به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با توجه به اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن علنی روز گذشته تبصره 14 بخش درآمدی لایحه بودجه سال 95 کل کشور را تصویب کردند اما از همان ساعت تاکنون حاشیه های موجود در این تبصره تا صبح امروز پایان نیافته است و غلامرضا کاتب، نماینده مردم گرمسار و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در حاشیه هفتمین جلسه علنی بررسی لایحه بودجه سال 95 کل کشور در نشست خبری گفت: در خصوص مصوبه دیروز مجلس شورای اسلامی و تبصره 14 که مربوط به بحث هدفمند کردن یارانه ها بود تعداد زیادی از همکاران موافق و یا مخالف این تبصره بودند و این امر منجر به این شد تا در گفتگوی ویژه خبری بحثی در قالب گفتمان داشته باشیم.
وی افزود: برای این گفتمان از سخنگوی کمیسیون تلفیق به عنوان موافق و من به عنوان مخالف دعوت شد تا نظر خود را مطح کنم.
کاتب در ادامه به دلایل مخالفت خود با تبصره 14 (بحث هدفمندی یارانه لایحه بودجه) اشاره کرد و گفت: این قانون اجرایی نمی شود دلیلش هم این است که شناسایی 24 میلیون نفر غیر ممکن است چرا که همین قانون را در سال 1393 در مجلس شورای اسلامی تصویب کردیم و مبلغ را مشخص کرد و قانون را اجرایی و دلیل که قانون را اجرایی نکرد این بود که دولت اطلاعات جامع، کامل و مفید برای اجرایی کردن این قانون را در اختیار ندارند.
وی در ادامه از دعوت دولت توسط اعضای کمیسیون برنامه و بودجه خبر خدا و گفت: از نمایندگان دولت برای بررسی و ارائه راهکار در خصوص اجرای این قانون دعوت به عمل آورده ایم تا بتوانیم با ارائه راهکارهای مناسب اطلاعات خانوارها و مردم را به دست آوریم و از این طریق دهک های بالا جامعه یارانه شان حذف شود.
کاتب به شناسایی تعدادی از دهک های بالا توسط دولت در سال گذشته اشاره کرد و اذعان داشت: دولت در سال گذشته چهار و نیم میلیون نفر از افراد جامعه را که جزو دهک بالا محسوب می شدند را شناسایی کرده و از این چهار و نیم میلیون نفر سه میلیون نفر از دریافت یارانه حذف شدند. یک و نیم میلیون نفر به جهت اینکه نسبت به حذف شان اعتراض داشتند دولت آنها را در سبد دریافت یارانه بازگشت داد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: معتقدم که مصداق هایی که مجلس برای افراد با درآمد بالا مشخص کرده است مصداق های کامل و جامعی نیستند چرا که از این مصداق های مجلس هفت میلیون نفر بیشتر از کارمندان دولت که همیشه در دسترس هستند و مالیات پرداخت می کنند شناسایی نمی شدند و به زودی یارانه این افراد نیز حذف می شد.
نماینده مردم گرمسار در ادامه تصریح کرد: 17 میلیون نفر نیز در قالب مصداق همچون افرادی که مشاغل آزاد و تجار هستند شناسایی نمی شدند و شناسایی تجار و مشاغل آزاد همچون سال 1393 و 1394 که دولت اعلام کرده بود که نمی تواند نسبت به این قشر از جامعه اطلاعات کافی داشته باشند نیز می توانند در سال 95 بیش از 10 میلیون نفر حذف شوند.
وی گفت: دولت این اختیار را همچون سال 1394 داشت که همان گونه که چهار میلیون نفر را شناسایی کرده است و یارانه آنها را حذف کرد بقیه افراد را نیز شناسایی کرده و یارانه آنها را نیز قطع کند.
وی در ادامه به تذکر سخنگوی کمیسیون تلفیق در صحن علنی امروز مجلس اشاره کرد و گفت: سخنگوی کمیسیون تلفیق صدا و سیما را مورد خطاب قرار داد اما این تذکر، تذکر منصفی در حق صدا و سیما نبود چرا که صدا و سیما هم عدالت را اجرا کرد و هم موافق و هم مخالف را دعوت کرد تا نسبت به این موضوع نظرات خود را مطرح کنند و در این میان از دولت نیز دعوت شده بود تا نظرات خود را بیان کند اما سخنگوی کمیسیون تلفیق تا محل استودیو گزارش حاضر شد اما در گفتمان شرکت نکرد که این را باید خود سخنگوی کمیسیون جواب دهد.
