به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو سردار سرتیپ احمد وحیدی رئیس مرکز تحقیقات راهبردی صبح امروز با حضور در همایش ملی تحقیقات ژئوپولتیک غرب آسیا با تاکید بر امنیت منطقه ای که در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد اظهار داشت: موضوع ژئوپلتیک یک موضوعی است که بدون بررسی دقیق مسائل نمی توان نگاه دفاعی استراتژیک داشت و یک بررسی در این خصوص انجام داد و حتما ناقص خواهد بود.
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی ادامه داد: منطقه آسیایی غرب در چندین صحنه مورد توجه قرار گرفته است و حتی در پیوست های سند چشم انداز تعاریفی از آسیای غربی شده است که این حوزه قرار است منطقه جمهوری اسلامی خود را در آن تعریف کند و اهدافی که دارد را در این منطقه ترسیم کند.
وی با بیان اینکه ما در منطقه آسیای غربی نگاه چشم اندازی داریم تصریح کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند در پیچ های تاریخی باید خود را برای ایفای نقش آماده کنیم منطقه آسیای غربی منطقه بسیار مهمی و تاثیرگذار است که بر تحولات این منطقه بسیار موثر است.
سردار وحیدی تاکید کرد: هم چنین بازیگران جهانی همواره به دنبال نقش آفرینی در این منطقه هستند طبیعتا امنیت این منطقه بر امنیت جمهوری اسلامی تاثیراتی را دارد.
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی افزود: منطقه غرب آسیا منطقه ای است که وقتی نگاهی به تاریخ آن می اندازیم شاهد تلاطماتی در آن هستیم جنگ هایی که در این منطقه رخ داده همچون جنگ عراق علیه ایران، جنگ 33 روزه سه جنگ بزرگ در داخل فلسطین، اشغال عراق و افغانستان و جنگ داخلی یمن لیستی از اتفاقات در این منطقه است که منطقه آسیای غربی را منطقه ای پرافت و خیز کرده است.
وی با تاکید براینکه امروز شاهد تبدیل شدن رقابت ها به تحولات استراتژیک هستیم بیان داشت: در این تقابلات بازیگران بین المللی ایفای نقش بزرگی می کنند از این رو شاهد سه نوع تحول در این منطقه هستیم که از جمله باید به تحول بین المللی در ژئوپلتیک بین المللی منطقه ای و ملی اشاره کرد که هر سه تحول همزمان با یکدیگر در حال رخ دادن است.
سردار وحیدی افزود: در سطح بین المللی ظهور قدرت های نوظهور کاهش و افول بعضی از قدرت ها و برامدن قدرت های جدید از جمله مسائل مهمی است که در این منطقه در حال شکل گیری است.
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی یادآور شد: در سطح منطقه ای امروز بازیگرانی داریم به شدت ماجراجویانه و بدون در نظر گرفتن چارچوب ها در منطقه حرکت می کنند و وقتی به هدف عربستان نگاه می کنیم می بینیم این کشور به دنبال رهبری جهان عرب و اسلام در فقدان رهبران سابق عرب است.
وی با بیان اینکه آنچه که امروز قابل توجه است چه بازیگران منطقه ای و چه بازیگران بین المللی در پی کنترل و مهار جمهوری اسلامی ایران در منطقه هستند و حتی در بیان آن هیچ گونه رودربایستی ندارند و به صراحت اعلام می کنند و برای این مسئله به دنیال ایجاد پرونده های متعددی علیه ایران هستند.
سردار وحیدی با بیان اینکه پرونده هسته ای یکی از استراتژی های بازیگران بین المللی و منطقه ای برای مهار جمهوری اسلامی ایران بود یادآور شد: پرونده تروریسم نیز از دیگر پرونده سازی های بازیگران بین المللی و منطقه ای برای مهار جمهوری اسلامی ایران است به طور مثال اتفاقی که در لبنان در سال 60 افتاده امروز ایران را بعد از گذشت 35 سال به همکاری در این اتفاق متهم می کنند اتهامی که هیچ گونه شواهد و قرائنی برای ارائه آن به افکار عمومی ندارند؛ پرونده جنگ های نیابتی و انواع پرونده هایی که امروز تلاش می کنند آن را ایجاد کنند همگی در راستای مهار قدرت کشورمان است.
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی در ادامه تصریح کرد: ایران با دو ابزار گفتمان مقاومت و وحدت در سطح منطقه حضور یافت این بازیگران تلاش کردند که با به راه انداختن جنگ میان شیعه و سنی به سراغ جنگ با گفتمان وحدت ایران بروند جالب است که آنان ما را به اختلاف افکنی میان شیعه و سنی متهم می کنند و از سوی دیگر با ایجاد جریان تروریسم برای تضعیف قرار دادن گفتمان مقاومت ملت ایران تلاش می کنند.
وی با بیان اینکه بازیگران ملی و منطقه ای امروز به دنبال ایجاد نظمی در جهان هستند خاطر نشان کرد: در تمامی این نظم ها ایران خارج از آن قرار دارد و آنها به دنبال آن هستند که کشورمان در این مسیر نباشد.