آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۹۱۵۲
دبیر فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد:

اقدامات دولت خلاف اقتصاد مقاومتی است/ آیا اقتصاد مقاومتی ما همان اقتصاد نوظهور غرب است؟

دبیر فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بارها از رئیس جمهور شنیده‌ایم که می‌گوید اقدامات دولت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ اما آنچه در عمل دیده می‌شود، خلاف این اظهارات است.

علی اکبر بیزه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: بار دیگر رهبری معظم انقلاب با تاکید بر اقتصاد مقاومتی، شعار امسال را هم به این امر خطیر اختصاص دادند و با تاکید مجدانه برای رسیدن به این مهم، اقدام و عمل را برای رسیدن به آن خاطرنشان کردند.

 

وی با بیان این نکته که متاسفانه امروز اقتصاد مقاومتی تنها به یک شعار برای دولت شناخته شده است، شعاری آرمانی و زیبا بدون گام برداشتن در مسیر آن، بیان داشت: به طور کلی اقدامات دولت در ابتدای امر رویه تقابل گونه با این هدف والای اسلامی داشته است؛ این در حالی است که مهم‌ترین تاکید رهبری در سال‌های اخیر همین نکته بوده است.

 

دبیر فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: بارها از رئیس جمهور شنیده‌ایم که می‌گوید اقدامات دولت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ اما آنچه در عمل دیده می‌شود خلاف این اظهارات است.

 

بیزه تاکید کرد: امروز مردم شاهد اجرای برنامه‌هایی در حوزه اقتصاد هستند که این برنامه‌ها ممکن است ضرباتی سنگین‌تر از تحریم‌های یک جانبه آمریکا و چند جانبه دیگر کشورها است.

 

این فعال دانشجویی در ادامه به نتایج برجام اشاره و خاطرنشان کرد: دولت برجامی را به تصویب رساند که یک جانبه بود و ایران به صورت یکجانبه به تعهدات خود عمل کرد و زمانی که نوبت به طرف مقابل رسید آنان گفتند ما تعهد نداده‌ایم که تحریم‌ها را برداریم، تنها تعهد دادیم که تلاش در جهت رفع تحریم‌ها کنیم.

 

وی با ابراز امیداوری از این‌که امید است تحریم‌هایی که روی کاغذ برداشته شده است در عمل نیز برداشته شود، تصریح کرد: آیا این است گام برداشتن در مسیر اقتصاد مقاومتی؟!.

 

دبیر فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: اقدامات اشتباه دیگر نظیر خریدهای غیر معقول که توان ساخت آنان در داخل وجود دارد و همچنین اقدامات اقتصادی اشتباه و بی‌پشتوانه فکری دولت تا جایی ادامه پیدا کرده که غربی‌ها ایران بعد از برجام را بازاری نوظهور می‌دانند که می‌توانند اجناس خود را در آن بفروشند و به سود برسند.

 

آیا اقتصاد مقاومتی ما همان اقتصاد نوظهور غرب است؟

 

بیزه افزود: در این میان متاسفانه رسانه‌های هم سوی دولت هم از این فضا با عنوان اقتصاد نوظهور ترجمه و به آن افتخار می‌کنند. آیا اقتصاد مقاومتی ما همان اقتصاد نوظهور غرب است؟!

 

این فعال دانشجویی گفت: در سال جاری رهبری با تاکید بر مقوله اقتصاد و آن هم اقتصاد مقاومتی نشان دادند که اصلی‌ترین مقوله‌ای که می‌بایست مورد توجه قرار گیرد، ایجاد رونق در بازارهای داخلی و از بین رفتن تیرگی‌های ناشی از وابستگی‌های اقتصادی است.

 

وی ضمن تاکید بر این موضوع که اقتصادی که به چاه‌های نفت دل خوش کرده باشد، با بسته شدن یک چاه نفت فرو خواهد پاشید، گفت: اقتصادی که امیدش به روابط بین‌الملل باشد با یک تحریم تاروپودش از هم می‌پاشد.

 

دبیر فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: منظور از اقتصادی که رهبری به آن تاکید دارند این نیست که وابسته به چاه‌های نفت و یا قراردادهای بین‌المللی باشیم، منظور ریاضت اقتصادی هم نیست، بلکه اقتصاد مقاومتی یعنی تلاش برای کنترل و بی اثر کردن آن و تبدیل این فشارها به فرصت که قطعا باور مشارکت همگانی و اعمال مدیریت عقلانی پیش شرط آن است.

 

بیزه ضمن اشاره به این مطلب که اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی‌ها و تکیه بر مزیت‌های تولید داخل و تلاش برای خود اتکایی است، خاطرنشان کرد: برای این‌که بتوانیم اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم باید به مولفه‌هایی که ایشان تاکید کرده‌اند، توجه داشته باشیم که یکی از این مولفه‌ها حمایت تمام قد دولت از کارگاه‌های کوچک تولیدی است که این روزها بی‌پشتوانه مانده است.

 

وی کاهش واردات، افزایش صادرات، کم کردن وابستگی به نفت و آزاد سازی ظرفیت‌ها نمونه‌های کوچکی از رسیدن به اقتصاد مقاومتی برشمرد.

   

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار