به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه متوسط رشد اقتصادی کشور در 36 سال گذشته 3.2 درصد بوده است، اظهار داشت: با توجه به رشد جمعیت، این میزان رشد اقتصادی پاسخگو نیست.
وی افزود: از طرف دیگر نرخهای رشد اقتصادی در مقایسه با بسیاری از کشورها نوسانهای بسیار زیادی داشته و با وجود اینکه 70 تا 80 درصد رشدهای اقتصادی در دنیا ناشی از بهرهوری است، بخش عمده رشد اقتصادی در ایران ناشی از سرمایهگذاری و رشد فیزیکی است.
وزیر اقتصاد با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که بر مبنای اقتصاد دانشبنیان طراحی شده است، گفت: اقتصاد مقاومتی از درون سرچشمه میگیرد و از قابلیتها و پتانسیلهای کشور بهره میگیرد و با استفاده از دانش و فناوری، زمینه را برای افزایش بهرهوری فراهم میکند.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی برونزا و درونگراست و این ویژگی در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری به صراحت بیان شده است.
طیبنیا با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی مخصوص به یک دوره خاص مثل تحریم نیست، گفت: اقتصاد مقاومتی سیاستهایی است برای همه دورانها که در واقع رویکردی است، برای دوران تحریم و پساتحریم؛ چراکه این سیاستها زمینه را برای رشد پایدار فراهم خواهد کرد.
وزیر اقتصاد با اشاره به گشایشهای ایجادشده و رفع تحریمها، گفت: ظرفیتهایی که بهوجود آمده باید بهدرستی از آن استفاده شود، ازجمله میتوان به افزایش صادرات نفت اشاره کرد. صادرات نفت قبل از اعمال تحریمها با احتساب میعانات گازی 2.5 میلیون بشکه در روز بود که در دوره تحریم به یک میلیون تا 900 هزار بشکه کاهش یافت، اما هماکنون 700 هزار بشکه به ظرفیت صادرات نفت اضافه شده است.
طیبنیا اظهار داشت: اگر مذاکرات هستهای نبود، با توجه به طرح کنگره آمریکا، کل صادرات نفت ایران تحریم میشد. بنابراین ما باید از این فرصتها استفاده کنیم.
من فکر میکنم اینا همش توجیهه و ترسوندن مردم که فلان میشد بهمان میشد که این گاف هسته ای پوشونده بشه.