به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن صالحی رئیس سازمان شیلات ایران در همایش جهانی میگو اظهار داشت: دنیای امروز با 3 چالش عمده کاهش آب شیرانی در دسترس، کمبود غذا و تخریب محیط زیست مواجه است.
وی افزود: روزانه انسانهای زیادی در جهان به واسطه کمبود مواد غذایی جان خود را از دست می دهند، میتوان گفت: نرخ مرگومیر ناشی از کمبود غدا با افزایش جمعیت به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته شدت یافته بنابراین برای مقابله با این چالش بزرگ میبایست شیوههای جدیدی به کار گرفته شود تا میزان تولید مواد غذایی افزایش یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تقاضا برای آبزیان به ویژه میگو روبه فزونی است گفت: براساس گزارش سازمان خاروبار و کشاورزی ملل متعهد غیر جهانی، آبزیان به حدی رسیده که با شیوهای کنونی مدیریت ذخایر نمیتوان تولید بیشتری را انتظار داشت.
وی در ادامه یاد آور شد: در طی دو دهه اخیر پرورش آبزیان با رشد سالانه بیش از 9 درصد سریعترین و با ثباتترین نرخ رشد در تولید پروتئینهای جانوری در جهان داشته است.
رئیس سازمان شیلات با اشاره به اینکه چین به تنهایی بیش از 25 درصد از تولید میگو را به خود اختصاص داده بیان کرد: در سال 2013 میلادی میزان تولید آبزیان پرورشی به 97 میلیون تن رسید که در میان سهم تولید میگو 4.1 میلیون تن است و این درحالی است که چین به تنهایی بیش از 25 درصد از تولید میگو را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه ایران در بین تولیدکنندگان میگو پرورشی در سال 2013 رتبه شانزدهم را دارا بوده عنوان کرد: کشورهایی همانند تایلند، ویتنام، اندونزی و اوکادور در زمره بزرگترین تولیدکنندگان میگو پرورشی محسوب میشود.
** هدف گذاری 65 هزار تن میگو در افق 1400
صالحی با بیان اینکه سواحل و دریاها پتانسیل تبدیل به یک منبع اصلی ایجاد مشاغل جدید را دارا است افزود: در واقع با اتخاذ استراتژیهای توسعهای مناسب میتوان راه را برای رسیدن به اهدافی نظیر تولید غذای کیفی و کمی در راستای امنیت غذایی و ایجاد اشتغال مولد هموار نمود.
وی ادامه داد: سازمان شیلات ایران با هدف گذاری تولید 65 تن هزار میگو در افق چشمانداز 1400 توسعه پرورش را در زمانهای مستعد و آماده بهرهبرداری به عنوان اولویتهای توسعه آبزی پروری در نظر گرفته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی برای رسیدن به اهداف توسعه پرورش میگو بیان کرد: در واقع برای رسیدن به این امر مهم الزامات اساسی نظیر حضور موثر مبنی بر استفاده بهینه از فرصتهای دیپلماتیک در ساختار آبزی پروری منتهی و تعامل با کشورهای منطقه و تجهیز و تکمیل راهاندازی مجتمعهای تکثیر و پرورش میگو و همچنین ایجاد زیر ساختهایی مانند مراکز تکثیر، کارخانجات غذا، سالن و کارخانجات عمل آوری و فرآوری استاندارد بایستی وجود داشته باشد چراکه تحقق این اهداف از یک سو نیاز به همکاری جدی سایر سازمانها و نهادسازی ربط و از سوی دیگر به تأمین اعتبارات دولتی و تسهیلات بانکی مناسب نیاز دارند.