی گذاشت تا با نخست وزیر جدید همکاری کنند.
برکناری خالد بحاح درست یک هفته قبل از آغاز گفت وگوهایی که قرار است بعد از برقراری آتش بس در هجدهم ماه جاری میلادی(30 فروردین) در کویت برگزار شود، انجام می شود.
برخی کارشناسان سیاسی معتقدند که افزایش نفوذ خالد بحاح در میان گروه های سیاسی، محلی و منطقه ای در حوزه کشورهای عرب خلیج فارس بخصوص ارتباط خوب او با اماراتی ها، یکی از علل اصلی اختلاف ها بین او با منصور هادی است تا جایی که هادی احساس می کرد خالد بحاح از او حرف شنوی ندارد بلکه خود را بر او مقدم شمرده و رییس جمهور آینده یمن می داند، همین امر، خشم و ترس منصورهادی را از افزایش نفوذ خالد بحاح به همراه داشت و همواره احتمال برکناری او از سوی منصورهادی بر سر زبان ها بود.
عربستان و چند کشور عربی با حمایت آمریکا از ششم فروردین سال گذشته، حملات هوایی و محاصره دریایی و زمینی را با بهانه بازگرداندن حکومت به منصورهادی که پس از استعفا به ریاض گریخته علیه نیروهای مقاومت مردمی یمن آغاز کرد.
در اثر این حملات تاکنون بیش از 80 درصد تاسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستان ها، مدارس و منازل مردم این کشور بمباران شدند و هزاران نفر از جمله زنان و کودکان شهید یا مجروح و دهها هزار نفر نیز آواره شدند.