کاتب خاطرنشان کرد: اگر ما نمی توانیم و یا نتوانستیم از مصوبه مجلس دفاع کنیم نباید قصور خود را بر عهده صدا و سیما قرار دهیم بلکه باید انصاف را رعایت کرده چرا که مجری صدا و سیما موافق مصوبه بود و به شدت از این مصوبه دفاع می کرد.
وی در ادامه افزود: نماینده قم که تلفنی در این گفتمان شرکت کرده بود و نظر مخالف خود را مطرح کرد و سخنگوی کمیسیون تلفیق نباید این گونه در مورد صدا و سیما صحبت می کرد چرا که صدا و سیما باید عدالت را اجرا کند و نظرات موافق و مخالف را بیان کند تا مردم نظرات نمایندگان خود را بشنوند که چه کسی موافق و چه کسی مخالف است و دموکراسی یعنی اینکه همه افراد نظرات شخصی خود را در مورد موضوعی مطرح کنند و مجلس شورای اسلامی ایران بهترین و ارزشمندترین مجلسی است که همه افراد می توانند نظرات خود را براساس اعتقادات خود مطرح کنند و یکی از بهترین نهادهایی است که بعد از انقلاب شکل گرفته است که امام خمینی می فرمایند مجلس عصاره فضائل ملت است و در راس امور قرار دارد و باید قدر این مجلس را دانست.
کاتب اذعان داشت: انتظار من از سخنگوی کمیسیون تلفیق این بود که بهتر بود در این گفتگو حضور می یافتند و نظرات خود را مطرح و از مصوبه مجلس به خوبی دفاع می کردند و این رفتار هم به نفع مجلس، ملت و نظام جمهوری اسلامی بود و مردم مطلع می شدند که بسیاری از نمایندگان ارزشمند آنها براساس دلسوزی و اعتقادات خود مصوبات مجلس را موافقت یا مخالفت می کنند.
وی گفت: اگر هشت میلیارد از هدفمندی یارانه ها به بخش صنعت و تولید سوق داده شود و اشتغال کشور هزینه شود کار بسیار ارزشمندی است اما نباید این را از نظر دور بداریم که نمایندگان مجلس مخالف این موضوع هم هستند و باید دیدگاه های خود را مطرح کنند و ما منتظر هستیم بدانیم که دولت چگونه می خواهد این تبصره را اجرایی کند.
وی خطاب به مردم گفت: مردم نباید نسبت به این موضوع استرس داشته باشند چرا که دولت باید براساس آئین نامه ای این تبصره را اجرایی کند چرا که نگاه دولت این است که تا زمانی که اطلاعات جامع و کامل در اختیار نداشته باشد نمی تواند این موضوع را اجرایی کند.
کاتب در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روز گذشته یکی از نمایندگان در نشست خبری اعلام کرده بود که دولت در کمیسیون به گونه ای صحبت می کند و در پشت تریبون صحبت خود را تغییر می دهد آیا در کمیسیون دولت موافق حذف دهک های بالا بود یا خیر گفت: در گفتگوی ویژه دیشب در شبکه دو مجری این سوال را از نماینده دولت سوال کرد و صالح نماینده دولت گفت اگر من نماینده دولت هستم در اینجا بیان می کنم هر کس این حرف را زده است حرفش اشتباه است و این حرف را درست نمی دانم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در ادامه در خصوص اشتباه بودن عدد 24 میلیون نفر از حذف دریافت یارانه ها گفت: این عدد که می گویید درست نیست من موافق آن هستم و دلیلش هم این است که در سال 1394، 3 میلیون از سه دهک پردرآمد جامعه را حذف کردیم اگر بخواهیم عدد واقعی را بیان کنیم باید بگوییم 21 میلیون دیگر باقی می مانند اما از آنجایی که مصوبه کل خانوار را مدنظر دارد در بندی استثنا کردیم که تعداد خانوارهایی که از 5 نفر بیشتر باشند یارانه شان حذف نمی شود از این رو این عددها کاملا غیر منطقی است چرا که در خانوارهایی که تعدادشان بالای 5 نفر هستند از این قانون حذف می شوند و در سال 94 سه میلیون نفر نیز حذف شده اند و گفتن اعدادی که در گفتمان ها مطرح می شود کاملا غیرقانونی است.
کاتب در پایان در رابطه با اینکه چرا آقای پورابراهیمی در صدا و سیما حضور یافتند اما در گفتمان شرکت نکردند گفت: این را باید خود آقای پورابراهیمی پاسخ دهد که چرا تا محل استودیو و گفتمان تشریف آوردند اما در گفتمان شرکت نکردند و صبح در صحن علنی مجلس به صدا و سیما تذکر دادند که ای کاش از موافقین کمیسیون تلفیق نیز افرادی در گفتمان دعوت می شدند ولی این تذکر، تذکر منصفی نبود.