به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا نعمتزاده امروز - شنبه - در گردهمایی سراسری مدیران صنعت، معدن و تجارت در شیراز بیان کرد: بیش از دو سال و نیم از عمر دولت تدبیر و امید میگذرد که اگر منصفانه و به دور از گرایش به نظر مخالف و موافق به عملکرد این دولت توجه شود، میبینیم که دولت یازدهم در بسیاری از مولفههای درونی شعار خود که در دوران انتخابات مطرح شد، جامه عمل پوشانده است.
وی با اشاره به دو شاخص اقتصادی تورم و رکود و توصیف آنها به مثابه دو مرض مزمن در جامعه افزود: در آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید با اجماع نظر اقتصاددانان تورم را اولویت قرار داد و پس از آن روی مولفه رکود متمرکز شد.
نعمتزاده همچنین سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در قالب اقتصاد را به عنوان چکیده تجارب و عصاره اقتصادی 3.5 دهه حکومتداری برشمرد و خاطر نشان کرد: ایشان در نوروز 1395 با تکمیل شعار اقدام و عمل نشان دادند که در پیشبرد این موضوع در جامعه تردیدی ندارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: متاسفانه امروز بسیاری از مدیران ما با امکانات، ظرفیتها و توانمندیهای استانها آشنایی ندارند و برای تبادل ایده و گاهی توسعه فعالیت حوزه خود با خارج از کشور ارتباط میگیرند.
وی با تاکید بر شناسایی توانمندیها به بروننگری در مسائل اقتصادی اشاره و عنوان کرد: علم و اقتصاد مرز نمی شناسد؛ همانگونه که در سالهای آینده شاهد معجزاتی در حوزه اطلاعات خواهیم بود.
نعمتزاده اضافه کرد: برخی میگویند صادرات را باید توسعه دهیم اما توسعه صادرات به تنهایی امکانپذیر نیست و باید به همراه آن توسعه تجارت را مدنظر قرار دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: امروز باید بیش از گذشته روی صنایع پیشرفته کار کنیم اما اینکه تصور کنیم بینیازیم درست نیست.
وی با اشاره به موفقیت ایران در مسائل بینالمللی همچون مذاکرات بیان کرد: مذاکرات ما را به جایی رساند که آنها هم اقرار کردند که در جاهایی اشتباه کردند تا جایی که مواردی وجود ندارد که پروندهای به فصل هفتم شورای امنیت برود و اینگونه بیرون آید.
نعمتزاده دروننگری، بروننگری و دانشبنیان بودن را سه مولفه مهم اقتصاد مقاومتی برشمرد و خاطر نشان کرد: در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت به عنوان محور برنامهریزی در رویکرد دانشبنیان معرفی شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در حال حاضر 2000 طرح بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی در قسمت صنایع کوچک و متوسط در کشور شناسایی شده که برای اتمام آنها شرایط ویژه با تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی پیشبینی شده است که با راهاندازی آنها بیش از 90 هزار نفر بهطور مستقیم مشغول به کار خواهند شد.
نعمتزاده در رابطه با صادرات غیرنفتی نیز اظهار کرد: بازارهای هدف و مشوقهای صادراتی شناسایی شدهاند که در این راستا از مدیران تقاضا میکنیم هر کسی در استان خود روی رشتههای مختلف تولیداتی استان خود برنامهریزی کند تا شاهد یک جهش در صادرات غیرنفتی باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با ابراز تاسف از نبود شرکتهای قدرتمند بازرگان صادراتی در کشور اظهار کرد: با وجود کاهش قیمتها در بخش صادرات غیرنفتی به جز میعانات در سال 1394 نسبت به سال 1393 با وجود تنگناهای فراوان تنها دو درصد کاهش داشتیم در حالی که امسال دیگر بهانهای وجود ندارد و از فرصتها باید به خوبی استفاده کرد.
وی گفت: هم اینک 1.2 میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارد که طبق مقررات باید متوقف شوند که این امر با ساخت قطعات در داخل امکانپذیر خواهد شد.