به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پرس تی وی، در تازهترین حملات جنگندههای رژیم اسرائیل به باریکۀ تحت محاصرۀ غزه، یک کارگاه آهنگری بمباران و چهار غیرنظامی زخمی شدهاند.
خبرگزاری فلسطین الیوم روز پنجشنبه (16 اردیبهشت) گزارش داد جتهای رژیم اسرائیل بامداد پنجشنبه این کارگاه را در محلۀ زیتون در جنوب شرق غزه بمباران کردند.
در پی این حمله یک فلسطینیِ 65 ساله به نام حسن حسنین و سه فرزند خردسالش به شدت زخمی شدند. براساس اعلام منابع فلسطینی حال برخی از زخمیها وخیم است.
جنگندههای اسرائیلی مواضعی را نیز در شهرک بیت لاهیا در شمال نوار غزه هدف بمباران کردند.
به گفتۀ منابع فلسطینی در حملات هوایی رژیم اسرائیل در روز چهارشنبه، فرودگاه غزه در نزدیکی شهر رفح در چهار نوبت بمباران شد.
براساس گزارشها روز چهارشنبه جتهای اسرائیل به پنج هدف در جنوب نوار غزه حمله کردند. مقامات اسرائیل ادعا کردند این حملات در واکنش به پرتاب خمپاره از داخل غزه به سوی سرزمینهای اشغالیِ فلسطین صورت گرفته است.
سخنگوی ارتش اسرائیل روز پنجشنبه ادعا کرد جنگندههای این رژیم چهار مرکزِ متعلق به جنبش مقاومت اسلامی حماس را در نوار غزه بمباران کردند.
در پی حملاتی که رژیم اسرائیل از چهارشنبه در نوار غزه آغاز کرده است، نیروهای مقاومت فلسطین با شلیک خمپاره به سمت مواضع اسرائیل واکنش نشان داده و به این رژیم هشدار دادند.
درگیری هنگامی آغاز شد که تانکهای اسرائیلی اواسط روز چهارشنبه مواضعی را در منطقه الشجاعیه در شرق شهر غزه هدف گلوله های توپخانه قرار دادند.
پس از این اقدام ارتش اسرائیل، گردانهای القسام فلسطین یکی از بولدوزرهای اسرائیلی را در نزدیکی محله الشجاعیه با خمپاره هدف قرار دادند.
ارتش اسرائیل به تناوب به بهانه پاسخ به حمله های موشکی گروه های فلسطینی اقدام به بمباران نوار غزه می کند که منجر به کشته و زخمی شدن ده ها غیر نظامی فلسطینی شده است.
آخرین تجاوز نظامی اسرائیل به نوار غزه به آگوست سال 2014 (تابستان 93) باز می گردد که با مذاکرات غیرمستقیم در مصر پایان یافت. طی این جنگ 50 روزه بیش از 2 هزار و 200 فلسطینی کشته شدند که 557 نفر آنها کودک بودند. شمار زخمی های این حمله ها بیش از 11 هزا نفر بوده است.
محاصره نوارغزه از سال 2007 آغاز شده است و اسرائیل با همکاری مصر تمامی گذرگاه های منتهی به نوارغزه را مسدود کرده است و ورود هر گونه کالا به این منطقه حتی دارو و تجهیزات پزشکی را ممنوع کرده است. این محاصره باعث افزایش فقر و بیکاری در نوار غزه شده است.
توقف دیدارهای امنیتی فلسطین با اسرائیل
در همین حال، صائب عریقات، دبیرکل کمیتۀ اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین در گفتوگو با رادیو فلسطین اعلام کرد دیدارهای امنیتی با اسرائیل به دلیل پایبند نبودن این رژیم به توافقات امضاء شده، متوقف خواهند شد.
عریقات تداوم حملات اسرائیل به مناطق فلسطینینشین و مخالفت این رژیم با برگزاری کنفرانس بینالمللی صلح را از دیگر دلایل توقف دیدارهای امنیتی دانست.
به گفتۀ این مقام فلسطینی، کمیتۀ اجرایی سازمان آزادیبخش در نشست روز پنجشنبۀ خود روابط با رژیم اسرائیل را به بحث خواهد گذاشت.
براساس گزارشها کمیتۀ اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین خواستار ارائۀ طرحی در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای مقابله با شهرکسازیهای اسرائیل در سرزمینهای اشغالی است.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 120 شهرک صهیونیست نشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، زندگی میکنند.