ابراهیم رزاقی اقتصاددان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به نام گذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» اظهار داشت: این گونه نیست که موضوع اقتصاد مقاومتی یک باره در ایران مطرح شده باشد بلکه پیش از این نیز با وجود ضوابطی که وجود داشت با این مسئله آشنایی داشتیم.
وی ادامه داد: در اقتصاد لیبرال و سرمایه داری تنها باید یک کشور در دنیا صنعتی می شد که در این میان کشورهایی نظیر آلمان، انگلستان، ژاپن و آمریکا با مقاوت توانستند صنعتی شوند و چنانچه این ایستادگی نبود هیچ گاه نمی توانستند به این مهم دست یابند و یا در کشورهای سوسیالیستی دو کشور کوچک کوبا و کره شمالی با 50 سال ایستادگی نیز توانستند به استقلال دست یابند.
رزاقی تاکید کرد: استقلال شعار اول جمهوری اسلامی است حال اینکه بهانه هایی بیاوریم و بگوییم که ارتباط با غرب برایمان امکاناتی به همراه می آورد اگر این گونه بود در دوران حکومت شاه مخلوع ایران این موضوع تامین می شد؛ بنابراین معلوم می شود کسانی که این صحبت ها را انجام می دهند تاریخ را نمی دادند!
این اقتصاددان یادآور شد: جهان بینی اقتصاد لیبرال و سرمایه داری بر این باور است که هر کسی باید به دنبال حداکثر لذت و سود ثروت خود باشد این دیدگاه در حقیقت انسان را به یک ماشین که تنها هدفش در زندگی این مسئله باید باشد تبدیل می کند.
رزاقی تصریح کرد: شاهد هستیم که امروز فضای جامعه ایران تا چه اندازه دچار تغییر شده و این تغییر در همه زمینه ها به ویژه در زمینه فرهنگی وجود دارد از سوی دیگر همبستگی ملی گذشته کاهش یافته و برخی افراد بر سر کار آمده اند که تنها خودشان و منافعشان را می بیننند .
وی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره افرادی که با برخی اقداماتشان در صورت آگاهانه بودن به کشور خیانت می کنند، تاکید کرد: فکر می کنم آن جمله ای که ایشان برای اینگونه افراد به کار برده اند بسیار برازندهشان است که اگر آگاهانه به این گونه اقدام دست می زنند در حقیقت خیانت می کنند؛ خدا کند آگاهانه نباشد که البته خیلی بعید است!
این اقتصاددان با بیان اینکه ارزیابی دولت ها از مسائل اقتصادی جامعه ذهنی و به دور از واقعیت است، یادآور شد: سالانه در کشور ۶۰-۷۰ میلیارد دلار واردات داریم که می توانیم با این مقدار واردات و نقدینگی موجود در کشور به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم اما نمی کنیم؛ شاید یکی از دلایل آن باشد که سود حاصل از درآمدها در فعالیت های غیر تولیدی به چشم می خورد و یا شاید به این دلیل باشد که دولت به تمام کسانی که دلار دریافت می کنند یارانه می دهد.
رزاقی تصریح کرد: دولت باید به جای اینگونه اقدامات از واحدهای غیرتولیدی مالیات بگیرد تا سودشان کاهش یافته و به سمت تولید گام بردارند و از سوی دیگر دلار را ارزان ندهد و برای آن برنامه ریزی داشته و مدیریت کند؛ مگر وارد کردن اتومبیل های لوکس برای کشور تا چه اندازه امری ضروری است و یا تا چه زمانی می خواهیم کالاهای مصرفی آن هم به صورت قاچاق وارد کنیم؟
وی تصریح کرد: دولت ها گویا همراه با اندیشه «استقلالبخشی» قانون اساسی گام برنمیدارند، آنها همواره به ظواهر مسائل توجه میکنند؛ فروش نفت و پتروشیمی در حقیقت همان سیاست پیش از انقلاب در دوران حکومت پهلوی مخلوع است که با فروش نفت و دریافت دلار، مصرف گرایی را در داخل کشور ترویج می کرد؛ مگر تا چه زمان می شود این روند ادامه یابد؟!
این اقتصاددان بیان داشت: از عملکرد برخی مسئولان در کشور تعجب می کنیم؛ برخی از آنها مسئولیت اداره اقتصاد کشور را ندارند و تنها اختیار خرج کردن را دارند آنها دائما مصرف گرایی را تبلیغ و ترویج می کنند؛ از این رو میبینیم که روز به روز فقر و بیکاری در کشور بیشتر می شود و ثروت در دست بخش دیگر جامعه افزایش می یابد اما همین ثروتمندان حاضر نیستند پول خود را به سمت تولید ببرند.
وی با تاکید براینکه نقدینگی آتش سوزانی است که با هدایت آن به سمت تولید می توان ایران را یک کشور صنعتی موفق تبدیل کرد، افزود: مهمترین دلیل تبدیل نشدن ایران به یک کشور صنعتی، دولت است و نمایندگان مجلسی که در مقابل اینگونه اقدامات دولت نمی ایستند و یا به استیضاح وزاریی که اینگونه اقدامات را انجام می دهند نمی پردازند.
رزاقی بیان داشت: صنایع دفاعی کشور با آن نگاه و مدیریت یک الگو در بحث اقتصاد مقاومتی است که نه تنها توانسته با حفظ استقلال خود را به قدرت برساند بلکه به کشورهایی که نیازمند هستند نیز کمک می کند؛ ما می توانیم بیکاری را از میان برداریم، استقلال و عدالت را بوجود بیاوریم اما مسئولان ما یا به توانایی و امکانات داخلی مان توجهی ندارند و یا همچنان نگاه لیبرالی صندوق ملی پول را ادامه می دهند.
وی در بخش دیگر سخنانش پیرامون قراردادهای نفتی بیان داشت: در ابتدا این سوال مطرح می شود که چرا جمهوری اسلامی ایران با وجود امکانات عظیم خود و یا با وجود تجارب بالایش در این زمینه همچنان خام فروشی نفت را دنبال می کند؟آیا دولت ها نمی خواهند که ایران از اقتصاد وابسته به نفت رها شود و به استقلال در حوزه اقتصادی برسد؟
رزاقی در پایان خاطرنشان کرد: انقلاب ایران امروز به جهت استقلالش به الگویی در دنیا تبدیل شده است و هرگونه وادادگی در برابر غرب این استقلال را مورد خدشه قرار می دهد ملت ایران که برای حفظ استقلال خود شهید داده است امروز از دولت انتظار دارند که به قانون اساسی توجه کنند این در حالی است که مسئولان در موضوع اقتصاد مقاومتی به یک نحو سخن می گویند و به شکل دیگری عمل می کنند؛ در حقیقت شاهد اقدامات دو گانه ای از سوی آنها هستیم.