به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، درباره اهميت پرداختن به سوژه بيماران صعب العلاج از جمله بيماران اچ.آي.وي اظهار داشت: يكي از دلايل ابتلا به بيماري ايدز آگاه نبودن جوانان و نوجوانان در باره ريشه هاي ابتلا به اين بيماري است و شايد بخشي مهم از اين موضوع ناشي از آن مي شود كه سينما و تلويزيون چنان كه بايد درباره آن تصويرسازي نكرده اند.
وي ادامه داد: يكي از دلايل استفاده نشدن از سوژه مبتلايان به ايدز در آثار نمايشي نيز آن است كه تهيه كنندگان و كارگردانان از سخن گفتن درباره روابط پرخطر جنسي كه يكي از ريشه هاي ابتلاست مي هراسند چون فكر مي كنند اين مساله خط قرمز است در صورتي كه شخصا فكر مي كنم يك هنرمند مي تواند با رعايت چارچوب ها حتي در اين باره هم محصول سينمايي يا تلويزيوني خوب توليد كند.
بازيگر سريال هايي چون 'زير تيغ' و 'شوق پرواز' خاطرنشان كرد: تلويزيون ما در زمينه پرداختن به ايدز پيشرو بوده و سال ها پيش از اين يكي از اپيزودهاي 'داستان يك شهر' اصغر فرهادي به دقت در اين باره واكاوي كرد با اين حال در سال هاي بعد چنان كه بايد اين سوژه جدي گرفته نشد.
وي ادامه داد: الان وقتش است كه تلويزيون تعارف را كنار بگذارد و سوژه بيماران اچ.آي.وي را در زمره سوژه هاي داراي الويت خود قرار دهد و نويسندگان و كارگردانان با دغدغه بيشتري روي اين سوژه كار كنند و مديران تلويزيون با روي باز از فيلمنامه هاي با مضمون بيماران اچ.آي.وي استفاده كنند.
تهامي افزود: جامعه ما جامعه اي جوان است و يكي از وظايف رسانه ملي در قبال اين جامعه جوان آشنايي او با ريشه هاي ابتلا به بيماريهاي مهلكي چون ايدز است. تلويزيون و در كنار آن سينما وظيفه دارند در اين باره اطلاع رساني كنند.
بازيگر فيلم 'برف روي شيرواني داغ' درباره ترس برخي از بازيگران براي ايفاي نقش در قالب بيماران ايدزي گفت: ترس از نشناختن كاراكتر و عدم تحقيقات كافي درباره آن نشات مي گيرد. وقتي شما به فيلمنامه اي كه دست گرفته اي اعتقاد نداشته باشي بايد هم بترسي.
وي ادامه داد: كارگردانان بايد با تحقيق كامل سراغ سوژه ايدز بروند و درامي واقع گرايانه خلق كنند كه به نقض غرض دچار نشود. اين هم منوط به جدي گرفتن پروسه تحقيقاتي كار است؛ وقتي درباره يك مبتلا به ايدز حرف مي زنيم بايد به لحاظ جسمي و روحي او را شناخته باشيم و اين ميسر نيست مگر با انجام كار تحقيقاتي كافي.
اين بازيگر سينما خاطرنشان كرد: لازم است مديران محافظه كار را كنار بگذارند و نگارش سناريوهاي مبتني با واقعيت در اين باره در دستور كار قرار گيرد.
در راستاي كمك به اطلاع رساني درباره ايدز از طريق هنر، از ابتداي سال جديد كمپين 'هنر+ايدز' راه افتاده كه مي كوشد در گفت و گو با هنرمندان چرايي پرداخت نشدن به سوژه ايدز در آثار هنري را واكاوي كند.